اتحادیه روزنامه نگاران استرالیا در بیانیهای حمله پلیس به دفتر مرکزی رادیو – تلویزیون "ای بی سی" را محکوم کرد.
این رسانه ملی استرالیا در دو روز گذشته هدف یورش نیروهای پلیس این کشور به اتهام گزارشهای سری منتشر شده درسال ۲۰۱۷ توسط شبکه "ای بی سی" درباره جنایات غیر انسانی نظامیان استرالیا در افغانستان قرار گرفته است.
اتحادیه روزنامه نگاران استرالیا این اقدام پلیس را برخلاف آزادی بیان، آزادی فعالیتهای رسانهای و جنگ علیه رسانهها خواند. پلیس استرالیا ادعا کرده که این شبکه متهم است که گزارشهایی را منتشر کرده که براساس اسناد محرمانه این کشور تهیه شده و این اقدام برخلاف امنیت ملی استرالیا بوده است.
اقدام پلیس استرالیا در حمله به دفتر شبکه "ای بی سی" پس از افشاگری این رسانه در خصوص جنایات نظامیان این کشور در افغانستان حاکی از وجود نوعی سیاست سانسور رسانه ها در دولت محافظه کار کانبرا است که همچنان بر حفظ همکاری با آمریکا در جنگ شکست خورده ائتلاف غربی ضد تروریسم در افغانستان، تاکید دارد.
البته این برای اولین بار نیست که رسانه ها در استرالیا از جنایات نظامیان این کشور در افغانستان پرده برمی دارند.
سال گذشته (2018) نیز روزنامه استرالیایی "سیدنی مورنینگ هرالد" گزارشی درباره «اقدامات ضد انسانی» و اعمال «خشونتهای مرگبار» نیروهای نظامی این کشور در افغانستان منتشر کرد.
در آن زمان وزیر دفاع استرالیا با رد این گزارش مدعی تحقیق مستقل در این زمینه شد که البته تاکنون نتایجی از این تحقیق ادعایی اعلام نشده است.
این روزنامه جزئیاتی درباره ماهیت و نحوه اقدامات غیرقانونی نظامیان استرالیایی منتشر نکرد، اما منابعی که اظهاراتشان درگزارش این روزنامه منعکس شد، خشونت های این نظامیان و بی تفاوتی آنان نسبت به جان انسانهای عادی در افغانستان را مورد تاکید قرار دادند.
با توجه به آنکه در آن زمان دولت استرالیا اقدامی جز رد گزارش روزنامه هرالد انجام نداد، اما حمله پلیس این کشور به دفتر شبکه رادیویی - تلویزیونی "ای بی سی" نشان می دهد این شبکه به اسناد و مدارک معتبرتری در مقایسه با گزارش های پیشین دیگر رسانه ها درباره جنایات نظامیان استرالیایی درجنگ افغانستان علیه مردم عادی این کشور دست یافته است.
افشای خشونت نظامیان استرالیایی در افغانستان
گفته شده صدها صفحه مربوط به تحقیق درباره عملکرد نیروهای نظامی استرالیا در افغانستان دراختیار شبکه "ای بی سی" قرار گرفته است و این رسانه بخشهایی از این مدارک را که نشان میداد این نیروها مردان غیرنظامی و کودکان را در ولایت ارزگان افغانستان کشتهاند، منتشر کرد.
دربخشی از این گزارش ها آمده است که نظامیان استرالیا در ولایت ارزگان افغانستان پیرمرد غیرمسلحی را به گلوله بستهاند و مرد دیگری را در حالی که دستش بسته بوده از صخره به پایین پرتاب کردهاند.
با وجود اشراف پلیس استرالیا به بازتاب منفی حمله به دفتر شبکه "ای بی سی" اما دولت این کشور با این اقدام درصدد برآمد تا هر گونه مدارک مربوط به نقش نظامیان استرالیایی در افغانستان را از بین برده تا از این طریق مانع از واکنش بیشتر افکار عمومی در پی انتشار این اسناد شود و همچنین از ارائه احتمالی آن به نهادهای حقوقی بین المللی جلوگیری کند.
نویسنده: محمدرضا عسگری
116/118
بیشتر بخوانید:
حمله پلیس استرالیا به رسانهها؛ گامی برای سرپوش جنایات نظامیان در افغانستان