"راجان گوگی" قاضی ارشد دادگاه عالی هند از دولت نارندرا مودی خواست تا همه تلاش خود را برای بازگشت شرایط عادی به کشمیر انجام دهد.
وی تاکید کرد، دولت باید در تصمیمات خود پیش از هر چیز منافع ملی هند را در نظر بگیرد و اقدام کند.طبق حکم دادگاه عالی باید در مدارس و بیمارستان های کشمیر وضعیت عادی شود و ارتباطات مخابراتی این منطقه برقرار شود.
هند در تلاش برای سرکوب اعتراض ها در کشمیر خدمات اینترنت و موبایل را در این منطقه قطع کرده و در بسیاری از مناطق محدودیت هایی برای رفت و آمد مشابه حکومت نظامی اعمال کرده است.
حکم دادگاه عالی هند در باره لغو خودمختاری کشمیر و لزوم بازگشت وضعیت عادی به این منطقه حاکی از نگرانی دستگاه قضایی این کشور از پیامدهای برقراری حکومت نظامی در کشمیر و تداوم ان است.
حکم دادگاه عالی هند که نشان می دهد که این نهاد نگران تاثیرات بشدت منفی اقدامات افراطی حزب حاکم بی جی پی این کشور در لغو خود مختاری کشمیر بر منافع ملی هند است که در حکم دستگاه قضایی این کشور به آن اشاره شده است.
از نظر دادگاه عالی هند اقدام دولت این کشور به برقراری حکومت نظامی و قطع خطوط ارتباطی در کشمیر پس از اقدام تحریک آمیز لغو خودمختاری این منطقه، خلاف قانون است که زندگی عادی ساکنان کشمیر را به دلیل اعمال محدودیت های گسترده به چالش کشانده است.
البته اقدام حزب حاکم بی جی پی هند در لغو خودمختاری کشمیر و پس از آن برقراری حکومت نظامی در این منطقه، تنها با مخالفت دادگاه عالی این کشور مواجه نیست و شماری از نهادهای مدنی و همچنین حزب کنگره به عنوان رقیب جدی حزب حاکم بشدت با سیاست های تحریک آمیز دولت هند در کشمیر مخالفند و آنرا در تضاد با حقوق انسانی و منافع ملی این کشورارزیابی کردند.
البته این گمانه در بررسی علت صدور حکم غیر منتظره دادگاه عالی هند در لغو حکومت نظامی و لزوم بازگشت شرایط عادی به کشمیر وجود دارد که دستگاه قضایی این کشور نگران تاثیر تداوم اقدامات محدود کننده در این منطقه بر افزایش واکنش های منطقه ای و بین المللی است که پس از لغو خودمختاری کشمیر فعال شده است.
بدنبال تصمیم دولت و پارلمان هند در لغو خودمختاری کشمیر، دولت پاکستان تلاش گسترده ای برای جلب حمایت های بین المللی برای اعمال فشار بر دولت هند جهت عقب نشینی از تصمیم خود در لغو این خودمختاری را در پیش گرفت که در تحقق چنین هدفی هم موفقیت نسبی داشته است.
تشکیل جلسه شورای امنیت سازمان ملل برای بررسی پرونده کشمیر اگر چه به صدور قطعنامه منجر نشد اما دستاوردی بزرگ برای پاکستان برای بین المللی کردن مسئله کشمیر بود که البته حمایت چین و روسیه از موضع اسلام آباد در این زمینه نیز بخشی از این موفقیت محسوب می شود.
در چنین شرایطی اقدام دادگاه عالی هند در صدورحکم لغو حکومت نظامی در کشمیر و لزوم بازگشت شرایط عادی زندگی به این منطقه باهدف جلوگیری از تشدید واکنش ها و حساسیت های جامعه جهانی به مسئله کشمیر به خصوص ممانعت از اقدامات احتمالی تنبیهی ضد دهلی نو صورت گرفته است.
نویسنده: محمدرضا عسگری
141/118
بیشتر بخوانید:
نگرانی هند از افزایش موارد نقض آتش بس توسط پاکستان در خط کنترل کشمیر
آمادگی ایران برای کمک به غیرنظامیان کشمیری
تاکید نمایندگان ۵۰ کشور جهان بر لغو فوری حبس مردم کشمیر/ تحلیل