رئیس یک گروه بین المللی نظارت بر بحران آوارگان میانمار اعلام کرد: نیروهای امداد رسان و روزنامه نگاران باید اجازه پیدا کنند تا آزادانه به مناطق مختلف ایالت «راخین» میانمار دسترسی داشته باشند.

به گزارش روز شنبه ایران پرس، اعلام این موضوع توسط «سوراکیارت ساتیراتای Surakiart Sathirathai » در حالی است که تا کنون نزدیک به یک ششصد نود هزار مسلمان روهینگیا از ایالت راخین میانمار به بنگلادش گریخته اند.

«سوراکیارت» که پیشتر وزیر امور خارجه تایلند بود، همچنین در خصوص بازداشت دو خبرنگار در میانمار ابراز نگرانی کرد و گفت: امیدوار است این پرونده به اعمال محدودیت های بیشترعلیه رسانه های بین المللی در میانمار تبدیل نشود. این دو خبرنگار ماه گذشته در میانمار بازداشت شدند.

«سوراکیارت» در ادامه گفت: به عقیده من، دسترسی بشردوستانه به استان راخین مساله بسیار مهمی است. پوشش قانونی رسانه ها نیز مساله ای است که باید در میانمار ارتقا پیدا کند.

مقامات میانمار دسترسی به ایالت راخین را به شدت محدود کرده اند. سرکوب مسلمان میانمار توسط نیروهای ارتش این کشور به شدت مورد انتقاد جامعه بین المللی قرار گرفت. سازمان ملل متحد نیز این اقدام را مصداق پاکسازی قومیتی خواند.

مسلمانان روهینگیا سالهاست که از حقوق انسانی و اجتماعی خود در میانمار محروم هستند و در حال حاضر در وضعیت بسیار بدی قرار دارند.

از 25 اوت ماه 2017تاکنون،درموج جدید حملات سرکوبگرانه ارتش میانمار علیه مسلمانان روهینگیا در استان راخین، بیش ازشش هزارنفرکشته، هشت هزارنفر زخمی و  بیش ازهشتصد هزار نفردیگر  نیز مجبور به فرار به بنگلادش شده اند.118

بیشتر بخوانید:

تاکید بر رسیدگی به اوضاع آوارگان مسلمان روهینگیا در بنگلادش

ابرازنگرانی یونیسف از وخامت اوضاع انسانی آوارگان مسلمان روهینگیا در بنگلادش

 مخالفت دولت هند با رسیدگی دادگاه عالی به دادخواست پناهجویان مسلمان روهینگیا