کلیسا از حامیان برقراری مجدد قانون اساسی 1992 توگو حمایت می کند.

به گزارش ایران پرس به نقل از لوموند، همزمان با بررسی اصلاحات در قانون اساسی از سوی پارلمان، شهر «لومه» از ماه اوت تاکنون صحنه تظاهرات مردمی شده است. 

معترضان برقراری مجدد قانون اساسی را که دوره‌های ریاست جمهوری را محدود می کند، خواستار شده اند.

خانواده «گناسینگبه» پنج دهه است که بر این کشور در غرب آفریقا حکومت می کند.

«فوره گناسینگبه» (1) رئیس جمهوری فعلی توگو از زمان مرگ پدرش «ایادیما گناسینگبه»(2) در سال 2005 که وی نیز به مدت 38 سال بر توگو حکومت کرد؛ قدرت را در این کشور در دست دارد.

از این رو رییس جمهوری فعلی از اواسط ماه اوت با موج اعتراضی بی نظیر مردمی که خواستار خروج او از قدرت شده اند؛ مواجه شده است.

ایادیما در سال 1992 و در پاسخ به اعتراضات مخالفان، این محدودیت را در قانون اساسی گنجانده بود که بعد، این بند را در قانون اساسی اصلاح کرد تا قادر باشد یک دوره دیگر هم در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کند.

روز یکشنبه 17 سپتامبر، سه روز پیش از برگزاری دور جدید تظاهرات گسترده مخالفان، «دنیس آموزو- د زاکپا» (3) اسقف اعظم کلیسای مرکزی شهر لومه، بیانیه پایانی نشست اسقف های توگو را پس از مراسم مذهبی روز یکشنبه در جمع پیروان مذهبی قرائت کرد. 

این در حالیست که مراسم مذهبی در این کلیسا از ماه آوریل گذشته تاکنون پس از آتش سوزی ساختمان کلیسا در حیاط و زیر چادر برگزار می شود. 

در این بیانیه، بالاترین مقامات مذهبی در این کشور، ضمن ابراز نگرانی از افزایش تنش های سیاسی در هفته های اخیر و سرکوب تظاهرکنندگان از سوی نیروهای امنیتی بر حل مسالمت آمیز بحران داخلی با اجرای اصلاحات و برقراری مجدد قانون اساسی 1992 تاکید کرده اند.

یکی از شهروندان در این مراسم مذهبی اعلام کرد، امروز وقت آن رسیده تا کلیسا، پنجاه سال قدرت را در دستان یک خانواده محکوم کند. 

بررسی روند اعتراضات مردمی از 19 اوت و بعد از آن 6 و7 سپتامبر حاکی از آن است که اعتراضات مخالفان در توگو رو به افزایش است؛ هرچند تاکنون هیچ نشانه ای دال بر فروپاشی این رژیم وجود ندارد.

در صورت موافقت پارلمان با اصلاحات قانون اساسی، رییس جمهور از انتخاب مجدد در یک دوره پنج ساله دیگرمنع می شود.   

مردم توگو در خیابان های لومه با سردادن شعار "پنجاه سال کافی ست"  بی صبرانه کناره گیری فوری از قدرت را انتظار می کشند.

پارلمان توگو نیز با تغییر قانون اساسی، به کودتا مشروعیت بخشیده است. عملکرد پارلمان در تغییر قانون اساسی اعتراض جهانیان را برانگیخته است.

رنگ قرمز به عنوان نشانه مخالفان از یکشنبه برای کلیسا نیز انتخاب شده است.  

بنابراین می توان نتیجه گرفت که مقامات مذهبی کشور نیز با خارج شدن از موضع همیشگی خود به جرگه مخالفان پیوسته اند.

با ورود مقامات مذهبی کلیسا به جبهه مخالفان در کشوری که اکثریت کاتولیک هستند، اکنون باید منتظر وقایع سرنوشت سازی در این کشور باشیم.

مترجم: ندا حقانی

(1). Faure Gnassingbé

(2). Eyadéma

(3).Amouzou-Dzakpa

133/110

بیشتر بخوانید:

درگیری مخالفان دولت با نیروهای امنیتی در توگو

سفر وزیر خارجه توگو به تهران؛ لزوم توجه به آفریقا

دیدار وزیران امور خارجه ایران و توگو/ تصاویر