این نخستین بار نیست که مقامات ارشد برخی کشورهای اروپای شرقی بویژه لهستان و مجارستان در صدد پیوند زدن بین بحران پناهجویان ومهاجران غیر قانونی و گسترش تروریسم در اروپا هستند.
مقامات این دو کشور بویژه «ویکتوراوربان» نخست وزیر مجارستان، دلایل مخالفت خود با پذیرش پناهجویان را از سطح مسائل اجتماعی و اقتصادی فراتر برده و مدعی هستند که ورود پناهجویان به کشورهای اروپایی، اساسا موجودیت این کشورها را تهدید می کند.
همین مساله موجب اقدامات انفعالی و واکنشی برخی دولت های اروپایی برای مقابله با پناهجویان به بهانه وجود تهدید از سوی آنها شده است.
با وجود اعتراض گروههای حامی حقوق بشر، دولت های اروپایی سیاست های سختگیرانه ای را علیه پناهجویان به اجرا گذاشته اند.
یکی از بهانه های آنها برای چنین اقدامی، احتمال وجود تروریست ها در میان پناهجویان است.
البته تبلیغات گروههای تروریستی نیز در این زمینه، برای تشدید اقدامات محدود کننده موثر بوده است، کما اینکه داعش اعلام کرده که شماری از عناصر خود را برای عملیات تروریستی در قالب پناهجو به اروپا اعزام کرده است.
به گفته «پتر نویمان» Peter Neumann کارشناس و استاد مطالعات امنیتی دانشگاه کینگ لندن حدود پنج تا شش هزار اروپایی برای پیوستن به داعش به سوریه یا عراق رفته اند.
به نظر می رسد که پانزده درصد از این افراد کشته شده باشند و بین بیست و پنج تا پنجاه درصدشان نیز هم اکنون به اروپا بازگشته اند.
با این حال حتی با فرض رخنه برخی از تروریستها در میان پناهجویان، با توجه به شمار بسیار اندک آنها، آن را نباید به مستمسکی برای جلوگیری از ورود پناهجویانی قرار داد که به دلیل سیاست ها و اقدامات نادرست غربی ها در حمایت از گروههای تروریستی در سوریه و عراق، ناچار به ترک خانه و آشیانه خود شده و برای رهایی از وحشی گری های گروه هایی امثال داعش رهسپار غرب شده اند.
حملات تروریستی در اروپا، نتیجه پیامدهای سیاست دوگانه غرب در قبال پدیده تروریسم
در عین حال حوادث تروریستی اخیر در اسپانیا، فنلاند، آلمان را باید، بازگشت اجتناب ناپذیر نتیجه پیامدهای سیاست دوگانه غرب در قبال پدیده تروریسم به خود آنها دانست.
غربی ها در چند سال گذشته با حمایت همه جانبه از گروههای تروریستی تکفیری در سوریه از جمله داعش، خود زمینه تقویت و گسترش فعالیت های آنها را فراهم کردند .
اکنون با بازگشت عناصر وابسته به داعش به کشورهای اروپایی که بیشتر از اتباع همان کشورها هستند، آنها مبادرت به حملات تروریستی، بیشتر به صورت انتحاری می کنند.
این پدیده یعنی حملات تروریستی انفرادی در قالب پدیده موسوم به «گرگ های تنها» اکنون در اروپا در حال گسترش است.
این عوامل تروریستی خود درباره زمان و نحوه حملات تروریستی تصمیم گیری می کنند و پس از انجام شدن آن، داعش مسئولیت حمله را بر عهده می گیرد.
در این راستا کارشناسان مسائل تروریسم در گزارشی به شورای امنیت سازمان ملل هشدار داده اند که گروه تروریستی داعش، به دلیل امکانات مالی، همچنان فعال است و میتواند ضربههای سنگینی وارد کند.
بدین ترتیب با افزایش بازگشت اتباع اروپایی که به داعش در سوریه و عراق پیوسته اند، اکنون مقامات اروپایی نیز از جدی تر شدن تهدیدات داعشی ها سخن می گویند و این به معنای کاهش سطح امنیت درقاره اروپا است.
سيدرضا مير طاهر
116/110
بیشتر بخوانید:
خودداری لهستان از پذیرش پناهجویان مسلمان/ تحلیل
درخواست کمیسیون اروپا از لهستان/تحلیل