در پی افزایش خشونت‌های ارتش میانمار در استان راخین دست‌کم 10 نفر از ساکنان این منطقه مسلمان نسین کشته شدند.

محمدرضا عسگری- ارتش میانمار دور جدید خشونت علیه ساکنان مسلمان استان راخین را به بهانه جست وجوی عوامل حمله چندی پیش افراد مسلح به شماری از نظامیان ارتش میانمار آغاز کرده است.

ارتش میانمار با هدف جست وجوی عاملان این حمله که اوایل ماه جاری (نوامبر) رخ داد و در آن 9 نیروی پلیس این کشور کشته شدند، نیروی جدید به استان راخین اعزام کرده است.

مقامات میانمار مدعی هستند در این حمله، مسلمانان روهینگیا نقش داشته‌اند.

گزارش‌ها حاکی از آن است که در پی افزایش خشونت ارتش میانمار علیه مردم استان راخین، مدارس و بازار بخش‌هایی ازاین استان تعطیل شده و مقامات محلی با برقراری حکومت نظامی از تجمعات بیش از پنج نفر جلوگیری می‌کنند.

ساکنان استان راخین ازسال 2012 آماج حملات گسترده تندورهای بودایی قرار دارند و براثر این حملات دستکم 650 نفر کشته وصدها هزار نفر دیگر نیز آواره ویا مجبوربه زندگی در اردوگاه‌های این استان شده‌اند.

دولت میانمار حقوق شهروندی مسلمانان روهینگیا که در استان راخین زندگی می کنند را به رسمیت نمی شناسد و آنها را مهاجران غیرقانونی می داند که از کشورهای اطراف از جمله بنگلادش به این کشور وارد شده اند.

وجود چنین رویکردی در بین مقامات رسمی میانمار سبب شده تا خشونت بوداییان علیه مسلمانان در این کشور افزایش پیدا کند.

به ویژه آنکه گزارش هایی وجود دارند که نشان می دهند دولت میانمار در تلاش است تا ترکیب جمعیتی استان راخین را به ضرر مسلمانان رو هینگیا تغییر دهد.

این سیاست های تغییر در ترکیب جمعیتی و خشونت ها علیه مسلمانان در میانمار در حالی پیگیری شده است که دولت این کشور که پس از انتخابات پارلمانی نوامبر سال 2015 روی کار آمده است، مدعی گسترش دموکراسی و برقراری عدالت است.

جبهه ملی برای دموکراسی به رهبری آنگ سان سوچی که پیروز انتخابات شد و دولت میانمار را تشکیل داد، وعده داد به حقوق و مطالبات مسلمانان روهینگیایی رسیدگی کند.

این در حالی است که نه تنها آن وعده ها محقق نشد، بلکه خشونت علیه مسلمانان در میانمار همچنان ادامه یافته است.

 آنگ سان سوچی اگر چه در حال حاضر مشاور عالی دولت میانمار و وزیر خارجه این کشور است، اما وی عملا مسئولیت راهبری حزب حاکم را برعهده دارد و انتظار می رود که سوچی در این شرایط به شعارهای خود برای احترام به همه گروه ها، مذاهب و قومیت ها پای‌بند باشد.

سوچی که برنده جایزه صلح نوبل هم شده است، در شرایطی چشمان خود را به خشونت ارتش میانمار علیه مسلمانان در میانمار بسته است که وی در دوران مبارزات خود علیه حکومت نظامیان و حتی در حبس خانگی در این کشور مبارزه علیه خشونت را ترویج می‌کرد.

در این شرایط این پرسش مطرح است که چرا سوچی که در حال حاضر قدرت را در میانمار در اختیار دارد، مقابل خشونت ارتش این کشور علیه مسلمانان روهینگیایی سکوت کرده است؟