«خلیل الحیه» رئیس هیات مذاکره کننده حماس گفت: "هر توافقی باید توقف همه جانبه تجاوز، خروج کامل متجاوزان از غزه از جمله محور فیلادلفیا، آزادی بازگشت آوارگان، کمک به بازسازی آنچه که اشغالگران ویران کرده اند را شامل شود."
خلیل الحیه افزود: جهان در مورد دلایل اخلال در روند مذاکرات به این باور رسید که طرف مانع توافق کیست و چه کسی مدام برای خنثی کردن تلاشها برای دستیابی به توافق، استدلال و بهانه تراشی میکند و این همان چیزی است که «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا نیز تایید کرد که «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی به اندازه کافی برای تکمیل یک توافق تلاش نمیکند.
مقامات صهیونیست، نیز همواره به فریبکاری و دروغپردازی ادامه دار نتانیاهو در روند مذاکرات آتش بس جنگ غزه اذعان کرده اند.
مذاکرات آتش بس جنگ غزه تاکنون چند مرحله در قاهره و دوحه برگزار شده است، اما هربار رژیم صهیونیستی با طرح خواسته ها و ادعاهای نادرست مانع به نتیجه رسیدن آن شده است.
حماس و گروههای مبارز فلسطینی نیز تاکید کرده اند تنها با تحقق خواسته های مشروع مردم فلسطین و مقابله با روند اشغالگری رژیم صهیونیستی، حاضر به ادامه مذاکرات هستند.
کارشکنی های نتانیاهو و دولت آمریکا به عنوان حامی اصلی رژیم صهیونیستی همچنین در ماههای اخیر از علل اصلی به نتیجه نرسیدن مذاکرات آتش بس بوده است.
«نداف آرگامان» رئیس پیشین سازمان اطلاعات و امنیت داخلی رژیم صهیونیستی (شاباک)، اذعان کرد: "بنیامین نتانیاهو فردی ظالم، بدبین و شارلاتان است که سعی دارد کل کشور را با دروغ فیلادلفیا گمراه کند تا مانع توافق شود."
به گفته آرگامان، "نتانیاهو جان گروگانها (اسرای صهیونیست) و امنیت اسرائیل را برای بقای شخصی و بهخاطر ائتلاف خود (با صهیونیست های افراطی) فدا میکند."
محور فیلادلفیا، یک نوار مرزی باریک به طول حدود 14 کیلومتر و عرض بین 100 تا 300 متر است که در مرز میان غزه و مصر قرار دارد. این ناحیه به عنوان یک منطقه حائل برای جداسازی غزه از مصر طراحی شده است و از منظر امنیتی و نظامی اهمیت زیادی دارد.
نظامیان صهیونیست، با اقدام اشغالگرانه و باقی ماندن در محور فیلادلفیا عملا امکان برقراری آتش بس را از بین برده اند درحالیکه قطر، مصر و آمریکا کشورهای میانجی در مذاکرات خواستار خروج ارتش رژیم صهیونیستی از این منطقه شده اند.
در طول سالهای گذشته، این منطقه به دلیل تونلهای زیرزمینی که از غزه به مصر حفر میشدند، توجه زیادی را به خود جلب کرده است. این تونلها به گروههای فلسطینی اجازه می داد تا مواد مختلف، از جمله تسلیحات، سوخت و کالاهای دیگر را به داخل غزه ارسال کنند.
خودداری نتانیاهو برای پایان دادن به اشغال غزه و ادامه حضور نظامیان صهیونیست در محور فیلادلفیا از علل اصلی به نتیجه نرسیدن مذاکرات آنش بس بوده است. ادامه اشغال محور فیلادلفیا همچنین اقدامی برخلاف مقررات بین المللی است که رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا کماکان به اجرای آن اصرار دارد.
دو موضوع مهم و اساسی برای حماس در مذاکرات آتش بس، پایان حضور نظامیان صهیونیست اشغالگر در غزه و همچنین تضمین برای بازگشت آوارگان فلسطینی است. رژیم صهیونیستی و حامیان تل آویو با اجرای اقداماتی مخالف با قوانین بین المللی و تداوم ارتکاب به جنایات جنگی و نسل کشی در غزه مذاکرات آتش بس را به بن بست کشانده اند.
نویسنده: احسان شاه ابراهیم
117