ایران پرس- «محمود الربیعی»، عضو دفتر سیاسی گروه عصائب اهل الحق عراق گفت، اظهارات مقامات آمریکایی درباره نخست وزیر آینده عراق، دخالت آشکار در امور داخلی این کشور است و دولت عراق باید پاسخ آنان را قاطعانه دهد.

«مایک پمپئو»، وزیر خارجه آمریکا اخیرا، در تماس تلفنی با «حیدر العبادی» نخست وزیر عراق، ضمن دخالت در امور داخلی این کشور ادعا کرد، مردم عراق منتظر تشکیل یک دولت میانه‌‌رو درچارچوب قانون اساسی این کشور هستند.

انتخابات پارلمانی عراق، 12 مه 2018  برگزار شد. چند ماه است که از برگزاری انتخابات پارلمانی در عراق گذشته است اما هنوز نخست وزیر جدید عراق معرفی نشده است که در میان دلایل داخلی و خارجی دخیل در این زمینه نقش مداخله و کارشکنی‌های آمریکا از همه  پررنگ‌تر است. 

کارشکنی‌های آمریکا در روند انتخاب نخست وزیر جدید عراق در حالی است که بسیاری از گروه‌های عراقی ازجمله فهرست «سائرون» و «الفتح» که حایز بیشترین کرسی‌ها در انتخابات اخیر شده‌اند، مخالف مداخله بازیگران خارجی بویژه آمریکا در امور داخلی عراق هستند.

آمریکا در مسیر تلاش‌هایش جهت ممانعت از برگزاری انتخابات پارلمانی عراق و تاثیرگذاری بر نتایج آن ناکام ماند.

آمریکا این بار درصدد برآمده است که از تشکیل دولتی مقتدر برای غلبه بر برخی مشکلات امروز عراق مانند پاکسازی کامل داعش، توسعه اقتصادی و بازسازی ناشی از سال‌های درگیری و جنگ، ایجاد اشتغال، برقراری کامل ثبات و امنیت، حل مشکلات اقتصادی و مبارزه با فساد در این کشور جلوگیری کند. 

آنچه مسلم است مطالبات مذکور جزو مطالبات اساسی مردم عراق درخصوص تشکیل هر کابینه‌ای خواهد بود و آمریکا نیز قادر به سد کردن این روند نخواهد بود. 

در مجموع ادامه واکنش‌ها به مداخلات آمریکا درعراق و انعکاس آن در نتایج انتخابات پارلمانی این کشور بیانگر شکستی دیگر برای آمریکا و هم پیمانش در منطقه محسوب می‌شود.

در واقع نتیجه واقعی انتخابات عراق رای مردم این کشور به استقلال، امنیت و حفظ تمامیت ارضی و «نه» به اشغالگری آمریکا بود. این تحولات نشان داد که دیگر صبر مردم عراق از مداخله‌جویی‌ها و تداوم حضور نظامی آمریکا در خاک آن کشور که به بهانه‌های مختلف صورت می‌گیرد به سر آمده است.

«سید حمید الحسینی»، رئیس اتحادیه رادیو و تلویزیون عراق گفت: حدود 200 نماینده جریان مقاومت که به شدت ضد اشغالگری آمریکایی‌ها هستند در انتخابات اخیر وارد پارلمان عراق شدند. 

رئیس اتحادیه رادیو و تلویزیون عراق افزود: در انتخابات سال 2014 نیز 183 کرسی پارلمان عراق را طرفداران محور مقاومت به دست آوردند اما در انتخابات اخیر 200 کرسی معادل دو سوم کرسی‌های پارلمان به  مخالفان محور آمریکایی تعلق گرفت.

اقدامات مغرضانه و مخرب آمریکا بیش از پیش مخاطرات مداخلات این کشور در عراق را نمایان می‌سازد. در چنین شرایطی تاکید بر خروج نیروهای آمریکایی از عراق و واکنش جدی به مداخلات آن یکی از مطالبات اصلی مردم عراق از دولتمردانشان است. 139/120

بیشتربخوانید:

مخالفت العبادی با ابطلال نتیجه انتخابات پارلمانی عراق

پارلمان عراق بازشماری بخشی از آرا انتخابات پارلمانی اخیر این کشور را تصویب کرد

حیدر العبادی: انتخابات عراق، پیروزی بزرگ برای دموکراسی بود