لیبی از زمان انقلاب 2011 مردم این کشور که به سرنگونی حکومت "معمر قذافی" دیکتاتور معدوم لیبی منجر شد، با مداخله آمریکا و برخی کشورهای اروپایی و منطقه درگیر خشونت و بی ثباتی سیاسی شده است.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، در درگیری های مسلحانه در طرابلس که از پنجشنبه شب آغاز شده و همچنان ادامه دارد، تاکنون دستکم 16 نفر کشته و 30 تن دیگر نیز زخمی شده اند.
این درگیری میان 2 گروه « جهاز الردع» (دستگاه بازدارنده) و« کتیبه ثوار طرابلس» (گردان انقلابیون طربلس ) که از گروه های وابسته به قدرت اجرایی لیبی هستند، صورت گرفته است.
اوضاع در لیبی در ماه های اخیر بسیار متشنج بوده است.
این کشور طی ماه های اخیر شاهد درگیری مسلحانه میان گروههای حامی "عبدالحمید الدبیبه" نخست وزیر دولت وحدت ملی لیبی و وفاداران به "فتحی باشاغا" نخست وزیر مأمور به تشکیل کابینه از سوی پارلمان این کشور، است.
درحالی که "فتحی پاشاغا" در تاریخ 10 فوریه 2022 با رأی اکثریت قاطع نمایندگان پارلمان لیبی به عنوان نخست وزیر جدید و جانشین "عبدالحمید الدبیبه" انتخاب شد، الدبیبه از واگذاری قدرت به دولت جدید خودداری کرده و اعلام کرده است که قدرت را تنها به نخست وزیری واگذار می کند که با رای مردم انتخاب شود.
جامعه بین الملل و سازمان ملل متحد تنها راه حل بحران لیبی را برگزاری انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری در این کشور می دانند.
120