ایران پرس: مبارزه با تروریسم نیازمند عزم جهانی است؛ اما شواهد و رفتارهای بین المللی نشان از نبود چنین عزمی دارد.

علت این مسئله را اما در کجا باید جستجو کرد. آیاسازمان های بین المللی در این زمینه دچار ضعف هستند و یا دو گانگی در رفتارها و مواضع کشورهای مدعی مبارزه با تروریسم سبب گسترش تروریسم و بی پروایی و گستاخی حامیان تروریسم شده است؟

«کاظم غریب آبادی» سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان های بین المللی در وین روز سه شنبه با ارسال نامه‌ای به مدیرکل دفتر سازمان ملل در وین ضمن محکومیت شدید ترور دانشمند شهید «محسن فخری زاده» رئیس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، اتخاذ استاندارد دوگانه در قبال کشور‌ها را محکوم کرد و گفت: "این دوگانگی در مبارزه با تروریسم نه تنها غیرسازنده خواهد بود، بلکه به شکست مبارزه جهانی با تروریسم منجر خواهد شد."

در بخش دیگری از این نامه با اشاره به اقدامات تروریستی رژیم صهیونیستی در دهه‌های گذشته علیه ایران و ترور چندین دانشمند در کشور‌های مختلف، تاکید شده است: "ما جامعه بین المللی را فرا می‌خوانیم تا تعهدات خود را ذیل حقوق بین الملل در مبارزه با تروریسم و محکوم کردن چنین اقدام غیرانسانی، به قوی‌ترین لحن ممکن، ایفاء کنند."

متاسفانه اکنون سالهاست که عملکرد سازمان ملل و جامعه بین المللی درمقابله با اقدامات تروریستی کم اثرو شاید هم بی اثرشده است. این ضعف اساسی را می توان از جمله درقبال اقدامات تروریستی رژیم صهیونیستی علیه ملت مظلوم فلسطین و در کشتار زنان و کودکان در حملات رژیم کودک کش عربستان به یمن وهمچنین در فعالیت های تروریستی مشترک آمریکا و اسراییل جنایتکار در سطح منطقه دید.

سازمان ملل از طریق قطعنامه‌های متعدد خود و با اجماع، تمامی اقدامات، روش‌ها، و رویه‌های تروریسم را به عنوان اقدامات جنایتکارانه وغیرقابل توجیه محکوم کرده است. 

ترور دانشمند ممتاز هسته ای و دفاعی ایران نیز نمی تواند ازاین قطعنامه ها مستثنی شود. «محسن فخری‌زاده» دانشمندی بود که درعرصه خدمات علمی و پژوهشی از جمله در تولید کیت‌های تشخیص کرونا و همچنین مدیریت پروژه تولید واکسن کووید- 19 درایران گام های موثری برداشت.

ترور این شخصیت علمی نیز مانند هر اقدام دیگر تروریسم بین المللی، تهدیدی برای صلح و امنیت بین المللی و برخلاف اصول بنیادین و حقوق بین الملل و اصول منشور ملل متحد است.

شواهد و مستندات نقش سرویس اطلاعاتی رژیم اسرائیل و گروه تروریستی منافقین در این ترور را تایید می کند. آمریکا در ژانویه گذشته نیز مرتکب جنایتی بزرگ شد و در اقدامی تروریستی سردار سپهبد «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را که به دعوت رسمی مقامات عراق به این کشور سفر کرده بود، به همراه «ابومهدی المهندس» نائب ‌رئیس بسیج مردمی عراق (الحشد الشعبی) و 8 نفر دیگر در حمله هوایی نزدیک فرودگاه بغداد عراق، به شهادت رساند.

ادامه سکوت در برابر این اقدامات تروریستی دو پیامد مشخص دارد:

پیامد نخست؛ تکرار و اشاعه تروریسم است و پیامد دوم، بی اعتبار شدن نهادها و سازمانهای بین المللی است.

انتقاد نماینده دائم ایران نزد سازمان های بین المللی در وین نسبت به اتخاذ استاندارد دوگانه در قبال مبارزه با تروریسم  را می بایست از همین زاویه ارزیابی کرد.

نویسنده: جمشید امین زاده

117

بیشتر بخوانید:

عراقچی: تروریسم تکفیری در سراسر منطقه خونریزی و ناامنی ایجاد کرده است

شهادت سردار سلیمانی از هزینه‌های‌ جبران‌ناپذیر مبارزه با تروریسم

مرتضوی مقدم: ایران همواره در مسیر مبارزه با تروریسم و افراط گرایی حرکت کرده است