ایران پرس: وزیر دفاع آمریکا از کره شمالی خواست گفت‌وگوهای دو جانبه را از سر بگیرد.

«لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا که به کره جنوبی رفته است، تاکید کرد: "ما همچنان از کره شمالی می‌خواهیم تا در گفت‌وگوها شرکت کند."

 آستین افزود: "ما بار دیگر بر ارزیابی مشترک‌ مان دال بر اینکه کره شمالی به توسعه برنامه‌های موشکی و تسلیحاتی‌اش ادامه می‌دهد، تاکید کردیم."

وزیر دفاع آمریکا و «سو ووک» و همتای آمریکایی وی مشترکا خاطرنشان کردند: "از کره شمالی می‌خواهیم به دیپلماسی بازگردد." وزیر دفاع کره جنوبی در این دیدار ادامه حضور 28 هزار و 500 نظامی آمریکایی در آن کشور را تایید کرد.

پس از روی کارآمدن «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا در سال 2020، پرونده کره شمالی آنگونه که در دوره «دونالد ترامپ» پیگیری می شد، در کانون توجه سیاست خارجی کاخ سفید قرار نگرفت.

سخنان وزیردفاع آمریکا درباره لزوم بازگشت کره شمالی به گفتگوهای خلع سلاح هسته ای، از جمله اظهارات پراکنده ای است که از سوی یک مقام واشنگتن در حدود دو سال اخیر مطرح شده است.

 در دوره ترامپ یکی از پرونده های عمده ومورد توجه دولت آمریکا، بحث مذاکرات با کره شمالی و خلع سلاح هسته ای این کشور بود که ترامپ خود راسا آنرا دنبال می کرد و به همین منظور در چندین نوبت وی با «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی دیدار و گفتگو کرد.

بی اعتمادی پیونگ یانگ بر وعده‌ها و تعهدات کاخ سفید

بی ثباتی و تغییر مداوم در رویکردهای سیاست خارجی دولت آمریکا به خصوص در دوره ترامپ از جمله در قبال کره شمالی موجب شد تا این کشور بیش از گذشته به وعده‌ها و تعهدات کاخ سفید بی اعتماد باشد.

به خصوص آنکه واشنگتن پس ازاولین دور گفت وگوهای رهبر کره شمالی و‌ رئیس جمهوری آمریکا در سنگاپور در ژوئن 2018 سیاست‌های متناقض و غیر سازند ه ای را در قبال پیونگ یانگ در پیش گرفت که موجب شده تا پس از دور دوم مذاکرات بین سران دو کشور در فوریه 2019 در هانوی پایتخت ویتنام، کیم جونگ اون این گفت وگوها را متوقف کند و کشورش را مجددا در مسیر از سرگیری آزمایش های موشکی و هسته ای قرارداد.

آمریکا در نخستین دور گفتگوها با کره شمالی وعده داده بود تا تحریم ها ضد این کشور را همزمان با توقف ازمایش  های موشکی و هسته ای پیونگ یانگ لغو کند.

برغم آنکه کره شمالی برنامه موشکی و هسته ای خود را متوقف کرد، اما آمریکا به وعده خود عمل نکرد و با تداوم فشارهای سیاسی وتحریم های اقتصادی بر آن کشور، عملا روند مذاکرات بین دو کشور برای خلع سلاح هسته ای را به بیراهه کشاند.

در حالی با گذشت حدود دو سال از توقف مذاکرات بین آمریکا و کره شمالی، مجددا دولت بایدن درصدد احیای مذاکرات بین واشنگتن وپیونگ یانگ است که هیچ تغییری دررویکرهای خصمانه کاخ سفید در مواجهه با آن کشور ایجاد نشده است.

این گمانه وجود دارد که تا زمانی که دولت آمریکا برنامه مشخصی برای اعتماد سازی کره شمالی جهت ورود مجدد به  مذاکرات نداشته باشد، بازگشت پیونگ یانگ به پروژه احیای گفتگوهای دو جانبه برای خلع سلاح هسته ای امکان پذیر نخواهد بود و همچنان بحران و تنش در مناسبات آنان ادامه خواهد داشت. 

نویسنده: محمدرضا عسگری   

117

بیشتر بخوانید:

کره شمالی خطوط ارتباطی با سئول را قطع کرد