جمعی از روزنامه‌نگاران ارشد ایرانی و خارجی در نامه‌ای سرگشاده به انجمن روزنامه‌نگاران‌ سوئد از این انجمن خواستند از دولت سوئد بخواهد به حق آزادی بیان، آزادی رسانه‌ها و حقوق بشراحترام بگذارد.

"حمید نوری" شهروند ایرانی در تاریخ 18 آبان 1398 ( 9 نوامبر 2019)  در بدو ورود به سوئد به منظور حل و فصل اختلافات خانوادگی دختر خوانده‌اش از سوی نیروهای امنیتی این کشور بازداشت شد و حدود 32 ماه است که در زندان به سر می‌برد.

نوری از سوی دادستانی سوئد به دست داشتن در حوادث ادعایی مربوط به ۳۴ سال پیش در ایران متهم شده است و شاکیان این پرونده نیز عمدتا اعضای گروهک تروریستی منافقین هستند.

نوری در این مدت علاوه بر نگهداری در سلول انفرادی در مقاطع طولانی امکان تماس با خانواده خود را نیز نداشته است؛ دو هفته پیش در تماس کوتاهی که با خانواده خود داشت، تاکید کرد همچنان در سلول انفرادی به سر می‌برد و علی‌رغم تشدید مشکلات بینایی، امکان دسترسی به چشم پزشک را هم نداشته است.

در همین راستا روز پنجشنبه دادگاه سوئد به تاسی از اتهامات گروهک تروریستی منافقین، نوری را به حبس ابد محکوم کرد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، در نامه این روزنامه‌نگاران بر لزوم رعایت آزادی بیان به دور از سیاست زدگی و یکجانبه گرایی و نیز حفظ استقلال دستگاه قضایی و برخورداری متهمان از حقوق اولیه خود یعنی برخورداری از وکیل و حق دفاع، تاکید شده است.

در نامه روزنامه‌نگاران ارشد آمده است که از رسانه‌های مستقل سوئد انتظار می رود تا نسبت به فراهم کردن زمینه‌های احترام دولت و قوه قضائیه سوئد به حقوق شهروندی و حقوق بشر احترام قائل شوند.

در این نامه، روزنامه نگاران ارشد ایرانی از نقض حقوق بدیهی و اصلی حمید نوری مانند عدم ارائه مجوز به وی برای ملاقات با خانواده و نیز برگزاری دادگاه فرمایشی بدون حضور وکلا و رسانه های مستقل انتقاد شده است.

امضاکنندگان این نامه همچنین تاکید کردند از دولت و دستگاه قضایی سوئد انتظار میرود به دور از فشارهای سیاسی نسبت به صدور حکم عادلانه و نیز حفظ حقوق بدیهی حمید نوری اقدام کنند با آگاهی از این نکته که آنچه درباره دادگاه حمید نوری می گذرد یک سناریوی برنامه ریزی شده و تحت فشارهای آمریکا و رژیم صهیونیستی و به منظور تخریب وجهه ایران انجام شده است.

پیشتر کاظم غریب آبادی دبیر ستاد حقوق بشر و معاون امور بین‌الملل قوه قضاییه از پرونده سازی سیاسی علیه بنام حمید نوری و رفتارهای ضد حقوق بشری با وی، انتقاد و به دولت سوئد توصیه کرد که دست از حمایت از گروه‌های تروریستی بردارد، دامن خود را از ارتباط با گروهک منافقین که دست آن به خون بیش از ۱۲۰۰۰ ایرانی بی‌گناه آلوده است پاک کند، استقلال و حرفه‌ای گری نظام قضایی خود را حفظ کند، به حقوق بشر افراد احترام بگذارد و به این نمایش ساختگی علیه ایران نیز خاتمه دهد.

غریب آبادی همچنین در نامه‌ای خطاب به کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، خواستار پاسخگو کردن دولت سوئد برای بازداشت و محاکمه غیرقانونی و نقض فاحش حقوق بشر نوری در این کشور، آزادی فوری و جبران خسارات معنوی و مادی وارده به او شد.

در همین حال «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه ایران نیز در گفت‌وگوی تلفنی اخیر با همتای سوئدی خود، خواستار آزادی فوری نوری شد. 125