ایران پرس- وزارت دفاع آمریکا «پنتاگون» روز دوشنبه از موافقت وزارت خارجه این کشور با فروش نزدیک به یک میلیارد دلار تجهیزات نظامی جدید به رژیم آل خلیفه خبر داد.

از زمان روی کار آمدن «دونالد ترامپ» و اقدامات وی برای گسترش فروش تسلیحات، تجارت سلاح توسط آمریکا ابعاد گسترده تری یافته است.

چنین روندی به تشدید رقابتهای تسلیحاتی و گسترش ناامنی ها در عرصه  بین المللی و منطقه ای  تبدیل شده است.

پیامدهای منفی آن به وضوح در تشدید مداخله جویی ها و جنایات  به اصطلاح ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان که بحرین نیز در آن حضور دارد در یمن قابل مشاهده است.

چنین فضایی رژیم های دیکتاتوری نظیر رژیم آل خلیفه را نیز در تشدید سرکوب مردم بحرین گستاخ تر کرده است. 

غربی ها بحرین را مسلح می کنند و مردم بحرین بهای آن را می پردازند

«سونجیو بِری» از مدیران عفو بین‌الملل در آمریکا گفت:

"دولت بحرین در حالی از آمریکا سلاح می‌خرد که در داخل منتقدان حکومت را سرکوب کرده و در قالب یک برنامه نظامی در همکاری با عربستان غیرنظامیان را در یمن قتل عام می‌کند.  پایگاه اینترنتی اوریان 21 در مطلبی به قلم مونا علی نوشت غربی ها بحرین را مسلح می کنند و مردم بحرین بهای آن را می پردازند. 

این نظامی گری شتابزده با سکوت جامعه بین الملل در مورد نقض حقوق بشر و همراهی بحرین با ائتلاف متجاوز عربی به رهبری عربستان سعودی برای مقابله با یمن همراه است. در همین حال مردم بحرین از عواقب افزایش بی سابقه بدهی های عمومی رنج می برند و به شدت ناراضی اند." 

کاهش مشروعیت داخلی و شکاف اساسی بین حکومت و مردم باعث شده تا آل خلیفه همواره جهت تداوم بقا و امنیت رژیم سیاسی به بازیگران منطقه‎ای و فرامنطقه‎ای  بویژه عربستان و دولتهای غربی از جمله آمریکا اتکا کند.

این درحالی است که  موقعیت جغرافیایی و استراتژیک و منابع نفتی بحرین باعث شده که قدرتهای سلطه جوی غربی نیز درصدد سیطره و حفظ نفوذ خود در آن باشند.

آمریکا با توجه به منافعی که در بحرین دارد خود را متعهد به حفظ آل خلیفه می داند

در چنین شرایطی است که دولتهای غربی که داعیه حمایت از دمکراسی را دارند در چارچوب منافع خود جهت سیطره بر کشورهای عربی حوزه خلیج فارس بجای انتقاد از نقض گسترده حقوق بشر به حمایت های سیاسی نظامی و دیپلماتیک از حکام عرب از جمله رژیم ال خلیفه در  بحرین ادامه می دهند.

وجود پایگاههای نظامی آمریکا در منطقه ازجمله در بحرین موجب شده است تا آمریکا با توجه به منافعی که در بحرین دارد خود را متعهد به حفظ آل خلیفه در راس قدرت این کشور بداند.

بحرین و آمریکا در سال ۱۹۷۱ توافقنامه نظامی مشترکی را امضا کردند که براساس آن زمینی در خاک بحرین به مساحت ۴۰ کیلومتر مربع در اختیار آمریکایی‌ها قرار گرفت.

از سال ۱۹۹۳ نیز فرماندهی منطقه‌ای نیروی دریایی آمریکا در بحرین مستقر شد و در سال ۱۹۹۵ بحرین رسما، به میزبانی ناوگان پنجم دریایی آمریکا گمارده شد. 

آمریکا تامین امنیت برای حکام عربی را بهانه تشدید تعاملات نظامی خود  با آنان اعلام کرده است؛ اما بیش از آنکه امنیت این کشورها تامین شود، آمریکا از همکاری نظامی با اعضای شورای همکاری خلیج فارس سود می برد. 

انتشار گزارش ها درباره خریدهای میلیاردی تسلیحاتی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس درحالی است که موسسات و نهادهای مالی همچون بانک جهانی و صندوق بین المللی پول در گزارشهای اخیر خود اعلام کرده اند که  این کشورها با بحران مالی و دهها میلیارد دلار کسری بودجه مواجه هستند. 

نویسنده: نجفی

133/120

رژیم آل خلیفه از آمریکا بالگرد تهاجمی خرید

دیده بان حقوق بشر فروش سلاح امریکایی به بحرین را محکوم کرد