ايران پرس: وزیرخارجه لیبی با ابراز خرسندی ازسفریک مقام‌عالی رتبه لیبایی پس از۱۷ سال به ایران، این سفر را بیانگر اراده دو کشور برای گسترش روابط دانست.

"حسین امیرعبداللهیان" وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و "نجلاء منقوش" وزیر امور خارجه لیبی روزسه شنبه در تهران دیدار و درخصوص موضوعات مورد علاقه طرفین گفتگو کردند.

وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و لیبی با ابراز خرسندی از تحولات ماه های اخیر در روابط دو کشور، از جمله ارتقای سطح نمایندگی دیپلماتیک لیبی در تهران به سطح سفیر، شروع فعالیت مجدد سفارت کشورمان در طرابلس و از سرگیری خط کشتیرانی میان دو کشور، عزم و اراده مقامات دو کشور برای گسترش روابط دوجانبه درحوزه های مختلف، به ویژه همکاری‌های اقتصادی و تجاری را مورد تاکید قرار دادند و بطور مشترک اقدام اهانت آمیز به قرآن کریم را مردود دانستند.

توجه به جایگاه لیبی به عنوان یک کشور اسلامی درشمال آفریقا همواره مورد اهتمام ایران بوده است و سالیان طولانی، روابط خوبی بین دو کشور وجود داشته و پیوندهای بین دو ملت نیز بسیارعمیق و ریشه دار است.

توجه ویژه به رابطه با جهان اسلام، از اولویت‌های سیاست خارجی دولت

در این حال، یکی از اولویت‌های سیاست خارجی دولت سیزدهم ایران توجه ویژه به رابطه با جهان اسلام و کشورهای منطقه است؛ از نگاه جمهوری اسلامی ایران ، گفتگو میان کشورهای منطقه بدون مداخلات خارجی، تنها مسیر صحیح برای حل و فصل مسائل و اختلافات است.

 در همین چارچوب پس از توافق ایران و عربستان سعودی برای از سرگیری روابط دیپلماتیک، کشورهای عربی منطقه از تمایل خود برای تقویت روابط با جمهوری اسلامی ایران خبر دادند و اکنون تلاش‌ها برای عادی‌سازی مناسبات ایران با مصر و بحرین از کانال‌های مختلف در جریان است و سودان نیز خواهان از سرگیری مناسبات دیپلماتیک با ایران شده است.

با وجود آنکه بهبود و گسترش مناسبات لیبی با ایران به موضوع از سرگیری روابط ایران و عربستان مربوط نمی شود و در واقع قطعی این روابط متاثر از تحولات داخلی لیبی بود اما باید آن را رویکردی دانست که در ادامه تحولات کنونی منطقه و تلاش ها برای تنش زدایی و افزایش همگرایی انجام شده است.

در این باره "علی جمعه حسن فضیل" سفیر جدید دولت لیبی در تهران در مراسم تقدیم استوارنامه خودبه "سید ابراهیم رئیسی" رئیس جمهوری اسلامی ایران گفت: "مردم درلیبی سپاسگزار تلاش‌های شما برای تقویت روابط منطقه‌ای هستند."

بدیهی است، با توجه به تلاش هایی که برای عادی‌‌سازی و بهبود روابط ایران و کشورهای اسلامی همسایه و منطقه در ماه‌های اخیر انجام شده است، می توان انتظار داشت زمینه‌های مساعدی برای ثبات در منطقه و همچنین توسعه فزاینده روابط اقتصادی و تجاری فراهم شود.

در همین پیوند "حسین امیرعبداللهیان" با اشاره به سفر اخیر وزیر امور خارجه لیبی به تهران و دیدارش با تعدادی از مقام‌های ایران در صفحه توییترش نوشت: همکاری‌ در حوزه‌های متنوع تجاری، اقتصادی، صنعتی، علم و فناوری مورد توافق قرار گرفت؛ از بازگشت ثبات به این کشور اسلامی استقبال می‌کنیم و مصمم به توسعه مناسبات دوجانبه هستیم.

لیبی از سال ۲۰۱۱ و ساقط شدن حکومت مستقر این کشور، با مشکلاتی اعم از جنگ داخلی، عدم استقرار حکومت واحد و فراگیر و همچنین دخالت بیگانگان، مواجه بوده و از همین رو در سال‌های اخیر از سطح روابط سیاسی و دیپلماتیک این کشور با بسیاری از کشورهای جهان کاسته شده است.118

بیشتر بخوانید:

ببینید: عکس هایی از دیدار و گفتگوی وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و لیبی

امیرعبداللهیان میزبان همتای لیبیایی

سفر وزیر خارجه لیبی به تهران