قربانیان جنگ داخلی کلمبیا در نشستی با برخی نمایندگان دولت این کشور، توجه بیشتر مقامات بوگوتا به این افراد، در چارچوب توافق‌نامه صلح با فارک را خواستار شدند.

به گزارش روز پنجشنبه ایران پرس به نقل از هیسپان تی وی، این نشست توسط اتحادیه قربانیان جنگ‌های داخلی کلمبیا که مسئولیت رسیدگی و توجه به قربانیان درگیری ها را برعهده دارند، برای بررسی چگونگی بهبود وضعیت این افراد برگزار شد.

اتحادیه قربانیان جنگ‌های داخلی کلمبیا خاطر نشان کرد، دولت این کشور یک بیلیون دلار برای رسیدگی به این افراد هزینه کرده است؛ با این حال برخی از قربانیان معتقدند که این  تلاش ها هنوز محقق نشده اند.

این در حالی است که پیش از این، نیروهای مسلح انقلابی کلمبیا موسوم به «فارک» در بیانیه‌ای اعلام کرده بود؛ با توجه به توافق صلح به قربانیان درگیری‌های 50 ساله غرامت می‌دهد.

این گروه شبه نظامی مدعی شد، لیست منابع مالی و غیرمالی خود را در اختیار دولت بوگوتا می گذارد، تا برای پرداخت غرامت برنامه‌ریزی شود.

از سوی دیگر انتقادات مبنی بر عدم انجام تعهدات به قربانیان و افزایش اخیر ترور رهبران اجتماعی و افراد وابسته به نیروهای مسلح انقلابی کلمبیا (فارک) زنگ خطر برای شکست احتمالی روند صلح را به صدا در آورده است.

سازمان عفو بین الملل نیز هشدار داد که اگر چه پس از امضای توافق صلح با نیروهای انقلابی فارک، مناقشات و درگیری بین جمعیت غیر نظامی کاهش یافته، اما سوء استفاده ها در کلمبیا هنوز باقی است و حضور شبه نظامیان و قتل مدافعان حقوق بشر و محیط زیست افزایش یافته و زنگ خطر در این کشور به صدا در آمده است.

تنش‌های مسلحانه کلمبیا بین شبه نظامیان، دولت، سازمان‌های شبه نظامی و کارتل‌های مواد مخدر از سال 1960، به یک عذابی در این کشور تبدیل شده است

تلفات و آسیب‌های مبارزه ۵۲ ساله گروه های مخالف و دولت کلمبیا تکان دهنده است.

این جنگ، هشت میلیون قربانی، هفت میلیون نفر آواره و ۱۵۱ هزار نفر مفقود و ۲۶۴ هزار کشته به جا گذاشته است.

نوامبر گذشته، قرارداد صلح بین دولت و فارک بزرگ‌ترین گروه مسلح کلمبیا امضا شد.

نیروهای مسلح انقلابی کلمبیا موسوم به «فارک» یکی از قدیمی‌ترین گروه‌های شورشی مارکسیستی جهان هستند که در سال 1964 تشکیل شد و اقدام به جنگیدن با دولت وقت این کشور به منظور سرنگونی آن و تأسیس یک رژیم انقلابی کرد.

توافق چریک های فارک و دولت بوگوتا

دولت کلمبیا و فارک از نوامبر 2012 گفتگوهای خود در هاوانا پایتخت کوبا به منظور نیل به یک توافق سیاسی جامع برای پایان دادن به جنگ داخلی 50 ساله در این کشور آمریکای لاتین را آغاز کردند.

سرانجام «خوان مانوئل سانتوس» رئیس جمهوری کلمبیا و «رودریگو لوندونو» رهبر فارک در 23 ژوئن 2016 در هاوانا درباره آتش بس دو طرفه و قطعی و تحویل سلاح های نیروهای گروه فارک توافق کردند.

در مرحله بعد، دولت کلمبیا و فارک در 24 اوت توافق‌نامه نهایی صلح را امضا کردند.

دولت کلمبیا و فارک در بیانیه مشترک خود اعلام کردند که «به یک پیمان نهایی، کامل و قطعی دست یافتند.» 

این توافق‌نامه صلح در دوم اکتبر 2016 به همه پرسی گذاشته شد که مردم کلمبیا آن را تایید نکردند؛ در نتیجه پس از یک دوره مذاکره دولت کلمبیا در اواخر نوامبر 2016 توافق‌نامه صلح جدیدی با این گروه امضا کرد که به تائید کنگره کلمبیا نیز رسیده است.122/110

بیشتر بخوانید:

ادامه خشونت در کلمبیا علی رغم امضای توافق صلح با فارک

استقبال دولت کلمبیا از دستیابی به صلح با فارک