دادگاه سوئد در حکمی غیرقانونی، ناعادلانه و بدون شواهد متقن حمید نوری را به حبس ابد محکوم کرد.

آبان ۹۸ دو نفر از اعضای سابق گروهک منافقین گزارشی حاوی ادعاها و اتهاماتی علیه «حمید نوری»، شهروند ایرانی از طریق یک دفتر حقوقی در انگلیس به مقامات سوئدی ارائه می‌کنند و همزمان به بهانه حل و فصل اختلاف خانوادگی دخترخوانده نوری، وی را به سوئد می‌کشانند. دادستان سوئدی بدون انجام تحقیقات جامع، از دادگاه درخواست حکم دستگیری و بازداشت نوری را می‌کند و مبنای این درخواست نیز صرفاً اظهارات و خاطرات چند تن از اعضای منافقین بود. از زمان دستگیری نوری تا تکمیل به اصطلاح تحقیقات و ارائه کیفرخواست در ۵ مرداد ۱۴۰۰، ۲۱ ماه به طول انجامید و در تمام این مدت و بعد از آن او در حبس انفرادی به سر برد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، دادگاه سوئد امروز پنجشنبه، حکم «حمید نوری»، شهروند ایرانی زندانی در این کشور را صادر و وی را به حبس ابد محکوم کرد.

دادگاه سوئد تاکنون ۹۳ جلسه برای حمید نوری برگزار و ساندر، قاضی پرونده بیش از ۵۰ شاکی و شاهد را به دادگاه احضار کرده است.

افراد احضار شده اعضا یا وابستگان گروهک منافقین بودند، همان‌ها که به استفاده از سلاح برای ایجاد ناامنی و ترور مردم در ایران اعتراف می‌کنند.

وکلای حمید نوری هم در آخرین دفاعیات خود با زیر سوال بردن صلاحیت دادگاه سوئد، ایران را مرجع صلاحیت رسیدگی این پرونده دانسته و تاکید کرده اند از این دادگاه برای محکوم کردن جمهوری اسلامی استفاده شده است.

در این ماجرا دولت سوئد به مسئولیت خود تحت کنوانسیون ۱۹۶۳ وین ناظر بر روابط کنسولی برای اطلاع این بازداشت به سفارت جمهوری اسلامی ایران در استکهلم عمل نکرد و مراتب را به اطلاع خانواده‌اش هم نرساند. در طول مدت حدود ۲ سال پس از بازداشت، علیرغم اینکه خانواده این تبعه ایرانی چند بار نیز به سوئد سفر کرده بودند، اما مقامات سوئدی اجازه ملاقات به آنها را ندادند.

همچنین با وجود اینکه آقای نوری از ضعف بینایی رنج می‌برد و بارها از مقامات زندان درخواست کرده بود تا بتواند به چشم پزشک مراجعه کند و از عینک استفاده نماید، اما به این خواسته وی هم توجهی نشد.

بنابر اظهارات غریب‌آبادی دبیر ستاد حقوق بشر کشورمان، با نوری در زندان به طور غیر انسانی و تحقیرکننده‌ای نیز رفتار شد. این اقدامات در حالی صورت گرفت که کشور سوئد مدعی حمایت از حقوق بشر است و همواره به قطعنامه‌های حقوق بشری علیه ایران نیز رای مثبت می‌دهد.

سوئد ازجمله کشورهای اروپایی است که به محیطی امن برای منافقین تبدیل شده؛ حمایت از فعالیت‌های خرابکارانه، پناه دادن به قاتلان مردم ایران و اقدامات خصومت آمیز علیه مسلمانان تنها بخشی از سیاست های این کشور در برابر جمهوری اسلامی ایران و مسلمانان است. / 114

بیشتر بخوانید:

کنعانی: دولت سوئد هرچه سريعتر زمينه آزادی حمید نوری را فراهم كند

ادامه تلاش های ایران برای آزادی حمید نوری

غریب آبادی: بازداشت حمید نوری در سوئد اقدامی خودسرانه است

دیدار فرزند حمید نوری با دبیر ستاد حقوق بشر