پلیس بنگلادش "تعیم احمد چودری" تبعه کانادایی- بنگلادشی را سرکرده محلی داعش دراین کشور و عامل اصلی حمله تروریستی در داکا، معرفی کرد.

"شاه جلال عالم"، یک مقام ارشد پلیس بنگلادش در گزارشی اعلام کرد تعیم احمد چودری، پیش از حمله تروریستی در منطقه گلشن داکا پایتخت این کشور، از ساختمان‌های مجاور، رستوران "هولی آرتیسان" را زیر نظر داشت.

پلیس داکا در ساختمان‌های اطراف منطقه گلشن پرچم گروه تروریستی داعش را یافته بود و این گروه مسئولیت حمله داکا را بر عهده گرفت، اما مقامات بنگلادشی از حضور داعش در کشورشان ابراز بی اطلاعی کردند.

هفت فرد مسلح اول ژوئیه گذشته با حمله به رستوران "هولی آرتیسان" در محله دیپلماتیک داکا حدود 35 نفر را به گروگان گرفتند. با حمله نیروهای ویژه ارتش و پلیس بنگلادش و کشته شدن 20 گروگان، دو مامور پلیس و 6 مهاجم، گروگانگیری پایان یافت.

حدود 30 نفر نیز در این حمله مجروح شدند. گروه تروریستی داعش ساعاتی پس از این حمله، مسئولیت گروگان گیری در داکا پایتخت بنگلادش را به عهده گرفت.

وزیر کشور بنگلادش به رغم اینکه گروه تروریستی داعش تصاویری از مهاجمان را در کنار پرچم خود منتشر کرد، ‌مدعی شد تروریست ها عضو گروه جماعت المجاهدین بنگلادش هستند و ارتباطی با داعش ندارند.

مقامات امنیتی بنگلادش هم پس از آن اعلام کردند مهاجمان کشته شده در حمله تروریستی به منطقه گلشن، عضو گروه غیرقانونی جماعت المجاهدین بنگلادش بودند.

به گفته مقامات امنیتی بنگلادش، تعیم احمد چودری که از سال 2013 در بنگلادش مخفی شده، به عنوان عامل ارتباطی میان شبه نظامیان داخلی و عوامل خارجی عمل می‌کند.

گروه تروریستی داعش چندی پیش با انتشار ویدئویی، بنگلادش را به حمله‌های بیشتر تهدید کرد. پس از این حمله تروریستی، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان اتهام های برخی رسانه‌های هند مبنی بر دخالت اسلام آباد در حمله تروریستی در داکا را بی اساس و غیرمسئولانه خواند.

نارندرا مودی، نخست وزیر هند روز جمعه در دیدار اسدالزمان خان، وزیر کشور بنگلادش در دهلی نو با اشاره به رشد افراط گرایی در منطقه، گفت دو کشور باید همکاری خود را در مبارزه با تروریسم گسترش دهند.

وزیر کشور بنگلادش نیز دراین دیدار آمادگی داکا را برای همکاری با هند برای مبارزه با تروریسم اعلام کرد. وزیر کشور بنگلادش همچنین در دیدار با راجنات سینگ همتای هندی خود بر اجرای فوری قراردادهای دو کشور برای مبارزه با تروریسم، جرائم سازمان یافته و قاچاق مواد مخدر تاکید کرد.

وزرای کشور هند و بنگلادش سال گذشته توافقنامه‌ای برای مبارزه دو کشور با تروریسم و جرائم سازمان یافته امضا کردند.

براساس این توافقنامه، قرار شد بنگلادش با ایجاد 40 پست بازرسی در مناطق مرزی، از فعالیت قاچاقچیان در نقاط مرزی جلوگیری کند. هند نیز به بنگلادش قول داد دستگاههای امنیتی هند، فعالیت جماعت المجاهدین را در هند زیر نظر بگیرند.