ایران پرس: منابع خبری عراقی روز شنبه از انفجار بسته‌ای‌ مواد منفجره در مسیر خودروهای نیروهای «الحشد الشعبی» در منطقه «الثائر» در شهر «الطارمیه» واقع در شمال «بغداد» خبر دادند که در نتیجه آن چهار تن از این نیروها کشته و پنج تن دیگر زخمی شدند.

این حادثه در عراق در ادامه حوادثی رخ داد که به‌تازگی این کشور به‌طور‌ فزاینده شاهد آن است و چه‌ بسا‌ طی روزهای آینده افزایش یابد، به‌ویژه اینکه  این روزها خبرها از نقل و انتقال عناصر گروه تروریستی داعش به مناطق دیگر از سوی نیروهای آمریکایی و تحرکات آن‌ها‌ حاکی است.

توالی این حوادث در عراق علل مختلفی دارد که اصلی‌ترین و مهم‌ترین‌ آنها‌ مربوط است به پروژه آشوب‌سازی در این کشور که بیگانگان، به‌ویژه آمریکا و رسانه‌های آن‌ها‌ دنبال می‌کنند.

به نظر می‌رسد‌ که افزایش چنین حملاتی در عراق به‌ویژه در مقطع زمانی کنونی و با توجه به تحولات افغانستان و تسلط گروه طالبان بر اریکه قدرت در این کشور، با هدف هراس‌افکنی در بین مردم عراق و توجیه‌سازی درباره ادامه حضور اشغالگران آمریکایی در این کشور صورت می‌گیرد‌ تا چنین انگاره‌سازی‌ شود که در صورت خروج نظامیان آمریکایی از عراق، این کشور در معرض حملات عناصر داعش و سیطره آن بر قدرت مواجه خواهد شد.

به‌همین‌علت،‌ این گمانه‌زنی‌ وجود داد که آمریکایی‌ها‌ با چنین شیوه‌ها‌ و شگردهایی درصدد جلوگیری از اجرایی شدن مصوبه پارلمان عراق در 13 دی 1398 شوند که دولت را ملزم به اخراج اشغالگران آمریکایی از این کشور کرده است.

به نظر می‌رسد‌ که با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات پارلمانی در این کشور که قرار است مهر ماه برگزار شود، عراق شاهد افزایش چنین حملات تروریستی شود.

یکی از انتقادهایی که در‌این‌باره‌، به دولت عراق، وارد می‌شود‌ این است که اختیارات و محدوده عمل الحشد الشعبی محدود است، امری که برخی مسئولان و چهره‌های سیاسی عراق با اشاره به آن بر ضرورت ارائه اختیارات بیشتر و دامنه فعالیت‌های‌ آن تأکید‌ می‌کنند‌.

 در این چارچوب جنبش «عصائب اهل الحق» عراق در واکنش به این انفجار تروریستی، ضمن درخواست برای بازخواست افرادی که در این فاجعه کوتاهی کردند، تاکید کرد: "باید اقدامات اطلاعاتی و عملیات پیش‌دستانه‌ای صورت گیرد که باعث نابودی بسترهای تروریستی شوند و در مسئله امنیت، نقش بیشتری به نیروهای الحشد الشعبی داده شده و از تجارب آنان نیز استفاده شود."

ضرورت اهتمام وافی و توجه کافی به مأموریت‌ الحشد الشعبی در عراق با توجه به تحولات منطقه به‌ویژه تحولات افغانستان که گروه طالبان به‌علت‌ بی‌عملی و بی ارادگی ارتش این کشور به تمام افغانستان و دولت آن تسلط یافت، امری شایان توجه است.

البته،‌ بسیاری از سیاستمداران و چهره‌های سیاسی و کاربران عراقی در شبکه‌های‌ اجتماعی این روزها بر ضرورت قدردانی از الحشد الشعبی و ارج نهادن بر مبارزات آن در مبارزه با تروریست‌ها‌ و شکست آن‌ها‌ تأکید‌ و اعلام می‌کنند‌ که اگر الحشد الشعبی و فتوای تاریخی آیت‌الله‌ سیستانی نبود، عراق نیز اکنون سرنوشتی مشابه سرنوشت افغانستان داشت.

در حالی حملات روزانه به الحشد الشعبی و درگیری‌های‌ آن با تروریست‌ها‌ ادامه دارد که عناصر داعش با وجود شکست این گروه تروریستی، هنوز در مناطق مختلف حضور دارند و به‌صورت‌ پراکنده به حملات تروریستی علیه نیروها و مردم این کشور ادامه می‌دهند.

نویسنده: جلال چراغی

117