به گزارش ایران پرس، «محمدجواد ظریف» که صبح روز دوشنبه در راس هیاتی به مسقط سفر کرده است، با سلطان قابوس، پادشاه عمان دیدار و گفتوگو کرد.
روابط دوجانبه، مسائل منطقهای از جمله سوریه، یمن و تحولات شمال عراق در دیدار ظریف و سلطان قابوس بررسی شد.
ظریف صبح امروز نیز با «یوسف بن علوی»، همتای عمانی خود دیدار کرده بود.
وزیر امور خارجه امشب راهی دوحه میشود تا فردا با مقامات قطری دیدار و گفتوگو کند.
وزیران خارجه ایران، عمان و هند، هفته گذشته در حاشیه نشست سازمان ملل متحد در نیویورک، همکاری های مختلف همچون موضوع انرژی و ظرفیت های موجود سه کشور را برای توسعه همکارهای سه جانبه بررسی کردند.
محمدجواد ظریف، «یوسف بن علوی» و «سوشما سوارج» وزرای امور خارجه ایران، عمان و هند در این دیدار سه جانبه در نیویورک در خصوص مسائل منطقهای و بینالمللی نیز تبادل نظر کردند.
سطح روابط ایران و عمان
جمهوری اسلامی ايران و عمان در موقعیتی راهبردی در دو سوی تنگه هرمز واقع شدهاند که بر اهمیت روابط دو کشور می افزاید.
در طول چند دهه گذشته، در مناسبات تاريخی، سياسی و اقتصادی همواره شاهد روابطی متين مبتنی بر واقعيتهای سياسی منطقه و درايت مقامات سياسی دو كشور بودهايم و در ميان كشورهای منطقه، عمان تقريباً جزو معدود كشورهايی در منطقه خليج فارس است كه در دههای گذشته، نقطه سياهی در رابطه با ايران نداشته بلكه ارتباط تهران و مسقط همواره رو به توسعه بوده است.
طرحهای مشترك ايران و عمان در تنگه هرمز
تنگه هرمز یک آبراه ویژه، ميان دو كشور است. سالهاست كه بين ايران و عمان يك كميته مشترك فنی و همكاریهای دوستانه نظامی وجود دارد كه در آن، تهران و مسقط زمينه همكاریهای دوطرفه بويژه تردد آبراههای منطقه از جمله تنگه هرمز را بررسی و در مورد آن تبادل اطلاعات ميكنند و اين مبادله در چارچوب همكاریهای دو كشور قابل تفسير است.
دو طرف معتقدند كه عبور شناورها از اين منطقه بايد صلحآميز و بی ضرر باشد و طرف عمانی هم كه شناورها و سواحل و مناطقی را در آن سوی اين آبراه دارد، به اين نكته توجه دارد كه خواست ايران اين است كه اين آبراه، آبراه صلح و دوستی باشد، نه آبراه جنگ و ستيز.
در عين حال جمهوری اسلامی ايران اين آمادگی را دارد كه در برابر هر اقدام تحريكآميز ممكن هوشياری به خرج دهد و واكنش شايستهای داشته باشد.
نظير آنچه همزمان با سفر بوش به منطقه به وقوع پيوست و سياستمداران غربی تلاش كردند اين منطقه را نزد افكار عمومی ناآرام جلوه دهند و جهان را عليه ايران تحريك كنند، اما اقدام بموقع ايران مانع جدی برای اين ترفند آنان شد.
سطح همكاری های اقتصادی ایران و عمان
مناسبات سياسی دو كشور در بالاترين سطح قرار دارد و آنچه بايد درباره آن اهتمام كرد، روابط اقتصادی است كه در سطح پايينی قرار دارد.
در همین راستا تهران و مسقط تمايل دارند بانكهای شعب خود را در كشور مقابل افزايش دهند و به سمت بانك مشترك گام بردارند، اما در عرصه حمل و نقل و خطوط ارتباطی با مشكلات و چالشهايی روبهرو بوده ايم. خط كشتيرانی مستقيم بندرعباس مسقط برقرار شده و دولتها به دنبال توسعه اين خط هستند.
علاقهمندی عمانی ها به بازديد از مناطق باستانی و گردشگری ايران مثل اصفهان و شيراز و سفر به مناطق شمالی و سرمايهگذاریهايی كه در بخش گردشگری در استان خراسان شمالي صورت گرفته است، نشان می هد اين ظرفيت وجود دارد كه اين خطوط هوايی برقرار شود.
علاوه بر گردشگران زيارتی و سياحتی بخش عمدهای از گردشگرانی كه از اين كشور عازم ايران می شوند، گردشگران زيارتی هستند.
از يك سو به دليل قيمتهای نازل درمان در ايران در مقايسه با ساير كشورها و از سوی ديگر، برخورد شايسته كادر درمانی و پزشكی با بيماران، همه روزه شاهد افزايش چشمگير افرادي هستيم كه براي درمان از اين كشور، راهی شهرهای مختلف ايران از جمله شيراز، اصفهان و يزد ميشوند كه بخصوص در حوزه قلب، چشم و درمان نازايی اين آمار بيشتر است.
133/110
بیشتر بخوانید:
ظریف با همتای عمانی دیدار کرد+ ویدئو
ظریف در مسقط
ظریف راهی عمان شد
آغاز سفر ظریف به عمان و قطر ، فردا دوشنبه