ایران پرس- شورای عالی صلح افغانستان اعلام کرد، بزودی در کابل لویه جرگه مشورتی صلح برگزار و از نمایندگان طالبان در این نشست دعوت خواهد شد.

قرار است بر اساس دستور «محمداشرف غنی» رئیس جمهوری افغانستان، «لویه جرگه مشورتی صلح» با حضور سران اقوام، احزاب و نمایندگان مردم در کابل برگزار شود.

«احسان‌الله طاهری» سخنگوی شورای عالی صلح افغانستان گفت: "این شورا در نظر دارد اعضای دفتر سیاسی طالبان را نیز به حضور نشست سران قبایل افغانستان (لویه جرگه) در کابل دعوت کند."

«نادربلوچ» نماینده مجلس سنای افغانستان نیز گفت: "در لویه جرگه مشورتی صلح باید نمایندگان تمام اقشار جامعه افغانستان از مناطق تحت حاکمیت دولت و تحت کنترل طالبان شرکت کنند، در غیر این صورت مجلس بزرگان اقوام تاثیرگذار نخواهد بود."

تاکنون طالبان به این موضوع واکنشی نشان نداده است.

حدود دو هفته پیش رئیس جمهوری افغانستان در دیدار اعضای شورای عالی صلح دستور داد، نشست مشورتی صلح تا یک ماه آینده برگزار شود.

با توجه به حساسیت های موجود در افغانستان در مورد مسئله صلح با طالبان و به خصوص امتیازات احتمالی دولت این کشور به این گروه، تصمیم برای برگزاری لویه جرگه صلح با هدف جلب نظرات مختلف نمایندگان گروه های مختلف سیاسی و قومی و همچنین ایجاد پشتوانه ملی برای هرگونه مذاکرات احتمالی با طالبان بسیار مهم ارزیابی شده است.

برگزاری گفتگوهای نمایندگان طالبان با نمایندگان آمریکا در قطر و امارات موجب شده تا دولت افغانستان بیش از گذشته به هموار شدن مسیر برگزاری مذاکرات صلح و برقراری آشتی ملی در این کشور امیدوار شود.

نرم شدن موضع طالبان در قبال اصل برگزاری گفتگوهای صلح از نظر دولت افغانستان، بازنگری در رویه ای است که تا چند ماه پیش از این، گروه طالبان همواره بر عدم گفتگو تا زمان خروج نظامیان خارجی از افغانستان تاکید داشت.

به ویژه آنکه در یک ماه اخیر نمایندگان طالبان با سران برخی احزاب و شخصیت های سیاسی افغانستان در مسکو پایتخت روسیه در مورد پروسه صلح در آن کشور گفتگو کردند که مقامات افغان شرکت کننده در این مذاکرات آنرا سازنده ارزیابی کردند.

پس از برگزاری نشست بین نمایندگان برخی گروه های سیاسی افغانستان با نمایندگان طالبان در مسکو، دولت کابل امیدهای بیشتری پیدا کرده تا مذاکرات صلح این کشور به صورت بین الافغانی و بدون دخالت خارجی برگزار شود.

«فضل الرحمان اوریا» کارشناس مسائل سیاسی دراین باره که خبرگزاری صدای افغان آن را منتشر کرد، معتقد است: "با در نظر داشت ظرفیت‌هایی که در درون دولت افغانستان وجود دارد با همکاری شورای عالی صلح، روند صلح این کشور را می‌توان بین الافغانی پی‌گیری کرد و نیازی به دخالت خارجی نیست."

البته دولت افغانستان از کمک دیگر بازیگران منطقه ای و فرا منطقه ای در روند استقرار صلح بشرط آنکه مذاکرات صلح با طالبان با مدیریت دولت کابل برگزار شود، استقبال می کند که چنین مدلی دخالت خارجی تعبیر نمی شود.

محمد اشرف غنی که درحدود پنج سال گذشته بشدت مورد انتقاد داخلی بوده است، با صدور دستور برای برگزاری لویه جرگه صلح تلاش دارد تا هر گونه تصمیم گیری درباره مسئله مذاکرات با طالبان در این نشست اتخاذ شود که در آینده وی و تیم حاکم بر ارگ ریاست جمهوری افغانستان به نادیده گرفتن منافع ملی و قانون اساسی این کشور متهم نشود.  

نویسنده: محمدرضا عسگری

139/116

بیشتر بخوانید:

نشست دوم بین‌الافغانی برای پیگیری روند صلح افغانستان

فرایند گفت‌وگو با طالبان؛ خشم افغانستان از پاکستان/ تحلیل

اشرف‌غنی خطاب به طالبان: پیروز شوید، قدرت را واگذار می‌کنم