«هوا چون اینگ» Hua Chunying سخنگوی وزارت خارجه چین روز جمعه با صدور بیانیهای اعلام کرد: استقرار سامانههای موشکی دفاعی چین تلاشی برای حراست از حق حاکمیت این کشور در دریای چینجنوبی است.
سخنگوی وزارت خارجه چین اظهار کرد: تلاش رسانههای آمریکایی برای اینکه نشان دهند پکن به دنبال نظامی کردن دریای چینجنوبی است نتیجهای برای آنان نخواهد داشت.
از ادعای عجیب آمریکا تا دفاع چین
آمریکا به تازگی مدعی شده چین به شکل مخفیانه موشکهای کروز ضد کشتی و موشکهای زمین به هوا در جزیره «ننشا» در دریای چینجنوبی مستقر کرده است.
سخنگوی وزارت خارجه چین درباره این ادعای آمریکا گفت: چین برای حفاظت از حق حاکمیت و تمامیت ارضی خود سامانههای دفاعی خود را آرایش میدهد و جزیره «ننشا» و جزایر اطراف آن به چین تعلق دارد.
اظهارات سخنگوی وزارت خارجه چین دردفاع ازطرح استقرار سامانه موشکی در دریای چین جنوبی، نشانه ای از افزایش حساسیت های پکن و تقویت تدابیر دفاعی در این منطقه از سوی پکن است.
تله واشنگتن برای بازپس گیری هژمونی اقتصاد چین
مالکیت بر دریای چین جنوبی که موضوعی مناقشه برانگیز در روابط چین با برخی کشورهای منطقه از جمله فیلیپین، مالزی، برونئی و ویتنام است، به محملی برای اقدامات تحریک آمیز آمریکا از طریق دامن زدن به تنش ها در این زمینه و اعزام کشتی های جنگی به این پهنه دریایی تبدیل شده است.
دولت آمریکا در چارچوب سیاست مهار چین درصدد است با شیوه های مختلف و از راههای موجود این کشور را درگیر بحران هایی کند که می تواند بر کاهش تمرکز پکن بر مسائل اقتصادی تاثیر گذار باشد.
براین اساس، مقامات آمریکایی بر این باورند که با ایجاد چالش های منطقه ای برای چین از جمله در خصوص دریای چین جنوبی با تحریک کشورهای دچار اختلاف با پکن درخصوص مالکیت براین دریا، حمایت ازجریان استقلال طلبی در تایوان و حضور نظامی درنزدیکی مرزهای چین در چارچوب همکاری امنیتی با ژاپن و کره جنوبی،می توانند سرعت رشد اقتصادی چین را مختل کنند.
دولت چین هم با توجه به این سیاست های کاخ سفید برای ایجاد بحران های منطقه ای برای این کشور، درصدد خنثی کردن این برنامه های شیطنت آمیز آمریکا است.
راهبرد پکن برای خنثی سازی توطئه واشنگتن
«چن شیانک میایو» محقق موسسه ملی دریای چینجنوبی اعلام کرده است: آمریکاییها حضور نظامی گستردهای در این منطقه دارند و آبها را متلاطم میکنند و پکن لازم میداند با این روند برخورد کند و تاسیسات دفاعی برای حراست از آبهای منطقه است.
چین درقبال سیاست آمریکا برای تحریک کشورهای مدعی مالکیت در دریای چین جنوبی ضد پکن، رویکرد گفتگو و همکاری و استفاده از ظرفیت نهادهای منطقه ای از جمله آسه آن برای کاهش این اختلافات را در پیش گرفته است که توسعه مناسبات با فیلیپین و مالزی در بیش از یکسال گذشته در همین راستا ارزیابی می شود.
البته همزمان دولت چین تلاش دارد با استقرار سامانه های دفاعی موشکی در دریای چین جنوبی در چارچوب صیانت از تمامیت ارضی نوعی بازدارندگی ایجاد کند که این مسئله از سوی آمریکا نظامی کردن دریای چین جنوبی خوانده شده است.
اقدامات تنش آفرین آمریکا در آبهای چین
ادعای آمریکا درباره برنامه چین برای نظامی کردن دریای چین جنوبی درحالی است که کاخ سفید با اعزام نیرو و ناوهای پیشرفته به شبه جزیره کره به بهانه برنامه های موشکی وهسته ای کره شمالی این منطقه را بشدت امنیتی کرده است که فضای روانی ناشی از آن کشورهای منطقه ازجمله چین را هم تحت تاثیر قرار داده است.
علاوه بر این، استقرارسامانه موشکی تاد توسط آمریکا در کره جنوبی هم نمونه دیگری از برنامه های تحریک آمیز آمریکا در منطقه است که اعتراض کشورهای منطقه از جمله چین و روسیه را در پی داشته است. 134/110
نویسنده: محمدرضا عسگری
بیشتر بخوانید:
نگرانی آمریکایی ها از جنگ تجاری با چین / تحلیل
نگرانی کارشناسان آمریکایی از جنگ تجاری ترامپ با چین
ایستادگی تمام قد چین در مقابل جنگ تجاری ترامپ