ایران پرس- ائتلاف به اصطلاح ضد داعش بار دیگر مقر حشد الشعبی را در منطقه القائم در غرب استان الانبار عراق با هشت گلوله توپ هدف قرار دادند.

حشد الشعبی را می توان مهمترین نیروی جدید التاسیس در عراق عنوان کرد.

پس از اینکه در ژوئن 2014 گروه تروریستی داعش یک سوم از تمامیت ارضی عراق را اشغال کرد، آیت الله سیستانی با صدور فتوایی خواستار تشکیل بسیج مردمی شد.

حشد الشعبی در فرآیند مبارزه با تروریسم داعشی درعراق، نقش برجسته ای ایفا کرد. بر این اساس، حشد الشعبی به نیروی با محبوبیت بالای مردمی تبدیل شد که یکی از نشانه های آن کسب 47 کرسی در انتخابات پارلمانی مه 2018 توسط ائتلاف الفتح است. ائتلاف الفتح شامل گروه‌هایی است که نزدیک و همسو با حشد الشعبی هستند.

طی چهار سالی که از عمر حشد الشعبی در عراق می گذرد، دولت آمریکا و برخی از متحدان منطقه ای آن همواره با حشد الشعبی مخالفت کردند، حتی زمانی که کارکرد موثر و سازنده این نیروها را در فرآیند مبارزه با تروریسم داعشی مشاهده کردند. 

«حسن شکری پور»، کارشناس مسایل راهبردی بر این باور است که علل اصلی مخالفت آمریکا با حشد الشعبی را می توان در مواردی نظیر اختلاف هویتی و عدم تمایل آمریکا برای از بین بردن کامل تروریسم داعشی در عراق عنوان کرد.

به لحاظ هویتی، حشد الشعبی گروهی مستقل، مخالف مداخله خارجی در امور داخلی عراق و همچنین قائل به تقویت روابط عراق با ایران است، در حالی که آمریکا خواستار شکل گیری گروه‌های وابسته در منطقه خاورمیانه از جمله عراق و مداخله در امور داخلی کشورهای منطقه است و خواهان تقویت روابط تهران- بغداد نیز نیست.

 اگرچه آمریکا، ائتلاف بین المللی به اصطلاح ضد داعش را شکل داده است، اما منافع آمریکا در تضعیف داعش و نه از بین بردن کامل آن درعراق قرار داشت. این در حالی است که حشد الشعبی مانند دولت عراق خواستار از بین بردن کامل داعش در این کشور بود و در همین مسیر نیز حرکت کرد.

با توجه به همین اختلاف ها، دولت آمریکا در فرآیند مبارزه با تروریسم داعشی در عراق با مشارکت حشد الشعبی همواره مخالفت و تلاش کرد با تبلیغات زیاد و اتهام های مختلف در عراق شکاف فرقه ای ایجاد و آنرا تقویت کند.

در حالی که تروریسم داعشی در عراق از بین رفته و همه مناطق این کشور از وجود عناصر داعشی پاکسازی شده، اما آمریکا در قالب ائتلاف به اصطلاح ضد داعش به حملات خود علیه مقرهای حشد الشعبی در مناطق مختلف عراق حمله می کند.

طی دو ماه گذشته، ائتلاف به اصطلاح ضد داعش به رهبری آمریکا دو بار به مقر حشدالشعبی در عراق حمله کردند. «قاسم مصلح»، فرمانده محور غرب الانبار در حشد الشعبی اعلام کرد که این حمله ها به طور عمدی انجام می شود.

به نظر می رسد در شرایط کنونی مهمترین هدف این حمله های عمدی علیه حشد الشعبی تاثیرگذاری بر بحران سوریه از طریق ناامن کردن مرزهای این کشور با عراق باشد.

139/110

نویسنده: سیدرضی عمادی

بیشتر بخوانید:

الحشد الشعبی: با نیروهای خارجی در عراق به عنوان اشغالگر برخورد خواهد شد

چرایی توطئه‌های خارجی برای انحلال حشد‌الشعبی در عراق/ تحلیل

نیروهای «حشد الشعبی» نیروی نظامی رسمی عراق هستند+ویدئو

واکنش مقامات عراقی به توطئه‌های امنیتی جهت بازگشت داعش/ تحلیل

حشد الشعبی حمله تروریستی به عزاداران حسینی را خنثی کرد