تحلیل:

ایران پرس: در پی تداوم نسل کشی رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه و لبنان، بیش از 50 کشور جهان خطاب به دبیرکل سازمان ملل متحد، شورای امنیت و مجمع عمومی این سازمان، تحریم تسلیحاتی این رژیم را خواستار شدند.

13 ماه از نسل کشی رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه می گذرد. طی این مدت، تاکنون بیش از 43 هزار فلسطینی شهید و بیش از یکصد هزار نفر دیگر مجروح شده‌اند که بیشتر آن‌ها کودکان و زنان هستند. علاوه بر بمباران روزانه، رژیم اشغالگر قدس از طریق سیاست تحمیل گرسنگی و ممانعت از ارسال کمک‌های بشردوستانه به خصوص غذا و دارو سبب شهادت شمار زیادی از مردم غزه شده است.

این جنایت در دو ماه گذشته علیه مردم لبنان نیز پیگیری می‌شود.

کشورهای غربی به خصوص ایالات متحده آمریکا در کنار کمک‌های سیاسی و اقتصادی آشکار و پنهانی که به رژیم صهیونیستی انجام می‌دهند از طریق ارسال سلاح نیز به این رژیم در نسل کشی علیه مردم غزه و لبنان کمک می‌کنند و شریک جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان هستند. دلایل محکمی وجود دارد که نشان می‌دهد تسلیحات تحویل شده به رژیم صهیونیستی در اقدامات خشونت‌آمیز مداوم علیه مردم غیر نظامی فلسطین استفاده می‌شود که این نقض آشکار قوانین بین‌المللی است.

نمونه آشکار و برجسته آن استفاده از بمب‌های سنگرشکن یک تنی تولید آمریکا در ترور «سیدحسن نصرالله» دبیرکل شهید حزب الله لبنان است.

پیش از این، شورای حقوق بشر سازمان ملل از ممنوعیت ارسال تسلیحات به اراضی اشغالی حمایت کرد و ۲۸ کشور به این ممنوعیت رای موافق دادند. همچنین شش کشور رای مخالف و ۱۳ کشور رای ممتنع دادند. آمریکا و آلمان به این ممنوعیت رای منفی دادند.

این دو کشور بخش عمده‌ای از تسلیحات رژیم صهیونیستی را تامین می‌کنند. ایالات متحده آمریکا بیش از هر کشور دیگری سلاح به اراضی اشغالی ارسال می‌کند. طی یک سال گذشته واشنگتن بیش از ۱۷ میلیارد دلار کمک نظامی و اقتصادی در اختیار رژیم صهیونیستی قرار داده است. پس از آمریکا کشورهای آلمان و ایتالیا هستند که بیشترین ارسال سلاح را به اراضی اشغالی انجام دادند.

اکنون با تداوم نسل کشی رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه و لبنان و ناتوانی جامعه جهانی برای متوقف کردن این جنایت بی سابقه، بیش از ۵۰ کشور خواستار توقف ارسال سلاح به اراضی اشغالی شدند.

بیش از 50 کشور جهان از شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل خواستند که گام‌های فوری برای جلوگیری از فروش یا انتقال تسلیحات به رژیم صهیونیستی بردارند، این درخواست در حالی مطرح شده که شمار قربانیان جنگ در نوار غزه و کرانه باختری روبه افزایش است.

می‌توان گفت درخواست این ۵۰ کشور ضمن اینکه بیان کننده مشارکت کشورهای صادر کننده سلاح به اراضی اشغالی در جنایاتی است که رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه و لبنان مرتکب می‌شود، نشان دهنده این موضوع نیز است که کشورهای صادر کننده سلاح به اراضی اشغالی در تولید خشونت علیه مردم غزه و لبنان و همچنین در ناکارآمدی نظام جهانی برای اجرای عدالت در قبال رژیم صهیونیستی سهیم هستند.

نویسنده: سیدرضی عمادی

117