سید رضی عمادی: پس از تصویب قطعنامه حفظ میراث فرهنگی فلسطینی در قدس شریف توسط یونسکو، رژیم اسرائیل سفیر خود را در اعتراض به این قطعنامه، از یونسکو فراخواند.

"بنیامین نتانیاهو"، نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفت: سفیر را برای مشورت و رایزنی فرا خوانده است تا در مورد اقدام بعدی، تصمیم بگیرد.

سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد "یونسکو" در سال 1946 تأسیس شد و یکی از ارکان غیرسیاسی و تخصصی سازمان ملل متحد محسوب می شود.

حفظ و تقویت میراث فرهنگی جهان از وظایف اصلی یونسکو است.

شمار اعضای یونسکو از اعضای سازمان ملل متحد نیز بیشتر است.

فلسطین نیز روز 31 اکتبر با 107 رای موافق در برابر 14 رای مخالف و 52 رای ممتنع به عضویت کامل سازمان یونسکو در آمد.

تصمیم گیری های یونسکو در مقایسه با سازمان ملل، کمتر به شائبه سیاسی آلوده است.

به همین دلیل فلسطین در حالی که هنوز موفق به عضویت کامل سازمان ملل نشده، به عضویت کامل سازمان یونسکو در آمد. در حالی که آمریکا از مخالفان اصلی عضویت فلسطین در یونسکو بود و حتی تهدید کرده بود که کمک های مالی خود به این سازمان را قطع خواهد کرد.

یک دلیل مهم مخالفت آمریکا و برخی دیگر از کشورهای غربی از جمله کانادا با عضویت کامل فلسطین در یونسکو نیز به ماهیت غیرسیاسی فعالیت های این سازمان مربوط است که گرچه نگرش سیاسی ندارد، اما تصمیم های آن می تواند پیامدهای سیاسی داشته باشد.

با توجه به این که یکی از موارد مهم نقض حقوق بشر توسط رژیم اسرائیل در سرزمین های اشغالی، نابودی میراث فرهنگی فلسطینی ها است، نگرانی های آمریکا و کشورهای غربی، بدیهی است.

یکی از مهمترین اصول سیاست خارجی آمریکا، حمایت بی چون و چرا از اسرائیل از جمله در نهادهای بین المللی است.

این حمایت بارها در شورای امنیت مشاهده شده و آمریکا بارها با هر اقدامی علیه اسرائیل در شورای امنیت، مخالفت و آن را وتو کرده است.

آمریکا اما در مجمع عمومی نتوانست مانع تصویب قطعنامه علیه رژیم صهیونیستی شود، زیرا در مجمع عمومی حق وتو وجود ندارد.

تجربه مجمع عمومی اکنون در یونسکو تکرار شده است.

در حالی که در سازمان یونسکو هیچ کشوری از حق وتو برخوردار نیست، امکان تصویب قطعنامه هایی به نفع فلسطین که الزاما علیه اسرائیل خواهد بود، وجود دارد.

در این زمینه، کمیته میراث فرهنگی یونسکو متشکل از 21 کشور عضو، در نشست روز چهارشنبه 26 اکتبر، به رغم فشار لابی رژیم صهیونیستی، بار دیگر قطعنامه حفظ میراث فرهنگی فلسطینی ها در قدس شریف را تصویب کرد.

این قطعنامه توسط کویت، لبنان و تونس پیشنهاد شده بود.

بر اساس این قطعنامه، ارتباط یهودیان با مسجد الاقصی رد شده و مسجد الاقصی یک مکان عبادی مختص مسلمانان و متعلق به آنها در نظر گرفته می شود.

در عین حال قطعنامه مزبور، اقدامات رژیم صهیونیستی در اطراف مسجد الاقصی را «نابودی عمدی»، توصیف کرده است.