«محمد اشرفغنی»، رئیس جمهوری افغانستان که در سومین کنفرانس ملی شهرداریها در کابل سخن میگفت؛ تاکید کرد: دولت افغانستان به شرکت آمریکایی - صهیونیستی بلکواتر اجازه دخالت در جنگ افغانستان را نخواهد داد.
وی، جنگ در افغانستان را مقابل مذهب، وحدت ملی و تمام ارزشهای دینی این کشور دانست و تصریح کرد شرکتهای خصوصی از جمله (بلکواتر) اصلا قابل اعتماد نیستند.
اخیرا سنای افغانستان نیز مخالفت خود را با واگذاری جنگ این کشور به شرکت امنیتی خصوصی بلکواتر اعلام کرد.
واکنش تند محافل سیاسی و قانونگذاری افغانستان به تصمیم «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا برای واگذاری جنگ افغانستان به شرکت بلکواتر نشان میدهد که واشنگتن در این خصوص جدی است.
این درحالی است که برخی از محافل سیاسی و امنیتی در آمریکا ضمن رد این گونه گزارشها همچنان بر ادامه حضور ارتش این کشور در افغانستان تاکید دارند.
پس ازحمله آمریکا به افغانستان درسال 2001 و اشغال این کشور، وزارت دفاع آمریکا به بهانه تامین امنیت دفاتر سیاسی و اداری با امضا قراردادهایی با شرکتهای امنیتی خصوصی ازجمله بلک واتر زمینه حضور آنها را ابتدا در افغانستان و سپس در عراق فراهم کرد.
نیروهای شرکتهای امنیتی خصوصی متشکل از مزدوران و جنایتکارانی هستند که از مناطق مختلف جهان استخدام میشوند و دست به هر جنایتی میزنند.
هدف آمریکا از واگذاری جنگ افغانستان به بلکواتر
دولت آمریکا ادعا میکند که برای کاهش هزینههای جنگ این کشور در افغانستان قصد دارد جنگ افغانستان را به بلکواتر واگذار کند.
این در حالی است که آمریکا از این اقدام دو هدف را دنبال میکند، اول آنکه ماموریتهایی را که ارتش آمریکا نمیتواند اجرایی کند به شرکتهای امنیتی خصوصی واگذار کند که از هرگونه پاسخگویی مبرا هستند.
دوم آنکه دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا با تغییر ماهیت جنگ افغانستان به اقتصادی در صدد تسلط کامل و تصاحب منابع معدنی این کشور است که ارزش آن بیش از سه هزار میلیارد دلار برآورد میشود.
«نبیه مصطفی زاده»، کارشناس مسایل سیاسی در افغانستان معتقد است: تجربه حضور بلکواتر در عراق نشان میدهد که خصوصیسازی جنگ باعث بدترشدن وضعیت افغانستان خواهد شد.
زیرا کشتار مردم عراق در میدان النسور بغداد از سوی نیروهای این شرکت جنایتکار را جهانیان هنوز فراموش نکردهاند، از اینرو؛ نباید اجازه داد که آمریکا تصمیم خود را برای خصوصیسازی جنگ در افغانستان اجرایی کند.
درجنایتآمیز بودن عملکرد نیروهای بلکواتر در افغانستان همین بس که «حامد کرزای»، رییس جمهوری قبلی افغانستان با راهزن و جنایتکار دانستن نیروهای شرکتهای امنیتی خصوصی، دستور توقف فعالیت آنان را درافغانستان صادر کرد.
اکنون با توجه به تاجرمنش بودن ترامپ و اینکه هر سیاستی را براساس پول و منافع مالی آن میسنجد شرکتهای امنیتی خصوصی بخصوص بلکواتر که اکنون با نام آکادمی فعالیت میکند، شرایط را برای بازگشت مجدد به افغانستان مناسب تشخیص دادهاند.
«گلالی اکبری»، کارشناس مسائل سیاسی در افغانستان میگوید: آمریکا قصد دارد با واگذاری مسئولیت جنگ افغانستان به شرکت بلک واتر شکست خود را جبران کند.
این درحالی است که با این اقدام، قلدری و جنایت بر مردم افغانستان حاکم خواهد شد و مزدوران شرکتهای امنیتی خصوصی از ارتکاب هیچ جنایتی در افغانستان و سایر مناطق جهان ابایی ندارند.
نگاه ترامپ به افغانستان
درهرحال، تصمیمگیری برای آینده جنگ افغانستان از سوی دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا بدون توجه به اعتراضهای دولت، مجالس ملی و سنای افغانستان نشان میدهد که وی نه فقط به استقلال و حاکمیت ملی این کشور اعتنایی ندارد، بلکه به عنوان یک مستعمره واشنگتن به افغانستان مینگرد.
موضوعی که بارها درمورد پیامدهای آن از سوی محافل مختلف در افغانستان هشدار داده شده است. 138/120
نویسنده: مجید وقاری
بیشتربخوانید:
تکرار تجربه تلخ بلکواتر؛ پیامد خصوصیسازی جنگ در افغانستان/ تحلیل
خواب شرکت بدنام بلکواتر برای افغانها/ تحلیل
چشم طمع «بلک واتر» به معادن افغانستان