ایران پرس: دفتر شاخه سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین(حماس) اخیرا در بغداد به صورت غیررسمی افتتاح شد و قرار است در روزهای آینده رسما افتتاح شود. 

حماس، مهم‌ترین بازیگر فلسطینی جنگ اخیر نوار غزه با رژیم صهیونیستی است. گردان‌های قسام وابسته به حماس در حوزه نظامی و دفتر سیاسی حماس را می‌توان دو شاخه مهم این جنبش فلسطینی عنوان کرد.

مقر دفتر سیاسی حماس در دوحه قطر است، اما در ماه های اخیر زمزمه‌های انتقال سران حماس به خارج از دوحه مطرح شد که بارها از سوی طرف‌های قطری و فلسطینی تکذیب شده است. این در شرایطی است که حماس قصد دارد فعالیتش در سوریه را از سر بگیرد و در یمن نیز دفترش را افتتاح کند.

 افتتاح دفتر سیاسی حماس در عراق دلایل و پیام‌های مهمی دارد:

دلیل اصلی این اقدام حماس انتقال این پیام به دشمنان و مخالفان این جنبش فلسطینی است که حماس نه تنها با ۹ ماه جنگ رژیم صهیونیستی و حمایت همه‌جانبه از بین نرفته است بلکه محصور و محدود به قطر نیست و قدرت مانور لازم برای تقویت روابط با طرف‌های منطقه ای را دارد. بنابراین به نظر نمی‌رسد افتتاح دفتر سیاسی حماس در عراق به منزله پایان فعالیت آن در قطر باشد.

افتتاح دفتر سیاسی حماس در عراق پیام‌های مهمی دارد:

اصلی‌ترین پیام این است که نسل‌کشی رژیم صهیونیستی علیه غزه، انسجام و یکپارچگی گروه‌های مقاومت را افزایش داده است. در جنگ غزه، حزب‌الله لبنان، انصارالله یمن و حشد الشعبی به فلسطینی ها در مقابل صهیونیست‌ها کمک نظامی کرده اند. اکنون افتتاح دفتر سیاسی حماس در عراق نیز در راستای تقویت انسجام و یکپارچگی محور مقاومت در سطح منطقه است و این از پیامدهای مهم جنگ غزه است.‌

پیام مهم دیگر حضور حماس در عراق این است که نقش آفرینی مقاومت عراق نیز مانند مقاومت لبنان و یمن افزایش خواهد یافت. گروه‌های مقاومت عراق در جنگ غزه با حملات علیه مواضع آمریکا در عراق به کمک های همه جانبه این کشور به رژیم صهیونیستی واکنش نشان دادند و در عین حال حملاتی را نیز علیه را علیه اهداف حیاتی در اشدود و بندر حیفا انجام دادند.

پیام مهم دیگر نیز دولت عراق که از ابتدای حملات ظالمانه رژیم صهیونیستی به غزه از فلسطین حمایت کرده بود، از یک سو به تقویت جبهه مقاومت پرداخت و از سوی دیگر حجم کمک‌های بشر دوستانه ارسالی خود به غزه را افزایش داد تا جایی که در مقطعی به کشوری تبدیل شد که بیشترین کمک‌ها را به فلسطین ارسال می‌کرد. 

رهبران حماس از طریق روابطی که با دولت عراق پیدا کرده بودند، آن‌ها را از جزئیات و نتایج مذاکرات باخبر می‌ساختند که همین مسئله زمینه استحکام بیشتر روابط عراق و حماس را به همراه داشت. لذا عراق نیز از امکان و ظرفیت لازم برای نقش آفرینی مشابه قطر و مصر در بحران فلسطین برخوردار است.

با توجه به حضور گروه‌های متعدد مقاومت در عراق حتی می‌توان انتظار داشت نقش این کشور در بحران فلسطین پررنگ‌تر از مصر و قطر نیز شود.

نویسنده: سیدرضی عمادی

117