بیش از 250 سازمان و نهاد حقوق بشری از کشورهای مختلف جهان، توقف روند ارسال سلاح را برای رژیم صهیونیستی خواستار شدند.

در حملات ارتش رژیم صهیونیستی به باریکه غزه از 15 مهر 1402 - هفتم اکتبر سال 2023 تاکنون بیش از 33 هزار و 500 فلسطینی شهید و بیش از 76 هزار نفر دیگر زخمی شدند.

در این میان کشورهای غربی از جمله آمریکا، آلمان و بریتانیا، بیشترین سلاح ها را در اخیتار این رژیم قرار دادند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، بیش از 250 سازمان و نهاد حقوق بشری از سراسر جهان در نامه ای ضمن تاکید بر برقراری آتش بس در باریکه غزه، اعلام کردند: شورای امنیت باید به مسئولیت خود در برقراری صلح و امنیت جهانی از طریق اقدامات مربوط به توقف روند ارسال سلاح به رژیم صهیونیستی، عمل کند.

دراین نامه آمده است، بمباران و محاصره اعمال شده از سوی اسرائیل، غیرنظامیان را از تامین ضروریات لازم برای زنده ماندن محروم کرده و غزه را غیرقابل سکونت می کند. بحران انسانی خطرناک و بی سابقه ای در این منطقه در حال وقوع است.

گفته می شود، شدت کشتار و جنایات رژیم صهیونیستی در باریکه غزه در بیش از شش ماه گذشته به قدری غیرقابل توجیه و غیرقابل دفاع شده که به طور عملی جامعه جهانی در یک اقدام بی‌سابقه به فکر توقف ارسال و فروش تسلیحات به این رژیم افتاده است.

در همین راستا، بیش از 600  قاضی، کارشناس قانونی و استاد حقوق در دانشگاه‌های بریتانیا، از جمله برندا هیل (Brenda Hale)، رئیس پیشین دادگاه عالی این کشور به تازگی در نامه‌ای خطاب به دولت لندن نوشتند، صادرات اسلحه به اسرائیل که در حال کشتار فلسطینیان است، نقض قوانین بین الملل است.

برغم درخواست‌های مردمی و حقوقدانان در بریتانیا از دولت این کشور برای توقف صدور بمب و جنگ افزار به اسراییل دولت بریتانیا اعلام کرد در برنامه صدور جنگ افزار به اسراییل تغییری نخواهد داد.

این حقوقدانان بریتانیایی در نامه‌ خود به دولت بریتانیا نوشتند وضعیت غزه را فاجعه بار توصیف و یادآوری کردند که توجه به نظر دیوان کیفری بین المللی، چون تهدید نسل کشی در غزه می‌رود، دولت بریتانیا باید با قطع صادرات اسلحه به اسرائیل، خود را از این جنایت دور نگاه دارد.

در این نامه 17 صفحه‌ای آمده است دولت بریتانیا با ادامه ارسال اسلحه برای اسرائیل و قطع کمک‌ها به آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی، آنروا UNRWA))، تعهدات بین المللی اش را نقض می‌کند.

 تاکید شورای امنیت سازمان ملل بر رفع فوری موانع ارسال کمک‌ها به باریکه غزه

در خبری دیگر شورای امنیت سازمان ملل نیز رفع فوری تمامی موانع موجود بر سر راه ارسال و توزیع کمک‌های بشردوستانه به باریکه غزه را خواستار شد.

شورای امنیت سازمان ملل شامگاه پنجشنبه در بیانیه ای تاکید کرد: رژیم صهیونیستی باید برای ارائه کمک‌های بشردوستانه لازم در پاسخ‌گویی به سطح نیازها در باریکه غزه، اقدام کند.

اعضای شورای امنیت همچنین بار دیگر نگرانی خود را در مورد وضعیت فاجعه بار انسانی و قحطی قریب الوقوع در غزه ابراز کردند.

این بیانیه در سایه اقدام عمدی رژیم صهیونیستی در جلوگیری از ورود نیازهای پزشکی و اولیه به باریکه غزه مطرح شده است.

طبق این گزارش، «کریس ون هولن» نماینده دموکرات آمریکا که ژانویه گذشته از رفح بازدید کرد، اظهار داشت: روند بررسی کالاها برای ورود به باریکه غزه «کاملاً سخت‌گیرانه» است.

ون هولن با تاکید بر اینکه خودداری از ورود لوازم بارداری و قرص‌های تصفیه آب، اقدامی عمدی برای جلوگیری از ورود کالاهای مورد نیاز فوری به غزه است، افزود: این امر توجیه منطقی ندارد.

 روزنامه گاردین نیز به روایت قرار گرفتن شمال غزه در معرض قحطی و گرسنگی شدید پرداخت و به نقل از یک پزشک نوشت: مردمی که در شمال غزه گرفتار شده‌اند در «جهنمی بر روی زمین» زندگی می‌کنند.

گروه امدادرسان آکسفام هم پیشتر در گزارشی اعلام کرد، مردم شمال غزه با به طور متوسط روزانه 245 کالری - یعنی کمتر از یک قوطی لوبیا - زنده هستند.

117

بیشتر بخوانید:

درخواست های فزاینده برای توقف فروش تسلیحات بریتانیایی به رژیم صهیونیستی