58 روز از جنگ رژیم صهیونیستی علیه باریکه غزه میگذرد. در این جنگ تاکنون بیش از 15 هزار غیرنظامی که 70 درصد آنها کودک و زن هستند، به شهادت رسیدند. خبرنگاران نیز از مهمترین گروههایی هستند که در این جنگ، از بمباران عمدی صهیونیستها در امان نماندهاند. طی 57 روز 73 خبرنگار به شهادت رسیدهاند.
خبرنگاران شهید نیز تابعیت کشورهای مختلف از جمله فلسطین، لبنان و ترکیه را داشتند. تنها در روز جمعه که نخستین روز جنگ پس از پایان آتشبس 7 روزه بود، 3 خبرنگار به شهادت رسیدند. منتصر مصطفی الصواف و مروان الصواف، دو برادر که خبرنگار خبرگزاری آناتولی ترکیه بودند و عبدالله درویش، تصویربردار و خبرنگار شبکه الاقصی سه نفری هستند که روز جمعه به شهادت رسیدهاند.
خبرنگاران در حالی به طور عمدی از سوی رژیم صهیونیستی هدف قرار میگیرند که طبق قوانین بینالمللی بشردوستانه هدف قرار دادن عمدی روزنامهنگاران و غیرنظامیان از مصادیق جنایت جنگی است. طبق قوانین بینالمللی، خبرنگاران باید از آزادی و حمایت برای انجام کار خود برخوردار باشند. مهمترین جرم خبرنگاران این است که سعی دارند جنایت صهیونیستها را پوشش دهند، اما مانند همیشه با خشونت این رژیم مواجه شدند و در جنگ اخیر نیز این خشونت بیشتر است.
در حالی که قدرتهای مدعی آزادی و حقوق بشر در مقابل شهادت 73 خبرنگار صرفاً سکوت کردهاند، برخی افراد و نهادها به این جنایت صهیونیستها واکنش نشان دادهاند. «میک والاس» قانونگذار ایرلندی پارلمان اروپا، با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «دولت آپارتاید اسرائیل روزنامهنگارانی را هدف قرار میدهد که جرئت میکنند جنایات جنگی آنها را افشا کنند.» گزارشگران بدون مرز نیز با بیان اینکه رژیم صهیونیستی از سال 2001 تاکنون دهها روزنامهنگار را به شهادت رسانده و هیچ پاسخگویی در این خصوص نداشته است، اعلام کرد مقامات صهیونیست تمایلی برای حفاظت از خبرنگاران ندارند و عمداً آنها را هدف قرار میدهند.
گزارشگران بدون مرز عنوان کرد امتناع رژیم صهیونیستی برای محافظت از خبرنگاران سبب شد خبرنگاری در غزه در حال نابودی است. آنتونی بلنجر، دبیرکل فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران نیز اعلام کرد آنچه علیه خبرنگاران، زنان و کودکان اتفاق افتاده، حملات هدفمند است.
نکته مهم دیگر این است که همزمان با کشتار خبرنگاران در غزه، رسانههای غربی نیز همسو با رژیم صهیونیستی، خبرنگارانی را که از جنایت صهیونیستها انتقاد کنند، از کار خود برکنار میکنند. تاکنون دهها خبرنگار رسانههای غربی از جمله بیبیسی به خاطر انتشار پستهایی در حمایت از فلسطین در شبکههای اجتماعی از کار خود تعلیق شدهاند.
با وجود این رویکرد غرب و رژیم صهیونیستی در قبال خبرنگاران، اما جنایتهای صهیونیستها پنهان و مخفی نمانده است و افکار عمومی جهان علیه رژیم جنایتکار و کودککش صهیونیستی بسیج شده است. جنبش حماس در بیانیهای در حمایت از خبرنگاران نوشت: «سیاست قتل و کشتار خبرنگاران هرگز نمیتواند به مخفی نگه داشتن حقیقت جنایات نازیستی صهیونیستها در حق کودکان و زنان و نسلکشی این رژیم تحت حمایت مستقیم جو بایدن رئیسجمهور آمریکا و دولت صهیونیستی او بیانجامد.»
نویسنده: سید رضی عمادی
112
بیشتر بخوانید:
شمار شهدای خبرنگار در غزه به 72 نفر رسید
شهادت خبرنگار شبکه الاقصی در حملات جدید رژیم صهیونیستی علیه غزه