گفته می شود، اعضای این گروه در نظر داشتند در روزی نامشخص به پارلمان آلمان حمله کرده و با توسل به زور دولت آلمان را سرنگون کنند.
دادستان فدرال آلمان از مشارکت حدود سه هزار نیروی پلیس در 130 منطقه در یازده ایالت این کشور علیه جنبش راستگرا موسوم به «شهروندان رایش» Reichsbürger خبر داده است.
اعضای این گروه که برخی نظامیان آلمانی نیز جزو آنها هستند اعتقادی به قانون اساسی و مرزهای آلمان بعد از جنگ جهانی دوم ندارند و خواستار سرنگون کردن دولت شده بودند.
دادستانی فدرال آلمان می گوید: "در جریان عملیات هفتم دسامبر (16 آذر)، 22 شهروند این کشور را به ظن عضویت در این گروه «تروریستی» بازداشت کرده است."
سه تبعه خارجی از جمله یک روس نیز به اتهام حمایت از این گروه تروریستی دستگیر شده اند.
آلمان، محل فعالیت راست گرایان تندرو
آلمان به عنوان مهمترین کشور اتحادیه اروپا و بزرگترین اقتصاد اروپایی به دلایل مختلف تاریخی، فرهنگی و اجتماعی از قبل از جنگ جهانی دوم محل فعالیت راست گرایان تندرو بود که حاصل آن روی کار آمدن رژیم نازی در این کشور به ریاست «آدولف هیتلر» بود.
اقدامات او نهایتا جنگ جهانی دوم را رقم زد که حاصل آن نابودی میلیون ها نفراز مردم و بسیاری از زیر ساخت های این کشور و تقسیم آن به دو کشور مجزا یعنی آلمان شرقی و آلمان غربی بود.
پس از اتحاد دو آلمان فعالیت گروهها و جنبشهای نئونازی که گرایشات شدید نژاد پرستانه و ضد مهاجران دارند و خواهان به اصطلاح خالص ماندن آلمان هستند، به تدریج افزایش یافته است.
این امر به ویژه پس از بحران پناهجویان در سال 2015 و سرازیر شدن بیش از یک میلیون نفر از آنها به آلمان تشدید شد و جنبش ها و احزاب راست گرای افراطی مانند جنبش «پگیدا» و حزب «آلترناتیو برای آلمان» در این کشور شکل گرفته اند.
در انتخابات پارلمانی اخیر آلمان این حزب راست گرای افراطی پیروزی قابل توجهی به دست آورد که نشان دهنده نضج گیری و افزایش تمایلات نژاد پرستانه و ضد مهاجران در این کشور اروپایی است.
مقامهای آلمانی نگرانی خود را در مورد نقش حزب «آلترناتیو برای آلمان» در ایجاد «جو کینه نسبت به مهاجران و دولت» اعلام کرده اند.
در عین حال جنبش های نئو نازی نیز در سال های اخیر جان تازه ای گرفته و خط مشی اعمال خشونت و تروریسم برای رسیدن به اهداف خود را در پیش گرفته اند.
نماد این مساله جنبش راستگرای افراطی «شهروندان رایش» Reichsbürger است که در سال های اخیر نفوذ و گسترش زیادی یافته است؛ به نحوی که حتی در صفوف نظامیان آلمانی نیز رخنه کرده است.
نشریه اشپیگل در این زمینه نوشت: "پادگان نظامی نیروهای ویژه آلمان در شهر «کالو» در جنوب غربی این کشور از جمله مکان های عملیات روز چهارشنبه علیه عناصر این گروه نئو نازی بوده است."
این واحد نظامی در گذشته هم به دلیل شائبه نفوذ احتمالی اندیشه های راست افراطی در بین نظامیان آلمانی حاشیه ساز شده بود. نگرانیها در خصوص گسترش حضور نیروهای نازی در ارتش آلمان به سال 2017 باز میگردد. جایی که در پادگانهای ارتش، نشانههایی از دوران آلمان نازی پیدا شد.
در مارس 2020 مقامات ارتش اعلام کردند: 27 نفر از راستگرایان را در ارتش آلمان شناسایی کردهاند. مقام های آلمانی در یکی دوسال اخیر هشدار داده اند که آمارها نشان از افزایش فعالیت های «نگران کننده» راستگرایان افراطی در سراسر آلمان دارد.
«هورست سیهوفر» وزیر کشور وقت آلمان در مه 2021 با تاکید بر اینکه راست افراطی، بزرگترین تهدید برای آلمان است گفت: "جنایات راست افراطی در سال گذشته 5.65 درصد افزایش داشته است که بیش از نیمی از جرایم طبقه بندی شده با عنوان «انگیزههای سیاسی» را تشکیل میدهد."
پیش تر نیز یک گروه آلمانی به نام «ناسیونال سوسیالیستهای زیرزمینی» NSU، مسئول جنایات خشونت آمیز بین سالهای 1998 و 2011 از جمله قتل 9 مرد مهاجر و یک افسر پلیس با انگیزه نژادی معرفی شد.
نام این گروه از نام کامل حزب نازی یا ناسیونال سوسیالیست گرفته شده بود. به نظر می رسد با وخامت اوضاع اقتصادی و اجتماعی آلمان زمینه فعالیت گروههای نئونازی که آشکارا نژادپرستی را تروریج کرده و معتقد به اعمال خشونت مسلحانه و حتی سرنگونی دولت برای رسیدن به اهداف افراطی خود هستند نقش و نفوذ بیشتری در جامعه آلمان پیدا خواهند کرد.
عملیات روز چهارشنبه پلس آلمان و دامنه گسترده آن نشان دهنده گسترش روز افزون گروههای نئو نازی مانند «شهروندان رایش» است.
نویسنده: سیدرضا میرطاهر
117