«شیخ قیس الخزعلی» دبیرکل عصائب اهل حق عراق تاکید کرد: بیش از نیمی از اعضای پارلمان جدید عراق مخالف حضور نظامیان آمریکایی هستند.
الخزعلی با اشاره به تلاش نمایندگان برای رایگیری درخصوص خروج نظامیان آمریکایی در پارلمان عراق، افزود: در صورتی که آمریکاییها به اراده پارلمان عراق احترام نگذارند، میتوان آنها را به زور اخراج کرد.
«سید حمید الحسینی»، رئیس اتحادیه رادیو و تلویزیون عراق چندی پیش گفت: حدود 200 نماینده جریان مقاومت که دو سوم کرسیهای پارلمان را تشکیل میدهد به شدت ضد اشغالگری آمریکاییها هستند.
خروج نظامیان آمریکایی، خواست مردم عراق
از زمان تشکیل ائتلاف آمریکایی به اصطلاح ضد داعش در سال 2014 هزاران نظامی آمریکایی در عراق مستقر شدهاند. این درحالی است که با اعلام پایان نظامی داعش در خاک عراق که به همت نیروهای مسلح و حشدالشعبی صورت گرفت، افکار عمومی عراق بارها با اشاره به شکست گروه تروریستی داعش و منتفی شدن بهانه حضور نظامیان خارجی تحت پوشش ائتلاف به اصطلاح بینالمللی ضد داعش، خروج نظامیان آمریکایی از این کشور را خواستار شدند.
در چنین فضایی برخی از نمایندگان پارلمان عراق در هفته گذشته نیز از تهیه طرح خروج نظامیان آمریکایی از آن کشور در آینده نزدیک خبر دادند.
پارلمان عراق خواهان تعیین جدول زمانبندی برای خروج نظامیان آمریکایی از عراق است و تاکید دارد که دولت جدید عراق هم میبایست با طرف آمریکایی برای تعیین جدول زمانی خروج نظامیان آمریکا گفت و گو کند.
آمریکا و انگلیس در سال 2003 به بهانۀ اینکه رژیم صدام سلاحهای کشتار جمعی در اختیار دارد به عراق حمله کردند. عملکرد آمریکا و انگلیس نشان داد که تنها چیزی که آنها دنبالش نبودند سلاحهای کشتار جمعی عراق بود، چرا که آمریکا و انگلیس خود از تجهیزکنندگان رژیم صدام حسین، دیکتاتور معدوم عراق به سلاحهای کشتار جمعی بودند.
آمریکا در سال 2011 پس از هشت سال اشغالگری تحت فشار افکارعمومی عراق، طرح خروج نیروهای خود از عراق را نهایی کرد. خروج نظامیان آمریکایی از عراق بعد از امضای توافقی که میان بغداد و واشنگتن ایجاد شده بود، صورت گرفت، اما نیروهای آمریکایی در سال 2014 به بهانه مبارزه با داعش و تحت پوشش یک ائتلاف به اصطلاح بینالمللی به این کشور بازگشتند.
اهداف آمریکا از حضور نظامی در عراق
هدف آمریکا از حضور مستمر نظامی در عراق، دخالت در امور داخلی و محقق کردن اهداف سیاسی و از هم پاشیدن عراق است. پیگیری چنین توطئهای به همراه سیاست جدید آمریکا در این کشور برای تفویت و تثیبت حضور نظامی و به حاشیهرانی برخی از گروههای سیاسی در دوران پساداعش میتواند آغازگر بحرانی جدید در عراق باشد.
مداخله نظامی مستقیم آمریکاییها در عراق و اشغال این کشور در مقاطع مختلف نه تنها امنیت را برای عراقیها محقق نکرده است، بلکه بر عکس سبب پیدایش و فعالیت گروههای تروریستی از جمله القاعده و سپس داعش شد.
اعتراضات گسترده در عراق به حضور نظامی آمریکا موید تشدید احساسات ضد آمریکایی در منطقه و تداعی کننده وقایع سال 2011 است که به اخراج نیروهای آمریکایی از عراق منجر شد.
نویسنده: بیژن نجفی
116/120
بیشتر بخوانید:
واکنشها در عراق به تحرکات مشکوک آمریکا و تهدیدات اسرائیل/ تحلیل
طرح کنگره آمریکا ضد نیروهای مقاومت مردمی عراق