ایران پرس: بریتانیا در چارچوب سیاست ضد فلسطینی و حمایت از رژیم صهیونیستی، جنبش مقاومت اسلامی فسطین (حماس) را تروریستی اعلام کرد.

«پریتی پاتل» وزیر کشور دولت محافظه کار بریتانیا روز جمعه هرگونه فعالیت گروه حماس در بریتانیا را ممنوع اعلام کرد.

پاتل در بیانیه‌ ای با تکرار اتهام‌ زنی‌های بی‌اساس اسرائیل علیه حماس گفت: "حماس از قابلیت‌های تروریستی قابل توجهی از جمله دسترسی به تسلیحات گسترده و پیشرفته و همچنین امکانات آموزشی تروریست‌ ها برخوردار است، به همین دلیل امروز اقدام به ممنوعیت کامل حماس کردم."

بعد از اقدام لندن علیه حماس، «نفتالی بنت» نخست‌ وزیر و «یائیر لاپید» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در توئیت‌های جداگانه‌ ای، از این تصمیم  بریتانیا استقبال کردند.

دولت محافظه کار بریتانیا، از حامیان اصلی رژیم صهیونیستی

دولت محافظه کار بریتانیا یکی از حامیان اصلی رژیم صهیونیستی محسوب می شود و به رغم تداوم جنایات اسرائیل علیه فلسطینی ها، تغییری در رویکرد حمایت آمیز خود نداده است.

کما اینکه لندن واکنش چندانی به کشتار اخیر فلسطینی ها در جریان جنگ اخیر در باریکه غزه  نشان نداده و هم چنان به فروش تسلیحات به تل آویو ادامه می دهد.

«بوریس جانسون» نخست وزیر بریتانیا در سپتامبر 2021 با چشم‌ پوشی از حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه باریکه غزه تصریح کرد که دولت لندن در حمایت از امنیت «اسرائیل» مصمم است.

تروریستی اعلام شدن حماس از سوی دولت محافظه کار لندن این سئوال را مطرح می کند که آیا این گروه جهادی فلسطینی اقدامی تروریستی علیه بریتانیا یا دیگر کشورهای اروپایی صورت داده یا حتی به عنوان تهدیدی علیه آنها مطرح شده است؟

وزیر کشور بریتانیا در توجیه تروریستی و ممنوع اعلام کردن فعالیت های حماس در این کشور، به قابلیت های تسلیحاتی یا اقدامات آموزشی آن اشاره کرده است. در حالی که این قابلیت های حماس برای مقابله با اقدامات ضد انسانی و جنایات متعدد و تداوم اشغالگری رژیم صهیونیستی مورد استفاده قرار می گیرد؛ جنایاتی که حتی غربی ها در برخی موارد مانند جنگ 12 روزه غزه در مه 2021 که طی آن اسرائیل با تهاجم وحشیانه به باریکه غزه موجب شهید و زخمی شدن صدها نفر فلسطینی و تخریب زیر ساخت ها و منازل فلسطینی ها شد، ناچار به محکوم کردن آن شده اند.

مساله دیگری که در این زمینه مطرح است این است که به رغم موضع ریاکارانه لندن در مخالفت با شهرک سازی رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی 1967 یا محکوم کردن ظاهری برخی اقدامات ضد فلسطینی تل آویو، اما بریتانیا همواره به عنوان یکی از حامیان اصلی رژیم صهیونیستی مطرح بوده است.

لندن نه تنها کمک های بسیاری در زمینه های مختلف مالی، اقتصادی، تسلیحاتی به تل آویو انجام می دهد، بلکه از اقدامات نظامی و اشغالگرانه این رژیم و از جمله حملات ارتش صهیونیستی به غزه در سال های 2008، 2012 و 2014 نیز حمایت کرد.

در جریان جنگ 12 روزه مه 2021 نیز دولت محافظه کار بریتانیا، حماس و دیگر گروه های فلسطینی را مسبب بروز این جنگ معرفی کرد. در عین حال، بریتانیا همواره و در هر شرایطی به تسلیح رژیم صهیونیستی ادامه  داده است.

نمونه بارز این حمایت، اقدام وزارت تجارت بریتانیا در ژوئیه 2015 بود که ضمن لغو محدودیت های باقی مانده برای فروش تسلیحات به رژیم صهیونیستی، مدعی شد که مجوزهای صادر شده برای فروش سلاح و تجهیزات نظامی به این رژیم مطابق با مقررات بوده و قوانین حقوق بشری را نقض نکرده است.

این در حالی است که بررسی های صورت گرفته از سوی کارزارهای ضد جنگ بریتانیایی، موید آن بود که از 12 نوع سلاح و تجهیزات ساخت بریتانیا، نظامیان رژیم صهیونیستی از همگی آنان در جریان حمله سال 2014 علیه باریکه غزه استفاده کردند.

«اندرو اسمیت» از اعضای کمپین مقابله با فروش تسلیحات بریتانیا می گوید: «این موارد به وضوح نشان می‌دهد که دولت یک چیز می‌گوید و کار دیگری انجام می‌دهد و این نشانه دوگانگی آشکار و ریاکاری است که در قلب سیاست خارجی بریتانیا وجود دارد.»

نویسنده: سیدرضا میرطاهر

117

بیشتر بخوانید:

امیرعبداللهیان تروریستی خواندن حماس از سوی بریتانیا را محکوم کرد

محمودالزهار: تصمیم بریتانیا علیه حماس برای راضی کردن اسرائیل است

واکنش حماس به تصمیم انگلیس در تروریستی اعلام کردن این جنبش