لندن- ایران‌پرس: حامیان مردم فلسطین، هواداران صلح و مخالفان جنایات اسرائیل در اروپا با اجرای طرح ابتکاری با قایقی به نام حنظله (Handala)  به روشنگری درباره وضعیت فلسطینیان و کودکان در محاصره غزه پرداختند.

این کشتی حامیان فلسطین ضمن روشنگری افکار عمومی درباره جنایات اسراییل در فلسطین به ویژه در غزه با پهلو‌گیری در بنادر اروپا به جمع‌اوری کمک برای کودکان فلسطینی مشغولند.

به گزارش خبرگزاری ایران‌پرس از لندن، حامیان فلسطین سفر دریایی و پرماجرای خود را از بنادر شمال اروپا در نروژ اغاز کردند و پس از پهلوگیری در چندین بندر اروپایی به بریستول در غرب انگلیس رسیدند و از انجا به سوی بندر ساوت همپتون به حرکت درامدند.

انان درصددند در سال 2024 میلادی،  کمک‌های جمع‌اوری شده برای کودکان فلسطینی و قایق‌های اهدایی برای ماهیگیران در غزه را به انان هدیه کنند.

حامیان فلسطین با قایق حنظله در هر بندر چند روز توقف می کنند و در مدت حضور به روشنگری درباره وضعیت اسفناک فلسطینیان در سرزمین های اشغالی  و اهالی در محاصره غزه می پردازند.

حنظله، نماد ملی برای مردم فلسطین به شمار می رود که ناجی العلی، کاریکاتوریست سیاسی فلسطین،  نخستین بار در سال 1969 آن را خلق کرد.

«ائتلاف همبستگی با فلسطین » (Palestine Solidarity Campaign) در شهر بریستول انگلیس، در روزهای اخیر برنامه های متعددی برگزار کرده است تا مردم را از وضعیت دردناک فلسطینی ها آگاه سازد.

قایق 18 متری حنظله  قبلا در مناطق شمالی نروژ برای ماهیگیری استفاده می شد. این قایق با همراهی شماری از هواداران فلسطین، در ماه های گذشته در بنادر کشورهای اروپایی، از جمله نروژ، هلند، سوئد، بلژیک و اسکاتلند و انگلیس، به آگاه سازی افکار عمومی پرداخته و قرار است در ماه‌های آینده در دیگر بنادر انگلیس و ولز کناره بگیرد و در این بنادر و دیگر بنادر اروپایی ، ساکنان را از وضعیت مردم غزه، آگاه سازد.

فلوتیلای آزادی غزه (Gaza Freedom Flotilla)، شامل چند فروند قایق بود که "جنبش آزادی غزه" (Free Gaza Movement) و "بنیاد حقوق بشر ترکیه" (Turkish Foundation for Human Rights ) و سازمان "آزادی ها و کمک های انساندوستانه" (Freedoms and Humanitarian Relief) به منظور ارسال کمک به مردم غزه، در سال 2010 میلادی اعزام کردند.

در 31 ماه می سال 2010، نظامیان اسرائیلی به آن قایق ها که در صدد شکستن محاصره غزه بود، حمله کردند.

فلوتیلا در زبان اسپانیایی، به معنی قایق و کشتی کوچک است. در پی حملات قایق های توپدار و بالگردهای رژیم اشغالگر قدس، 9 فعال صلح طلب به قتل رسیدند.

از آن زمان تاکنون هواداران فلسطین ضمن گرامیداشت یاد و نام قربانیان جنایت صهیونیست ها علیه حامیان فلسطین، چندین بار تلاش کرده اند تا با قایق، وارد غزه شوند که رژیم صهیونیستی، مانع شده است.هواداران صلح در اروپا، نام قایقی را که قرار است سال آینده میلادی به سمت غزه حرکت کند، فلوتیلای حنظله آزادی غزه(Freedom Flotilla boat Handala) نام نهاده اند تا یاد قربانیان حمله اسرائیل به فلوتیلای آزادی غزه، فراموش نشود.

با شماری از مردم و برگزار کنندگان این اقدام ابتکاری در حمایت از فلسطینیان در جوار قایق حنظله مصاحبه اختصاصی انجام شد و انان اهداف و دیدگاه خود را درباره فلسطین و اینده ان ابراز کردند.

خانم مله هندرا شهروند برزیلی– انگلیسی عضو گروه همبستگی با فلسطین به خبرنگار ایران‌پرس گفت: مقاومت بلند مدت مردم فلسطین ادامه دارد . وظیفه ما حمایت از آنان است تا به آزادی برسند.

این حامی فلسطین تصریح کرد، رسانه‌های  بزرگ در  انگلیس حامیان فلسطین را تروریست معرفی می‌کنند و واقعیات فلسطین را گزارش نمی‌کنند.فعال صلح‌طلب افزود، رسانه‌های انگلیس همیشه هوادار اسرائیل بوده‌اند ما می‌خواهیم به مردم بگوییم که سرزمین فلسطین اشغال شده است و فلسطینیان در برابر اشغال، مقاومت می کنند.

دکتر اولدین فارمی هم به ایران‌پرس گفت، ما از گروه ائتلاف هواداری از فلسطین در بریستول اینجاییم و با استقبال از حامیان فلسطین در قایق حنظله از مردم فلسطین حمایت می‌کنیم.

وی افزود، حنظله در سفر اروپایی به بریستول  آمده است تا هم اطلاعات مردم را درباره فلسطین افزایش دهد و هم برای کودکان فلسطینی کمک‌های انسان‌دوستانه جمع آوری کند.این حامی فلسطین تصریح کرد. قرار است حامیان مردم فلسطین پس از پایان سفر در اروپا در بهار سال آینده به همراه چندین قایق دیگر به غزه  بروند.

از زمان ایجاد اسرائیل در سال 1948 فلسطین اشغال شده است. اسرائیل ناقض قوانین بین‌المللی است و این رژیم آپارتاید حقوق فلسطینیان را نادیده می‌گیرد. شهروند انگلیسی حامی حقوق فلسطینیان نیز به خبرنگار ایران‌پرس گفت، من همیشه حامی مظلوم و مخالف ظالم بوده‌ام  و به همین علت حامی فلسطین شده‌ام. 

این شهروند انگلیسی گفت، ییاست‌ دولت انگلیس همواره حمایت از صهیونیست‌ها بوده است، بنابراین باید مردم این کشور را آموزش داد و آگاه کرد تا دولت را ناچار سازند به فلسطینیان توجه کنند.

این حامی فلسطین تصریح کرد، تنها راه حل این معضل تشکیل دولت فلسطینی است که همچون گذشته پیروان همه ادیان در آن با هم زندگی کنند.دفاع حق مشروع فلسطینیان است.

دکتر رولند دای، عضو جنبش همبستگی با مردم فلسطین نیز به خبرنگار ایران‌پرس گفت: من در سال‌های 2005، 2006 و 2007 به غزه و دیگر سرزمین‌های فلسطینی سفر کردم تا در قالب طرحی صلح طلبانه، کمک کنیم تا کشاورزان فلسطینی بتوانند در پناه ما و سپر انسانی که ایجاد کردیم به مزارع شان بروند.

وی افزود، در آن سفرها با محدودیت‌های ایجاد شده برای فلسطینیان بارها روبرو شدم. در آن سفرها چشمان من به حقایق درباره ستم‌های اسراییل علیه فلسطینیان باز شد.این حامی فلسطین گفت، من درباره شرایط غیرانسانی تحمیل شده بر فلسطینیان یک فیلم مستند ساختم تا به مردم اطلاعات بدهم.

هواداران فلسطین در بریستول فراوانند. ما در این شهر موزه فلسطین داریم که در اروپا یگانه است. فستیوال سالانه فیلم فلسطین هم در بریستول برگزار می شود.این حامی صلح افزود، حنظله یک طرح جالب است تا بتوان در سفر با این قایق‌ها وضعیت مردم فلسطین را به گوش جهانیان رساند. وضعیت مردم غزه رقت انگیز است.

شهروند هندی مقیم انگلیس هم به خبرنگار ایران‌پرس گفت، اسرائیل فلسطین را مستعمره کرده است. کشور من هند هم به دست اروپاییان مستعمره شده بود و به همین علت من با درک شرایط فلسطینیان از فلسطین حمایت می‌کنم.

وی افزود، پیش از تشکیل اسرائیل پیروان همه ادیان اعم از مسیحیان، مسلمانان و یهودیان، باهم در فلسطین زندگی می‌کردند اما اکنون اسرائیل فقط یهودیان را ساکن این سرزمین می‌خواهد.

این شهروند هندی تصریح کرد، دولت‌های بریتانیا و آمریکا حامیان اصلی اسرائیل هستند و ضد فلسطینیان عمل می‌کنند. این کشورها دوست دارند موضوع فلسطین را به درگیری پیروان ادیان نسبت دهند که حرفشان مزخرف است. این حامی فلسطین تاکید کرد، رسانه‌های بزرگ در غرب دوست ندارند حقایق فلسطین را منتشر کنند یا درباره ان بنویسند. بر خلاف جنگ اوکراین، نظر فلسطینیان در رسانه‌های انگلیس منتشر نمی‌شود اما مردم عادی از استانداردهای دوگانه رسانه‌های غربی آگاه شده‌اند.

خانم مارجین – شهروند فلسطینی – انگلیسی نیز به خبرنگار ایران‌پرس گفت،مادرم فلسطینی است و خانواده ما در سال 1948 که اسرائیل ایجاد شد ما را از کشورمان راند و همه دارایی‌مان را هم از دست دادیم و اواره شدیم. اسراییل و دولت‌های غربی فلسطینیانی را که به اشغال کشورشان معترض بودند تروریست می‌خواند و این ستم 75 سال ادامه دارد.

وی تصریح کرد، غزه اکنون بزرگترین زندان روباز جهان است. مردم جهان بر خلاف دولت‌های غربی، با اینکه مثلاً دولت انگلیس با قوانین فاشیستی در صدد خاموش کردن صدای مخالفان اسرائیل است، رسانه‌های غربی حقایق را نمی‌گویند، دروغ تحویل مردم می‌دهند و هیچگاه به فکر برابری نیستند.

شهروند فلسطینی- بریتانیایی گفت، بریتانیا بود که میلیشیای صهیونیستی را تقویت کرد و رسانه‌ها در این راه به کار گرفته شدند اما اکنون با فناوری‌های جدید همچون شبکه‌های اجتماعی مردم خودشان به حقایق دست پیدا می کنند.

این حامی مردم فلسطین تاکید کرد، رفتار رسانه‌های غربی در‌قبال فلسطین و اوکراین نشانگر استاندارد کاملاْ دوگانه است اما با همه این اقدامات بدون تردید فلسطین آزاد خواهدشد.

112