ایران پرس: رژیم آل خلیفه بار دیگر خشونت علیه زندانیان سیاسی را افزایش داد؛ موضوعی که حتی با واکنش سازمان ملل نیز مواجه شد.

با شیوع ویروس کرونا در میان زندانیان بحرینی، وضعیت زندانیان در زندان‌های این کشور نگرانی‌های بسیاری را به وجود آورده است. زندانیان بحرین حدود سه هفته پیش برای اعتراض به وضعیت زندان و دسترسی نداشتن به درمان‌های پزشکی تحصن کرده بودند.

این تحصن روز 5 آوریل بعد از آن آغاز شد، بعد از آنکه یکی از زندانیان سیاسی به دلیل دسترسی نداشتن به موقع به امکانات درمانی جانش را از دست داد.

با این حال، وزارت کشور بحرین که به این اعتراض‌ها بی‌توجه است، اعلام کرد که شبکه الجزیره قطر اقدام به راه‌اندازی کارزاری علیه منامه کرده است. شبکه الجزیره قطر میزبان چند نماینده پارلمان اروپا برای بررسی اوضاع زندان‌ها و حقوق بشر در بحرین بود. 

بررسی گزارش‌ها حاکی از صحت اطلاعات در خصوص وضعیت نامناسب زندانیان سیاسی در زندان‌های آل خلیفه است. شرایط غیربهداشتی و غیرانسانی زندان‌های بحرین و شکنجه مخالفان در زندان‌ها در سایه شیوع ویروس کرونا در بین زندانیان، سبب نگرانی بیش از پیش خانواده‌ها را فراهم آورده است و بحرینی‌ها به طور مرتب برای شرکت در تظاهرات به خیابان‌ها می‌آیند.

پیش از این، جمعیت الوفاق بحرین، بزرگ‌ترین گروه مخالف نظام آل خلیفه در بیانیه‌ای اعلام کرد، اطلاعاتی به دست آمده که نشان می‌دهد گروهی از نیروهای رژیم آل خلیفه زندانیان عقیدتی و فعالان سیاسی را در زندان «جو» پس از اینکه اتهامات ساختگی علیه خود را رد کردند، مورد حملات خشونت‌آمیز قرار دادند. 

در واقع، رژیم آل خلیفه از اتهام‌های ساختگی به عنوان بهانه‌ای برای شکنجه زندانیانی که بدون تفهیم اتهام و همچنین بدون روند قانونی دادگاه، در زندان هستند، بهره می‌گیرد.

در همین راستا، «مارتا هورتادو» سخنگوی کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد توسل «غیرضروری و نامتناسب» پلیس بحرین به زور برای بر هم زدن تحصن مسالمت‌آمیز معترضان بحرینی در یکی از زندان‌های اصلی این کشور را محکوم کرد.

هورتادو با استناد به روایت‌های شاهدان عینی گفت: "نیروهای امنیتی بحرین اقدام به پرتاب بمب صوتی به سمت زندانیان کرده و به سر آنها ضربه زدند و موجب جراحت شدید بسیاری از زندانیان شدند."

علاوه بر این، رژیم آل خلیفه برای تحت فشار گذاشتن زندانیان و خانواده‌های آنها، امکان ارتباط آنها با خانواده و وکیل را سلب کرده است. در همین راستا، مادران جمعی از بازداشتی‌های بحرینی در پیامی خواستار اطلاع از سرنوشت فرزندانشان شدند که از روز شنبه خونین (17 آوریل) که مأموران آل خلیفه به آنها در ساختمان 13 زندان جو در منامه حمله کردند و 30 نفر را ربودند، هنوز از سرنوشت آنها خبری نیست.

با توجه به این شرایط و همچنین موارد متعدد دیگر نقض حقوق بشر از سوی رژیم آل خلیفه، «شیخ عیسی قاسم» رهبر نهضت اسلامی بحرین روز گذشته (30 آوریل) در بیانیه‌ای با انتقاد از چنین وضعیتی به خصوص علیه زندانیان بی‌گناه، نوشت: "بحرین اکنون با مجموعه‌ای از بحران‌های شدید روبه ‎رو است و موجودیت آن به خاطر سیاست‌های حاکمان مورد تهدید قرار گرفته و ادامه این سیاست‌ها باعث بقای این بحران‌ها شده است و اگر اصلاحی انجام نگیرد، اوضاع پیچیده خواهد شد."

 شیخ عیسی قاسم اعمال اصلاحات ریشه‌ای در بحرین را خواستار شد و تاکید کرد که ملت مقاوم این کشور حقوق خود را می‌شناسد و برای گفتگو آماده است.

نویسنده: سیدرضی عمادی

117

بیشتر بخوانید:

واکنش سازمان ملل به خشونت نظام بحرین علیه زندانیان