اعلام خروج آمریکا از پیمان «منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد» (INF) به محور تازه‌ای برای انتقادهای اروپا از آمریکای تحت ریاست دونالد ترامپ تبدیل شده است.

به گزارش پارس‌تودی؛ اتحادیه اروپا روز سه‌شنبه در بیانیه‌ای تاکید کرد آمریکا و فدراسیون روسیه باید همچنان برای حفظ پیمان «منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد» و اطمینان یافتن از اجرای کامل و قابل راستی‌آزمایی آن که برای حفظ امنیت اروپا و جهان ضروری است، به گفت وگوهای سازنده ادامه دهند.

در این بیانیه همچنین تاکید شده است که جهان به یک مسابقه تسلیحاتی جدید که به نفع هیچ کس نیست و برعکس، به بروز بی‌ثباتی بیشتر منجر خواهد شد، نیاز ندارد.

«مایا کوتسیانچیچ» سخنگوی کمیسیون اروپا نیز روز دوشنبه با بیان این که  پیمان «منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد» برای امنیت اروپا و جهان، بسیار مهم است، تاکید کرد که این پیمان در پایان دادن به جنگ سرد و رقابت تسلیحات هسته‌ای مؤثر است و از 30 سال پیش محور اصلی ساختار تامین امنیت اروپا به شمار می‌رود.

«هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان هم گفت: پیمان «منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد»، برای منافع اروپا، اهمیت حیاتی دارد و تا زمانی که شانسی برای نجات آن وجود داشته باشد، اروپا همه راه‌های ممکن را طی خواهد کرد.

وزیر خارجه آلمان تاکید کرد نمی‌خواهیم مسابقه تسلیحاتی جدیدی آغاز شود و به همین منظور از کمک سازمان پیمان آتلانتیک شمالی "ناتو" استفاده خواهیم کرد.

روس‌ها نیز همچنان به اعلام خروج آمریکا از INF واکنش نشان می‌دهند و آن را نشانه‌ای می‌دانند مبنی بر این که آمریکا نه تنها نگران صلح و امنیت جهانی نیست، بلکه صلح و امنیت جهانی را عملاً با خطرهای بیشتری رو به‌رو می‌کند.  

در همین راستا، «آندری بلوسوف» معاون اداره منع اشاعه و کنترل تسلیحاتی وزارت امور خارجه روسیه در کمیته خلع سلاح مجمع عمومی سازمان ملل، خروج آمریکا از پیمان «منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد» را کوته‌ فکری و گام خطرناک دیگری از آمریکا برای صلح بین‌المللی عنوان کرد. 

«کنستانتین کاساچف» رئیس کمیته امور خارجی شورای فدراسیون سنای روسیه نیز گفت: آمریکا به دنبال نابودی کل این معاهده بر اساس بهانه‌های واهی و دستاویزهای ساختگی و جعلی است. وی تاکید کرد روسیه پس از خروج آمریکا از این معاهده، بر هر اقدام این کشور پاسخ متقابل خواهد داد.

ترامپ، روز شنبه در شهر «الکو» Elko ایالت «نوادا» آمریکا، روسیه را به نقض پیمان «منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد» (INF) متهم و اعلام کرد واشنگتن از این پیمان خارج خواهد شد.

«دونالد ترامپ» در حالی روسیه را به نقض این پیمان متهم کرد که هیچگونه مدرکی برای اثبات ادعای خود ارائه نکرد.

ترامپ  همچنین تاکید کرد آمریکا تسلیحات هسته‌ای‌اش را توسعه خواهد داد، مگر اینکه روسیه و چین توسعه تسلیحات هسته‌ای‌شان را متوقف کنند.

آمریکا و روسیه در ژوئن 1987 در واشنگتن پیمان «منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد» را امضاء کردند. این پیمان از ژوئن 1988 اجرایی شد. 

این پیمان، واشنگتن و مسکو را از استقرار موشک‌های بالستیک و کروز در اروپا منع می‌کند. هدف از این پیمان از میان‌بردن موشک‌های هسته‌ای کروز و سکوهای پرتاب آن‌ها، با برد 500 تا 100، و 1000 تا 5500 کیلومتر بود.

117/120

تاکید ماکرون بر اهمیت پیمان INF بر امنیت اروپا

خروج از معاهده‌هسته‌ای؛ گام‌خطرناک ترامپ مقابل روسیه/ تحلیل

ترامپ: آمریکا از پیمان «منع موشک‌های هسته‌ای میان‌ برد» با روسیه خارج می شود

روسیه: آمریکا رویای جهان تک‌قطبی را در سر می‌پروراند