رژیم صهیونیستی عصر روز 13 فروردین در اقدامی تروریستی به سفارت ایران در دمشق حمله کرد که منجر به شهادت هفت تن از مستشاران ارشد نظامی ایران شد. رهبر معظم انقلاب اسلامی و فرماندهی معظم کل قوا این اقدام تلآویو را حمله به خاک جمهوری اسلامی ایران عنوان و تأکید کردند رژیم صهیونیستی «تنبیه» خواهد شد. پس از این واکنش فرماندهی معظم کل قوا، برنامهریزی برای اقدام علیه رژیم صهیونیستی انجام و شب گذشته نیز اجرا شد. در خصوص اقدام جمهوری اسلامی ایران ذکر چند نکته حائز اهمیت است.
نکته نخست این است که جمهوری اسلامی ایران در 45 سال گذشته بارها و بارها مورد حمله مستقیم و غیرمستقیم قرار گرفت، اما در مقابل این حملات «صبر راهبردی» به خرج داد و به دلیل تعهد به امنیت منطقه، از ورود به هرگونه جنگی خودداری کرد. آنچه شب گذشته جمهوری اسلامی ایران انجام داد، اقدام «تنبیهی» علیه اسرائیل و مصداق واقعی «دفاع مشروع» مندرج در ماده 51 منشور ملل متحد بود. امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل شنبه شب به وقت محلی در نامه به آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل و نیز خانم «ونسا فریزر» سفیر و نماینده دائم مالت که کشورش ریاست دورهای شورای امنیت در ماه جاری میلادی (آوریل) را بر عهده دارد، تأکید کرد: «اقدام نظامی در اجرای حق ذاتی جمهوری اسلامی ایران برای دفاع از خود که ذیل ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد به صراحت آمده، و در پاسخ به تجاوزات نظامی مکرر رژیم اسرائیل، به ویژه حمله نظامی این رژیم در ۱ آوریل ۲۰۲۴، که در تناقض کامل با ماده ۲ بند ۴ منشور بود، اتخاذ شده است.»
نکته دوم اینکه؛ حملات تلافی جویانه ایران علیه رژیم صهیونیستی در پی نبود اراده در شورای امنیت سازمان ملل یا ناتوانی این شورا در محکومیت اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی علیه سفارت ایران در سوریه، انجام شد. انفعال شورای امنیت و حتی حمایت برخی اعضای این شورا به خصوص ایالات متحده آمریکا، سبب شد جمهوری اسلامی ایران در دفاع از خود، اقدام تنبیهی علیه اسرائیل انجام دهد. امیرسعید ایروانی در این زمینه نیز تصریح کرد: «متأسفانه، شورای امنیت سازمان ملل متحد در انجام وظایف خود در حفظ صلح و امنیت بینالمللی کوتاهی نموده و به رژیم اسرائیل اجازه داده تا خطوط قرمز و اصول اساسی حقوق بینالملل را زیر پا بگذارد. چنین تخلفاتی موجب تشدید تنشها در منطقه شده و صلح و امنیت منطقهای و بینالمللی را به خطر انداخته است.»
نکته سوم اینکه؛ عملیات تنبیهی ایران علیه اسرائیل که در 10 روز گذشته به یک مطالبه عمومی از سوی مردم ایران تبدیل شده بود، با حمایت فوری مردمی نیز همراه شد. به محض انتشار خبر حمله نظامیِ مستقیم جمهوری اسلامی ایران علیه اراضی اشغالی، مردم در شهرهای مختلف ایران با حضور در خیابانها، حمایت خود را از این پاسخ قاطع اعلام کردند. این حمایت قاطع و فوری مردم در نیمه شب حاکی از اشتراک نظر مردم و حاکمیت در دفاع از تمامیت اراضی جمهوری اسلامی ایران در داخل و خارج از کشور (اماکن دیپلماتیک) و همچنین دفاع از نیروهای نظامی ایران است.
نکته چهارم اینکه؛ حملات تلافی جویانه ایران علیه رژیم صهیونیستی با حمایتهای گسترده مردمی در سطح منطقه همراه شد. مردم کشورهای مختلف از جمله در عراق، یمن، سوریه، لبنان و فلسطین با حضور در خیابانها از این حملات علیه رژیم صهیونیستی حمایت کردند. مردم در برخی دیگر از کشورهای منطقه و جهان نیز در شبکههای مجازی از عملیات نظامی جمهوری اسلامی ایران و تنبیه رژیم نسلکش و متجاوز صهیونیستی حمایت کردند.
نکته پایانی اینکه؛ عملیات تنبیهی ایران علیه رژیم صهیونیستی تنها نخستین گام در حمایت از تمامیت ارضی ایران بود و در صورت واکنش این رژیم به این عملیات، اقدام گستردهتر و شدیدتری علیه اسرائیل انجام خواهد شد.125