ایران پرس- رئیس جمهور فرانسه، از کاهش زرادخانه هسته ای این کشور خبر داد و آن را راهی  برای مشروعیت بخشیدن به تقاضای این کشور از دیگر قدرت های هسته ای برای خلع سلاح جهانی دانست.  

"امانوئل مکرون" روز جمعه اعلام کرد که این کشور زرادخانه هسته ای خود را  به کمتر از 300 کلاهک کاهش داده است. 

مکرون ‌هشدار داد که کشورهای اروپایی نمی توانند در مواجهه با رقابتی بالقوه در زمینه سلاح هسته ای، تماشاچی باقی بمانند.

وی از کشورهای اروپایی خواست مروج یک طرح بین المللی در زمینه کنترل تسلیحات باشند.

رئیس جمهور فرانسه کاهش کلاهک های هسته ای این کشور را راهی  برای مشروعیت بخشیدن به تقاضای این کشور از دیگر قدرت های هسته ای برای خلع سلاح جهانی دانست.

"دونالد ترامپ" رئیس جمهور آمریکا مسیر خروج از پیمان های بین المللی کنترل تسلیحات را در پیش گرفته است.

پس از خروج آمریکا از پیمان نیروهای هسته ای میان برد "آی ان اف" در 2 اوت 2019 ،اکنون دولت ترامپ زمینه های لازم برای خروج از یک پیمان تسلیحاتی بسیار مهم یعنی پیمان استارت جدید را فراهم می کند.

این مساله نگرانی شرکای اروپایی واشنگتن را موجب شده است. به ویژه اینکه برخی از آنها مانند فرانسه روند کاهش زرادخانه هسته ای خود را در پیش گرفته اند. 

ابراز نگرانی مکرون با توجه به چشم انداز کنونی درباره روند فروپاشی پیمان های بین المللی در زمینه کنترل تسلیحات صورت گرفته است. به ویژه خروج آمریکا از پیمان آی ان اف در سال 2019 و تهدید به تمدید نکردن پیمان استارت جدید که واکنش متقابل روسیه به عنوان قدرت هسته ای رقیب آمریکا را به دنبال داشته است، به دغدغه مهمی برای اروپایی ها تبدیل شده است.

"دان اسمیت" رئیس انستیتوی بین‌المللی پژوهش‌های صلح استکهلم "سیپری" در پاسخ به این پرسش که مهمترین نتیجه پایان پیمان "نیروهای هسته ای میان برد" توسط آمریکا و روسیه چیست گفت: به نظر من مسئله کنترل تسلیحات به طور کلی دچار بحران می شود. لغو پیمان آی ان اف نگرانی شدیدی اروپایی ها را به دنبال داشته و آنها بار دیگر شاهد مسابقه تسلیحاتی واشنگتن و مسکو در عرصه قاره اروپا خواهند بود.  

به گفته "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهور روسیه: «این اقدام آمریکا اوضاع امنیتی را در کل و امنیت اروپا را بطور خاص وخیمتر کرد. 

پس از لغو رسمی پیمان آی ان اف بین آمریکا و روسیه، مقامات ارشد کشورهای اروپایی نسبت به رقابت تسلیحاتی بین کشورها هشدار دادند و اعلام کردند قاره اروپا در برابر پیامدهای منفی لغو این پیمان موشکی بسیار آسیب‌پذیر خواهد بود.

ژنرال "اِبرهارد زورن" بازرس کل ارتش آلمان، نسبت به لغو پیمان آی ان اف ابراز نگرانی کرده و خواهان پیمان جدیدی در این زمینه شد. 

ژنرال "زورن" در این باره گفت: «به عقیده من، رژیم کنترل تسلیحاتی جدیدی باید بین کشورها ایجاد شود ...این توافق جدید معیاری کلیدی برای تضمین امنیت در اروپا و آلمان است».

اکنون واشنگتن به دنبال آن است که پیمان استارت جدید را که ناظر بر محدود کردن زرادخانه هسته ای راهبردی روسیه و آمریکا است تمدید نکند تا بدین ترتیب هیچ محدودیتی درباره توسعه تسلیحات هسته ای جدید نداشته باشد.

در مقابل، روسیه بارها خواهان شروع مذاکرات به منظور تمدید اعتبار این پیمان بسیار مهم در زمینه کنترل تسلیحات هسته ای است.

"سرگئی لاوروف" وزیر خارجه روسیه در دسامبر 2019  خواستار تمدید پیمان استارت جدید بدون هیچ پیش شرط و مانع تراشی‌ شد.

"ولادیمیر پوتین" رئیس جمهور روسیه نیز آمادگی مسکو را برای تمدید این پیمان در هر زمان مورد تأیید قرار داده‌است. اعلام آمادگی مسکو برای مذاکرات جدید درباره پیمان های کنترل تسلیحات می تواند بهانه جویی واشنگتن برای فرار از مذاکرات در این زمینه را آشکار کند.

تمدید نشدن پیمان استارت جدید که آمریکا مسبب آن است، صرفا موجب افزایش بی ثباتی و ناامنی در عرصه بین المللی و سرعت گیری مسابقه تسلیحات هسته ای بین قدرت های هسته ای جهان خواهد شد.

هدف واشنگتن این است که همزمان روسیه را وارد یک مسابقه تسلیحاتی جدید کند تا بدین ترتیب اقتصاد این کشور را هر چه بیشتر تضعیف نماید. 

نویسنده: سیدرضا میرطاهر

139/117

بیشتر بخوانید:

بهانه‌جویی واشنگتن علیه مسکو برای تقویت زرادخانه هسته‌ای/تحلیل

تصمیم ترامپ برای افزایش زرادخانه اتمی امریکا