به گزارش ایران پرس، کمیسیون حقوق بشر اسلامی، این هفته برای یادبود کشتار مردم غزه توسط رژیم صهیونیستی، سالروز یادآوری قربانیان نسل کشی در جهان را برگزار کرد که در آن، چگونگی وقوع نسل کشی، شرایط لازم برای نسل کشی و راه های پیشگیری از تکرار نسل کشی ها بررسی شد.
«مسعود شجره»، رئیس کمیسیون حقوق بشر اسلامی در مصاحبه با خبرگزاری صدا و سیما در لندن گفت، اگرچه سالروز یاداوری قربانیان نسل کشی، پس از نسل کشی صهیونیست ها در غزه و در ژانویه 2010 میلادی آغاز شد، اما همه نسل کشی ها در آمریکا، اروپا، آفریقا، استرالیا و آسیا را در بر می گیرد.
99 درصد از همه نسل کشی ها را اروپایی ها انجام داده اند
رئیس کمیسیون حقوق بشر اسلامی هدف از برگزار مراسم یادبود قربانیان نسل کشی را آشکار شدن این موضوع دانست که افراد و دولت ها در کشورهای غربی و نیز نهادهای بین المللی، نتوانستند یا نخواستند مانع نسل کشی در جهان شوند و اکنون نیز چرا در برابر نسل کشی مسلمانان در یمن، سوریه، میانمار، کشمیر و فلسطین، ساکت اند.
قتل بیش از هشت هزار نفر از مسلمانان بوسنیایی توسط ارتش جمهوری صرب
«دمیر محموت چهاجیک» (Demir Mahmutcehajic)، فعال حقوق بشر از بوسنی و از سخنرانان این نشست نیز، در مصاحبه با خبرگزاری صدا و سیما در لندن گفت، همگان باید بدانند که نسل کشی مسلمانان در شهرهای بوسنی، مثلا در سربرنیتسا (Srebrenica)، یک حادثه نبود بلکه اراده ای سامان دهی شده برای کشتار مسلمانان در آن کشور وجود داشت.
وی افزود، جامعه بین الملل با فعالیت هایی همچون تحریم فروش اسلحه به مسلمانان از 1992 تا 1995 میلادی، جامعه اسلامی بوسنی را ضعیف کرد تا صرب ها بتوانند نسل مسلمانان را در آن کشور براندازند.
به گفته این فعال حقوق بشر، پس از آن جنایات نیز جامعه جهانی دستکم 20 سال را به بهانه پیگیری جنایات جنگی جنایتکاران، تلف کرد و نمایش دادگاه برای محکومیت جنایتکاران جنگی، هنوز هم ادامه دارد.
کشتار سربرنیتسا یا نسلکشی سِربْرِنیتسا به قتل بیش از هشت هزار نفر از ساکنین بوسنیایی شهر مسلماننشین سربرنیتسا (در بوسنی و هرزگوین امروزی) بدست ارتش جمهوری صرب بوسنی منجر شد.
این کشتار، بعد از جنگ جهانی دوم، بزرگترین نسلکشی در اروپا بهشمار میآید.
پیش از این کشتار، سازمان ملل متحد سربرنیتسا را منطقه «حفاظتشده امن» اعلام کرده بود و تامل بر انگیز اینکه چهارصد سرباز مسلح هلندی صلحبان که برای ایجاد امنیت در این منطقه مستقر شده بودند در جریان کشتار واکنشی نشان ندادند.
توقع از جامعه جهانی برای پایان دادن به نسل کشی در فلسطین، میانمار و دیگر نقاط جهان، بی فایده است
«مانگ زارنی» (Maung Zarni)، فعال حقوق بشر و کارشناس نسل کشی از میانمار نیز در این نشست گفت، شماری از انسان ها، با توهم خود برتر بینی، دیگر انسان ها را میکروب و در بهترین حالت، حشراتی موذی می دانند که باید کشته شوند.
این فعال حقوق بشر، توقع از جامعه جهانی یا نهادهای بین المللی را در پایان دادن به نسل کشی در فلسطین، میانمار و دیگر نقاط جهان، بی فایده دانست و بر ضرورت آموزش به انسان ها تاکید کرد و از مردم جهان خواست خود در این باره و برای مقابله با نسل کشی ها به پا خیزند.
133/116
بیشتر بخوانید:
انتقاد از بی توجهی دولت بریتانیا به نسل کشی مسلمانان میانمار
سازمان ملل درباره ادامه نسلکشی مسلمانان در میانمار هشدار داد
گزارش: سعودی ها و ادامه نسل کشی در یمن