معاون امور حقوقی و بین‌الملل وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران، سازمان همکاری اقتصادی (اکو) را بهترین گزینه برای همکاری چندجانبه بین کشورهای منطقه عنوان کرد.

به گزارش پارس‌تودی به نقل از ایرنا؛ «غلامحسین دهقانی» دوشنبه‌شب در نشست سالانه کمیته وزیران خارجه اکو در نیویورک با تاکید بر اهمیت راهبردی این سازمان، گسترش همکاری تجاری، اقتصادی و محیط زیستی بین کشورهای عضو اکو را خواستار شد.

دهقانی، چالش‌های محیط زیستی، افزایش مبادلات تجاری بین کشورهای منطقه، پیشرفت ارتباطات داخل منطقه‌ای از لحاظ حمل و نقل جاده‌ای و همچنین شبکه‌های انرژی را از اولویت‌های اساسی برنامه‌های اکو دانست و افزود: چارچوب منطقه‌ای همکاری اکو باید به طور مستمر ارزیابی شده و مورد بازنگری قرار گیرد تا سودمندی و ارزش آن برای منطقه تداوم یاید.

نشست وزیران خارجه اکو در حاشیه گردهمایی سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد برگزار شد.

سازمان همکاری اقتصادی (اکو) یک سازمان اقتصادی منطقه‌ای است که سه کشور ایران، پاکستان و ترکیه در سال 1343 (1964) آن را پایه‌ریزی کردند.

پس از فروپاشی شوروی، در سال 1372 کشورهای افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان نیز به سازمان اکو پیوستند.

این سازمان هم‌اکنون با 10 عضو، جمعیتی 330 میلیون نفری و مساحتی وسیع از کشورها با امکانات نفت، گاز و صنعت را در بر می گیرد. 

116/120

بیشتر بخوانید:

برگزاری نخستین جلسه شورای نمایندگان «اکو» با دبیرکلی ایران

پایان بیست‌و سومین اجلاس نشست وزیران خارجه «اکو» در دوشنبه+ ویدئو