این نهاد حقوق بشری از دیوان کیفری بینالمللی خواسته تا به تحقیقات درباره تمامی جنایات اسرائیل در نوار غزه ادامه دهد، دامنه تحقیقات را در مورد مسئولیت کیفری فردی این جنایات گسترش دهد تا همه مسئولین این جنایات را شامل شود و همچنین دستور بازداشت آنها را صادر کند و با جنایتهای اسرائیل به عنوان جنایت نسل کشی برخورد کند.
در این بیانیه ضمن اشاره به اینکه غیرنظامیان در نوار غزه بهای حملات نظامی اسرائیل را میپردازند؛ حملاتی که نقض شدید قوانین بشردوستانه بینالمللی به ویژه درباره اصول تمایز، تناسب و ضرورت نظامی است از همه کشورها خواسته شده تا با اعمال تحریمهای مؤثر علیه اسرائیل، به مسئولیتهای بینالمللی خود عمل کنند و هرگونه حمایت سیاسی، مالی و نظامی و همکاریها از جمله انتقال تسلیحات به اسرائیل و مجوزهای صادرات و کمکهای نظامی را فورا متوقف کنند، در غیر این صورت، این کشورها در جنایات انجام شده در نوار غزه، از جمله جنایت نسل کشی، شریک خواهند بود.
در دهمین ماه جنگ غزه رژیم صهیونیستی هم چنان به قساوت تمام به نسل کشی و سلاخی مردم مظلوم غزه ادامه می دهد. طبق آمارها اکنون شمار شهدای غزه از 40 هزار نفر و شمار زخمی ها از 92 هزار نفر فراتر رفته و بیش از ده هزار نفر نیز مفقود شده اند که البته اکثر آنها در ابنیه ویران شده غزه زیر خروارها آوار دفن شده اند.
این جنایات بی سابقه رژیم صهیونیستی در سایه حمایت های مستقیم سیاسی، نظامی و تسلیحاتی ایالات متحده از این رژیم صورت می گیرد. آمریکا به عنوان متحد استراتژیک اسرائیل در جنگ غزه که اکنون دهمین ماه آن نیز به روبه پایان است شریک مستقیم جنایات تل آویو علیه مردم مظلوم غزه است.
دولت «جو بایدن» همچنان بر تسلیح رژیم صهیونیستی تاکید ورزیده و محموله های عظیم حاوی مهمات و بمب های بسیار قدرتمند برای کشتار مردم مظلوم غزه را برای این رژیم ارسال می کند. در واقع حمایت بی چون و چرای کاخ سفید از تل آویو همواره به مثابه چراغ سبزی به رژیم صهیونیستی برای تداوم اقدامات جنایتکارانه اش به خصوص نسل کشی مردم غزه و استفاده از سلاح گرسنگی و ایجاد قحطی در باریکه غزه بوده است.
به رغم درخواست ها از جانب بسیاری از نمایندگان کنگره آمریکا و نیز شمار قبابل توجهی از نهادهای دولتی این کشور و نیز جنبش دانشجویی گسترده در آمریکا در حمایت از فلسطینی ها و محکومیت نسل کشی اسرائیل در باریکه غزه، اما دولت بایدن همچنان بر ادامه سیاست کنونی خود مبتنی بر حمایت همه جانبه از رژیم صهیونیستی تاکید می کند.
با وجود امتناع این رژیم از قبول خواسته جامعه جهانی و از جمله درخواست آمریکا برای برقراری آتش بس در جنگ غزه، اما دولت بایدن و و مقامات ارشد آمریکایی صرفا به بیان هشدار های غیر موثر به تل آویو پرداخته و از اهرم فشارهای سیاسی و مالی برای وادار کردن اسرائیل به توقف جنگ غزه استفاده نمی کنند.
با توجه به همین ملاحظات، دیدبان حقوق بشر اروپا - مدیترانه در بیانیه خود تاکید کرده است: "اگر حمایت و مشارکت آمریکا و سکوت اکثریت کشورهای جهان نبود تشدید جنایات (اسرائیل) به خصوص نسل کشی اتفاق نمیافتاد. کشورهای جهان باید به مسئولیت خود عمل کرده و گامهای عملی برای حفاظت از غیرنظامیان بردارند."
یکی از اقدامات نمایان برای تحت فشار قرار دادن و منزوی ساختن رژیم صهیونیستی که در ماههای اخیر با تداوم جنگ خونبار غزه تشدید شده است، گسترش جنبش تحریم اسرائیل در سطح جهانی است.
در این راستا، روزنامه آمریکایی «والاستریتژورنال» چندی قبل در گزارشی نوشت: "جنبش تحریم اسرائیل در پی تداوم جنگ آن علیه باریکه غزه ضمن گسترش روز افزون، شاهد پیوستن اقشار مختلف جوامع غربی به ویژه دانشگاهها به این جنبش است."
به نوشته این روزنامه، از آغاز حملات رژیم صهیونیستی به غزه پس از عملیات طوفان الاقصی در 7 اکتبر، عرصه برای جنبش حامیان تحریم این رژیم دستخوش یک تغییر بزرگ شده است. در نتیجه این عملیات و جنگ غزه که متعاقب آن به راه افتاد برخی از اهداف بلندمدت جنبش تحریم اسرائیل و سازمانهای حامی فلسطین محقق شدهاند.
جنبش «بایکوت، عدم سرمایهگذاری و تحریم اسرائیل» (بیدیاس) کمپینی بینالمللی برای فشار بر رژیم صهیونیستی به دلیل اشغال اراضی فلسطینی و شهرکسازی در این اراضی است. این جنبش که در سال 2005 با حمایت 171 فلسطینی ایجاد شد، تاکنون توانسته همراهان زیادی را در سراسر جهان از جمله در اروپا و آمریکا بدست آورد. البته رژیم صهیونیستی و آمریکا تلاش گسترده ای را برای مقابله با این جنبش و اقدامات آن صورت داده اند.
مساله مهم این است که به رغم محکومیت های جهانی گسترده اقدامات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم غزه، اما تاکنون اقدامات هماهنگ بین المللی برای تحریم این رژیم صورت نگرفته و صرفا شاهد اقدامات انفرادی برخی کشورها بوده ایم.
در این راستا، «گوستاوو پترو» رئیسجمهور کلمبیا روز 21 اوت در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد: "این کشور صادرات زغالسنگ به اسرائیل را "رسما" متوقف کرده است."
کلمبیا دو ماه قبل نیز روابط دیپلماتیک با رژیم صهیونیستی را قطع کرده بود. این اقدام که می توان آن را به مثابه مقدمه ای برای اقدامات مشابه از جانب سایر کشورها قلمداد کرد با استقبال حماس مواجه شده است.
در بیانیه حماس آمده است: "ما از تصمیم دولت کلمبیا در قطع صادرات ذغال سنگ به دشمن صهیونیستی تشکر و قدردانی میکنیم. سایر کشورهای جهان نیز باید از چنین اقدامی الگو گرفته و دولت نژادپرست صهیونیستی را تحریم و منزوی کنند."
حماس همچنین از اقدام کلمبیا در قطع روابط دیپلماتیک با اسرائیل به دلیل نسل کشی فلسطینیان در غزه قدردانی نمود.
نویسنده: سیدرضا میرطاهر
117