ایران پرس- «مایک پمپئو» جمعه گذشته وارد بیروت شد تا حمایت شخصیت ها و گروههای سیاسی لبنان را علیه حزب الله به دست آورد، اما با واکنش یکپارچه لبنانی ها در حمایت از حزب الله مواجه شد.

دولت دونالد ترامپ طی دو سال و نیم گذشته نشان داد در حمایت از اسرائیل همه نوع اقدام های علنی و آشکار را انجام می دهد که می توان به تصمیم های غیرقانونی نظیر معرفی قدس به عنوان پایتخت اسرائیل، انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به قدس و همچنین به رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر جولان سوریه اشاره کرد.

در همین حال، دولت ترامپ اقدام های دیگری نیز در حمایت از اسرائیل انجام داد که از جمله می توان به تروریستی خواندن حزب الله لبنان و مداخله در امور داخلی لبنان با هدف به حاشیه راندن حزب الله اشاره کرد. در سفر اخیر پمپئو به لبنان که نخستین سفر وی به این کشور به عنوان وزیر خارجه آمریکا بود، نیز این هدف به طور علنی پیگیری شد.

روزنامه «الدیار» لبنان در خصوص سفر پمپئو نوشت: «دیدار وزیر خارجه آمریکا حامل پیام جدیدی برای لبنانی ها نبود و مسئولان لبنانی همان حرف های تکراری سابق را شنیدند، صحبت هایی که همیشه دو محور اساسی دارد: افزایش فشارها بر حزب الله لبنان و مقابله با ایران در لبنان.»

اما گروههای لبنانی موضع آشکاری در مقابل تحرکات ضد حزب الله وزیر خارجه آمریکا اتخاذ کرده اند. علت اصلی وحدت نظر گروههای لبنانی در خصوص حزب الله، جایگاه سیاسی و مردم آن در این کشور است. تلاش های آمریکا ضد حزب الله لبنان در حالی است که ائتلاف مقاومت در انتخابات پارلمانی ماه مه 2018 با کسب 68 کرسی حتی موفق به کسب بیش از 64 به علاوه یک کرسی شده است.

به عبارت دیگر، ائتلاف مقاومت اکثریت مطلق را در انتخابات پارلمانی گذشته به دست آورده است. این پیروزی ائتلاف مقاومت در انتخابات پارلمانی لبنان گویای جایگاه مردمی آن در این کشور است، موضوعی که میشل عون، رئیس جمهوری لبنان نیز پس از سفر مایک پمپئو به آن اشاره کرد. 

عون در این خصوص گفت: «حزب الله برخاسته از یک پایگاه مردمی است و در پارلمان و دولت لبنان حضور دارد. علاوه بر این، حزب الله در خاک و سرزمین خود یکی از مذاهب اصلی لبنان را نمایندگی می کند.»

حزب الله لبنان در دولت این کشور نیز صاحب کرسی های وزارتی است و حتی در مقایسه با دولت قبلی سعد حریری، جایگاه حزب الله در دولت جدید تقویت نیز شده است. به گفته «حسن قبلان»، عضو دفتر سیاسی جنبش امل لبنان، سعد حریری موازنه های داخلی لبنان را می شناسد و این موازنه های داخلی سبب ثبات در این کشور شده است.

از این رو، زمانی که پمپئو در دیدار با حریری درباره فشار بر حزب الله سخن گفت، حریری تأکید کرد که: «لبنان نمی خواهد وارد مناقشه های سیاست خارجی آمریکا شود.» 

با توجه به این شرایط، وزیر خارجه آمریکا از سفر به لبنان دستاوردی نداشته و آنچه از مقام های لبنانی شنیده، حمایت همه جانبه از حزب الله بود. 113/118

نویسنده: سید رضی عمادی

بیشتربخوانید:

میشل عون: تحریم حزب‌الله بر تمامی مردم لبنان تاثیر منفی خواهد گذاشت

حمایت لبنانی ها از مقاومت

نبیه بری: آمریکا در تلاش برای اختلاف افکنی میان مقامات لبنان است