این نمایندگان در نامه خود تاکید کردند که به اعتقاد آنها، محدودیتهای رژیم صهیونیستی در ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه، قوانین ایالات متحده را نقض میکند.
سناتور «کریس ون هولن» و چند عضو مجلس سنای آمریکا نیز با این ۸۸ نماینده کنگره آمریکا هم عقیده هستند.ون هولن گفت که ما در تلاش هستیم تا زمانی که بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی سیاستهای خود را برای رسیدگی به نگرانیهای آمریکا تغییر نداده، دولت آمریکا از ارسال تسلیحات تهاجمی بیشتر به اسرائیل خودداری کند.
درخواست جدید شمار قابل توجهی از نمایندگان دموکرات آمریکایی برای توقف فروش سلاح به اسرائیل در راستای درخواست های مشابه قبلی صورت گرفته است. ۴۰ نفر از قانونگذاران دموکرات نیز پیشتر از جو بایدن رئیس جمهور آمریکا خواسته بودند تا فروش سلاح به رژیم صهیونیستی را متوقف کند. این ۴۰ نماینده کنگره آمریکا که نام نانسی پلوسی رئیس سابق مجلس نمایندگان هم در میان اسامی آنها دیده میشد در نامهای از بایدن خواستند تا فروش تسلیحات به رژیم صهیونیستی را متوقف کرده و کمکهای واشنگتن به این رژیم را مشروط کند.
امضای این نامه از سوی نمایندگان دموکرات کنگره آمریکا، به ویژه پلوسی که یکی از مهمترین دموکراتهای تاریخ آمریکا بوده و برای دههها مدافع کلیدی روابط آمریکا و اسرائیل محسوب میشده است، نشان میدهد که جایگاه رژیم صهیونیستی به دلیل اعمال و جنایتهای وحشیانه ارتش این رژیم در نوار غزه تا چه حد در نزد مردم آمریکا و حزب دموکرات این کشور سقوط کرده است.
برنی سندرز سناتور مستقل آمریکایی نیز پیش تر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی را تهدید کرد و گفت که اگر هزاران کامیون حاوی کمکهای بشردوستانه وارد نوار غزه نشود، تمام کمکهای نظامی آمریکا به این رژیم متوقف خواهد شد.
رژیم صهیونیستی طی نزدیک به هفت ماه گذشته، کشتار گستردهای را در غزه به راه انداخته و ضمن بستن تمام گذرگاهها و جلوگیری از ورود کمکهای امدادی، این منطقه را به یک ویرانه تبدیل کرده است.این رژیم همچنین به بهانه نابودی حماس قصد دارد تا به شهر مرزی رفح، جایی که بیش از یک میلیون فلسطینی پناه گرفتهاند، حمله کند. این مساله نگرانیهای بینالمللی را برانگیخته و به رژیم صهیونیستی هشدار دادهاند که چنین اقدامی بحران انسانی در نوار غزه را وخیمتر میکند.
شورای امنیت سازمان ملل متحد ماه گذشته قطعنامهای را در حمایت از برقراری آتشبس فوری در نوار غزه برای انتقال فوری کمکهای بشردوستانه تصویب کرد؛ اما تل آویو با حمایت همه جانبه واشنگتن این قطعنامه را نادیده گرفته و به کشتار مردم فلسطین ادامه میدهد.بر اساس گزارشها، تاکنون حدود 35 هزار فلسطینی شهید و بیش از ۷۷ هزار نفر دیگر مجروح شدهاند.
نکته قابل توجه سیاست دوگانه آمریکا در برخورد با اسرائیل است. در حالی که شمار قابل توجهی از قانونگذاران کنگره مخالف فروش سلاح به رژیم صهیونیستی هستند اما کاخ سفید هم چنان بر تسلیح تل آویو تاکید ورزیده و محموله های عظیم حاوی مهمات و بمب های بسیار قدرتمند برای کشتار مردم مظلوم غزه را برای رژیم صهیونیستی ارسال می کند.در واقع حمایت بی چون و چرای کاخ سفید از تل آویو همواره به مثابه چراغ سبزی به رژیم صهیونیستی برای تداوم اقدامات جنایتکارانه اش به خصوص نسل کشی مردم غزه و استفاده از سلاح گرسنگی و ایجاد قحطی در باریکه غزه بوده است.
«جو بایدن»رییس جمهور آمریکا که دولت او از ابتدای جنگ غزه در پی عملیات «طوفان الاقصی» در ۷ اکتبر توسط گروه حماس و جنایات جنگی رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان در نوار غزه با هدف «نابودی» گروه های مقاومت فلسطینی ، حمایت تمام عیار سیاسی، نظامی و مالی از رژیم صهیونیستی به عمل آورده است، در مصاحبه ای با اهداف این رژیم ابراز همبستگی کرده و گفت: برای صهیونیست بودن، لازم نیست یهودی باشی. من یک صهیونیست هستم. با وجود موضع گیری جو بایدن و مقامات دولت او در حمایت بی قید و شرط و همه جانبه از اسرائیل و تلاش برای مقصر جلوه دادن فلسطینی ها به ویژه حماس در شکل گیری جنگ کنونی در غزه، اما حتی شمار قابل توجهی از قانونگذاران دموکرات آمریکایی نیز خود به خوبی از ماهیت تجاوز گرانه و تهاجمی رژیم صهیونیستی و ظلم چند دهه ایی صهیونیست ها علیه فلسطینی ها که با کشتار و غصب اراضی آنها تاکنون تداوم یافته است آگاه بوده وضمن انتقاد از این امر اکنون خواهان توقف فروش تسلیحات به اسرائیل هستند.
این در حالی است که جنایات بی حد اسرائیل در غزه از یک سو وپیامدهای منطقه ای تداوم جنگ غزه از سوی دیگر موجب شده تا علاوه بر منتقدان آمریکایی در کنگره، شرکای اروپایی واشنگتن نیز لب به اعتراض گشوده و در باره تبعات تداوم سیاست ها و اقدامات جنگ افروزانه رژیم صهیونیستی هشدار های جدی بدهند.در این راستا جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز جمعه با اشاره به جنگ غزه و بحران انسانی در باریکه غزه گفت: «آنچه پس از گذشت هفت ماه در غزه رخ میدهد بسیار وحشتناک است.» بورل تصریح کرد که پاسخ نامتناسب اسرائیل به عملیات هفتم اکتبر (طوفان الاقصی)، خاورمیانه را دچار بدترین چرخه خشونت کرده است.
البته سئوالی که باید از سیاستمداران غربی پرسیده شود این است که چرا به رغم اذعان به نقش مخرب رژیم صهیونیستی در خاورمیانه اما هنوز هم به حمایت گسترده از این رژیم به انحای مختلف ادامه می دهند. از جمله این حمایت ها باید به تداوم ارسال سلاح و مهمات از جانب آلمان و بریتانیا به اسرائیل از یک سو و حمایت آلمان از رژیم صهیونیستی در جریان شکایت آفریقای جنوبی از این رژیم به دلیل نقض کنوانسیون منع نسل کشی 1948 ژنو اشاره کرد. ضمن اینکه آمریکا از زمان آغاز جنگ غزه تاکنون همه قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل که خواهان توقف عملیات نظامی اسرائیل در غزه و امداد رسانی به این منطقه مصیبت زده شده بودند را وتو کرده و تنها به قطعنامه اخیر این شورا پس از بروز برخی اختلاف نظرها بین نتانیاهو و بایدن بر سر چگونگی تداوم جنگ غزه رای ممتنع داد.
نویسنده: سید رضا میرطاهر