دونالد ترامپ هفته جاری از این کشورها انتقاد کرد که به طور تعمدی نرخ ارزهای ملی خود را در برابر دلار تضعیف می کنند تا قدرت صادراتی بالاتری داشته باشند.
همین موضوع باعث شد تا نگرانی های بازار بورس از رویارویی تجاری آمریکا با این کشورها افزایش یابد و به دنبال آن دلار بیشترین افت ۳۰ سال گذشته را تجربه کند.
شاخص دلار در ماه ژانویه در مجموع 2.6 درصد سقوط کرده است که این بیشترین سقوط پس از کاهش 3.6 درصدی در سال ۱۹۸۷ میلادی است.
در کنار ترامپ مشاور ارشد تجاری وی یعنی پیتر ناوارو نیز از آلمان انتقاد کرده و گفته است که آنها با تغییر تعمدی نرخ ارز می کوشند تا قدرت بالاتری از شرکای تجاری خود داشته باشند.
این چندمین بار در ماه های اخیر است که ترامپ و افراد نزدیک به وی از شاخص های ارزی کشورهایی نظیر چین و ژاپن و برخی از کشورهای اروپایی از جمله آلمان انتقاد می کنند.
بلومبرگ نیز در گزارشی از این منطقه آورده است که انتقادهای مکرر از دیگر کشورها نشان می دهد که ترامپ علاقه مند به تضعیف نرخ دلار است تا این کشور قوای صادراتی بالاتری داشته باشد.
چین، ژاپن و کره جنوبی کشورهایی هستند که عمدتا در برابر آمریکا دارای مازاد تجاری می باشند که با تضعیف دلار، صادرات آمریکا به این کشورها افزایش یافته و این مازاد تجاری کاهش چشمگیری خواهد داشت.
آمارهای بازارهای اوراق بهادار نشان می دهد که دلار در یک هفته اخیر در برابر یورو نزدیک به 1.8 درصد و در برابر ین ژاپن معادل یک درصد و در برابر یوان واحد پول ملی چین هم نیم درصد کاهش یافته است.
بانک مرکزی آمریکا قصد دارد در این هفته نشستی برای بررسی وضعیت بازار و سیاست های ارزی تشکیل دهد که نتایج آن می تواند بر بازار ارز دنیا تاثیرگذار باشد.
بیشتر بخوانید:
تأکید شصت کشور جهان بر استفاده از ارزهای ملی به جای دلار