آمریکا و متحدان این کشور پس از تجاوز نظامی به یمن با انتشار بیانیه ای مشترک مدعی شدند که هدف آنها «کاهش تنش‌ها و بازگرداندن ثبات به دریای سرخ» است.

ارتش‌های آمریکا و انگلیس بامداد جمعه (22 دی ماه) بیش از ۱۲ سایت مورد استفاده توسط جنبش انصارالله یمن را هدف قرار دادند.

این اهداف نظامی شامل مراکز لجستیکی، سامانه‌های دفاع هوایی و اماکن انبار تسلیحات بوده است.

شبکه خبری «سی.ان.ان» گزارش داد که موشک‌های تاماهاوک از سکوهای هوایی، زمینی و زیرسطحی شلیک شدند و هدف از این حملات کاستن از حملات مداوم «حوثی‌ها» به کشتی‌ها در دریای سرخ بود.

این گزارش افزود که اهداف مورد حمله شامل سامانه‌های راداری، محل نگهداری پهپادها و سایت‌های پرواز آنها، انبار موشک‌های بالستیک و کروز و سایت‌های شلیک آنها بود.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، آمریکا، استرالیا، بحرین، کانادا، دانمارک، آلمان، هلند، نیوزیلند، کره جنوبی و انگلیس در بیانیه مشترکی که در تارنمای کاخ سفید منتشر شد، ادعا کردند: "حملات مشترک آمریکا و انگلیس با حمایت هلند، کانادا، بحرین و استرالیا و مطابق حق آشکار دفاع جمعی و فردی و سازگار با منشور سازمان ملل علیه اهدافی در مناطق تحت کنترل حوثی‌ها در یمن انجام شد."

آنها در بخش دیگری از بیانیه خود مدعی شدند: "هدف این حملات دقیق مختل کردن و کاهش قابلیت‌های «حوثی‌ها» در تهدید تجارت جهانی و جان ملوانان بین‌المللی در یکی از حیاتی‌ترین آبراه‌های جهان بود."

آمریکا و متحدانش افزودند: "هدف ما همچنان کاهش تنش‌ها و بازگرداندن ثبات به دریای سرخ است اما پیام ما روشن است: ما در دفاع از جان‌ها و حفاظت از جریان آزاد تجارت در برابر ادامه تهدیدها در یکی از حیاتی‌ترین آبراه‌های دنیا درنگ نخواهیم کرد."

«جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا در پی تجاوز نظامی این کشور به یمن اعلام کرد: "به دستور من نیروهای نظامی ایالات متحده آمریکا همراه با بریتانیا و با حمایت استرالیا، بحرین، کانادا و هلند حملات موفقیت‌آمیزی علیه چند هدف در یمن انجام دادند."

«ریشی سوناک» نخست وزیر انگلیس نیز در دفاع از تجاوز نظامی به یمن اعلام کرد: "نیروی هوایی سلطنتی حملاتی هدفمند علیه تاسیسات نظامی مورد استفاده «حوثی‌های یمن» انجام داد."

جمعه در بیانیه‌ای اعلام کرد: چهار جنگنده تایفون FGR۴s نیروی هوایی سلطنتی با پشتیبانی هواپیمای سوختگیری «ویاژر» از بمب‌های هدایت‌شونده Paveway IV برای انجام حملات دقیق به ۲ تاسیسات حوثی‌ها مورد استفاده قرار گرفتند.

یکی از این تاسیسات، محلی در «بنی» در شمال غرب یمن بود که برای به پرواز درآوردن پهپادهای شناسایی و تهاجمی استفاده می‌شود. چند ساختمانی که برای انجام عملیات پهپادی استفاده می‌شدند، هدف هواپیمای ما قرار گرفتند.

تاسیسات دیگری که هدف حمله هواپیمای ما قرار گرفت، فرودگاه نظامی «ابس» بود. اطلاعات جاسوسی نشان داده است که این مرکز برای شلیک موشک‌های کروز و پهپادها بر فراز دریای سرخ استفاده می‌شد.

معاون اول استاندار صنعا بامداد جمعه در تشریح حملات تجاوزگرانه آمریکا و انگلیس به صنعا گفت که این حملات تلفات جانی به همراه نداشته است.

مدیر دفتر المیادین در صنعا نیز اعلام کرد که آتش‌سوزی در پایگاه نظامی الدیلمی خسارت مادی به همراه نداشته است، چرا که این حریق محدود در اطراف این پایگاه سریعا خاموش شد.

گفتنی است، آمریکا چندی پیش مدعی شد که یک ائتلافی دریایی شامل ۲۰ کشور برای مقابله با عملیات ارتش یمن در دریایی سرخ ایجاد کرده است؛ اما دیری نپایید که کشورهایی  همچون فرانسه، اسپانیا، ایتالیا و استرالیا این ائتلاف را ترک کرده و از تحویل کشتی‌های جنگی خود به فرماندهی آمریکا خودداری کردند.

این ائتلاف دریایی با پاسخ سرد از سوی کشورهای منطقه همچون عربستان سعودی و امارات متحده عربی نیز روبرو  شد و به تازگی مصر نیز از پیوستن به این ائتلاف سر باز زده است.

حملات ارتش یمن در دریای سرخ از روز ۱۹ نوامبر آغاز شده و جنبش انصارالله یمن اعلام کرده تا زمان توقف حملات اسرائیل در غزه تداوم خواهد داشت.

دریای سرخ محل ورود کشتی‌هایی است که از کانال سوئز استفاده می‌کنند.

نزدیک به ۱۵ درصد از تجارت دریایی جهان، از جمله ۸ درصد تجارت جهانی گندم، ۱۲ درصد از تجارت دریای نفت و ۸ درصد از تجارت گاز مایع طبیعی در دنیا از طریق دنیای سرخ انجام می‌شود و به همین دلیل این دریا برای انتقال کالا بین آسیا و اروپا از اهمیتی اساسی برخوردار است.

117