بحرین از 14 فوریه سال 2011 شاهد اعتراض مردم علیه آل خلیفه است. اعتراض مردم بحرین در ابتدا مسالمتآمیز بود، اما خشونت و سرکوب قیام توسط آل خلیفه و لشکرکشی آل سعود به بحرین، سبب بروز درگیریهای متعدد میان مردم و رژیم شده و مردم بحرین نیز مطالبه خود از اصلاح سیستم را به سرنگونی سیستم تغییر دادهاند.
رژیم آل خلیفه که از پشتیبانی آل سعود و همچنین ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی اطمینان دارد، افزایش خشونت علیه معترضان بحرینی را در پیش گرفت و شمار زیادی از فعالان مدنی و حقوقی این کشور را صرفاً به جرم مشارکت در تظاهرات ضد دولتی بازداشت کرده است.
زندانیان بحرینی پس از بلاتکلیفی طولانی مدت، در دادگاههای نظامی محاکمه شده و به حبسهای طولانی مدت محکوم میشوند. طی دوران حبس نیز از کمترین حقوق مدنی برخوردار هستند و مورد آزار و شکنجه رژیم آل خلیفه قرار میگیرند. وضعیت بد جسمی زندانیان نیز سبب نمیشود که آل خلیفه از میزان شکنجه و بدرفتاری خود ضد آنان بکاهد.
در همین راستا، برخی منابع خبری اعلام کردند طی روزهای گذشته مسئولان زندان مرکزی «جو» منامه، پایتخت بحرین، 15 زندانی سیاسی را به مکان نامعلومی انتقال دادهاند که این اقدام موجب نگرانی بقیه زندانیان شده است. رژیم آل خلیفه با منتقل کردن مکرر زندانیان سعی دارد مانع انسجام آنها در مقابله با رژیم و خشونتهای آن شود.
با این حال، برخی از زندانیان سیاسی بحرین در اعتراض به بدرفتاری رژیم آل خلیفه، مسیر اعتصاب غذا را در پیش گرفتهاند. اعتصاب غذا که نوعی روش مبارزه با آل خلیفه است، هم با هدف حمایت از دیگر زندانیان و هم با هدف دفاع از حقوق شخصی زندانیان انجام میشود و در عین حال، زندانیان سیاسی با این روش سعی دارند صدای اعتراض خود به خشونتهای آل خلیفه را به افکار عمومی جهانی برسانند.
«عبدالجلیل السنکیس» استاد برجسته بحرینی یکی از زندانیان سیاسی است که در اعتراض به بدرفتاری در داخل زندان و مصادره پژوهشهای شخصی وی توسط رژیم آل خلیفه دست به اعتصاب غذا زده و 400 روز نیز از اعتصاب غذای وی میگذرد، اما آل خلیفه حاضر به این نیست که پژوهش شخصی وی را تحویل دهد.
«عبدالجلیل السنکیس» استاد دانشگاه بحرین، فعال حقوق بشر و وبلاگ نویس تا سال 2011 بود که به دلیل شرکت در اعتراضات بازداشت شد. السنکیس به اتهام تلاش برای سرنگون کردن رژیم آل خلیفه به حبس ابد محکوم شده است.
وضعیت بد جسمی این زندانی سیاسی بحرینی، سبب شد 15 نهاد حقوق بشری بینالمللی در نامهای به شیخ حمد بن عیسی آل خلیفه، پادشاه بحرین، از وی خواستند که «عبدالجلیل السنکیس»، را فوراً و بدون قید و شرط آزاد کند. این نهادهای حقوق بشری همچنین تضمین حقوق مشروع السنکیس در دستیابی به امکانات درمانی و شکنجه نشدن این زندانی را خواستار شدند.
نکته پایانی اینکه؛ تداوم خشونت آل خلیفه علیه زندانیان سیاسی بحرینی هیچ واکنشی را از سوی سازمان ملل متحد و قدرتهای غربی مدعی حقوق بشر در پی نداشته است. به نظر میرسد سکوت توام با حمایت از این خشونتهای آل خلیفه، پاداش عادیسازی روابط بحرین با رژیم صهیونیستی است.
نویسنده: سيد رضی عمادی
117