ایران پرس- «ریاض حداد» سفیر سوریه در روسیه گفت، دور جدید مذاکرات میان جناح‌های سوری در ژنو به تعویق افتاده است.

تحولات سوریه با آزادسازی حلب در دسامبر 2016 وارد مرحله جدیدی شد. از 29 دسامبر نیز در سوریه آتش بس برگزار شد. نشست آستانه، پایتخت قزاقستان درباره بحران سوریه در 23 و 24 ژانویه به عنوان یکی از پیامدهای آزادسازی حلب برگزار شد.

نشست آستانه

 

 پیش از نشست آستانه مقرر شده بود نشست ژنو در هشتم فوریه 2017 برگزار شود ، اما ریاض حداد  سفیر سوریه در روسیه اعلام کرد این نشست به تعویق افتاده است.

علت تعویق این مذاکرات نیز درخواست اتنفان دی میستورا ، نماینده سازمان ملل متحد در امور سوریه اعلام شده است. استفان دی میستورا دلیل درخواست برای تعویق مذاکرات ژنو را آمادگی نداشتن جامعه بین الملل اعلام کرده است.

البته پیش از اینکه دی میستورا این ناآمادگی را اعلام کند، انتظار می رفت  مذاکرات ژنو به تعویق بیافتد زیرا پس از آزادی حلب، وضعیت بازیگران اصلی منطقه ای و فرامنطقه ای در بحران سوریه تغییر کرد و نشست آستانه نیز این موضوع را نشان داد.

بشار اسد و دی میستوا

 

آمریکا، اتحادیه اروپا و کشورهای عربی مخالف نظام سوریه ، در بحران این کشور و همچنین در دور تازه تحولات سیاسی پیرامون بحران سوریه به حاشیه رانده شدند.

بنابراین، در حالی که روسیه، جمهوری اسلامی ایران و تا حدود زیادی ترکیه برای حضور در مذاکرات ژنو آمادگی، هدف و برنامه دارند، بازیگران مخالف نظام سوریه هدف و برنامه ای برای این مذاکرات ندارند.

دلایل متعددی را می توان در این خصوص مطرح کرد. از یک سو این بازیگران در بعد میدانی سوریه در موضع ضعف قرار دارند و از سوی دیگر هنوز راهبرد دولت دونالد ترامپ درباره بحران سوریه مشخص نیست.

ابهام درباره راهبرد دولت دونالد ترامپ سبب می شود کشورهای اروپایی که اغلب پیرو سیاست های آمریکا هستند، به دنبال خرید زمان جهت دیدار و گفتگو با ترامپ و یا مشخص شدن نگرش وی به بحران سوریه باشند .

این کشورها مانند مذاکرات ژنو در آوریل 2016 نمی توانند بر موضوع برکناری بشار اسد از قدرت مانور دهند، زیرا بشار اسد اکنون موضع برتری در بحران سوریه در مقابل مخالفان و تروریست ها دارد.

دلیل دیگر که درباره تعویق مذاکرات ژنو می توان مطرح کرد، اختلاف در درون گروه های مخالف نظام سوریه است.

در همین راستا، محمد علوش، رئیس هیئت مخالفان سوریه در مذاکرات آستانه روز 29 ژانویه در مصاحبه با روزنامه فرامنطقه‌ای الشرق الاوسط گفت، مخالفان هنوز تصمیمی در این باره نگرفته‌اند اما آن را بررسی خواهند کرد. 

این اظهار نظر علوش بیانگر این است که مخالفان نظام سوریه نیز به دلیل موضع ضعیفی که اکنون در عرصه میدانی این کشور دارند، از آمادگی شرکت در مذاکرات ژنو برخوردار نیستند.113/110

 

بیشتر بخوانید

توزیع کمک های روسیه در میان اهالی حلب سوریه

روسیه به آمریکا درباره ایجاد مناطق امن در سوریه هشدار داد

نشست آستانه
بشار اسد و دی میستوا