«استفان دی میستورا» نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور سوریه جمعه شب پس از پایان مذاکرات ژنو 4 تصریح کرد: روسیه، جمهوری اسلامی ایران و ترکیه در روند این مذاکرات نقشی موثر داشتند.

به گزارش ایران پرس، «دی میستورا» با اشاره به این که مذاکرات ژنو 4 درباره سوریه به رغم سختی‌هایی که داشت، سازنده بود خاطر نشان کرد: تردیدهایی که درباره ضرورت اجرایی شدن قطعنامه 2254 شورای امنیت سازمان ملل متحد وجود داشت در این مذاکرات از میان برداشته شد.

نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور سوریه با تاکید بر این که انتظار دارد طرف های سوری به سمت توافقی پیش بروند که بتواند چارچوب توافقات آتی را تشکیل دهد افزود: قطعنامه 2254 شورای امنیت در بردارنده سازوکاری آشکار و جدول زمانبندی برای اجرایی شدن است.

«استفان دی میستورا» گفت: در برابر ما دستور کار آشکاری وجود دارد که چهار پرونده ایجاد دولت فراگیر و غیر مذهبی در یک دوره شش ماهه، تدوین قانون اساسی در یک دوره شش ماهه، اجرای انتخاباتی شفاف و آزاد در یک دوره هیجده ماهه و مبارزه با تروریسم در سوریه را در خود جای داده است.

نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور سوریه با بیان این که این دستور کار چهار بندی به گونه ای است که می تواند مورد حمایت همه قرار گیرد، خاطر نشان کرد: پایان بحران سوریه تنها از طریق سیاسی که مطالبات مردم این کشور را محقق می کند ممکن است.

دی‌میستورا همچنین بر لزوم تداوم مذاکرات میان طرف‌های سوری تاکید و خاطر نشان کرد قصد دارد هیأت‌ های دولت سوریه و معارضان مسلح را در ماه جاری میلادی برای شرکت در مذاکرات ژنو 5 دعوت کند.

مذاکرات ژنو 4 برای حل بحران سوریه 23 فوریه، در ژنو سوئیس آغاز و روز جمعه 3 مارس پایان یافت. در این مذاکرات «بشار الجعفری» ریاست هیأت دولت سوریه و «نصر الحریری»، ریاست هیات مخالفان را برعهده داشتند.

نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه، در سه دور مذاکرات قبلی که در ماه های فوریه، مارس و آوریل 2016 در ژنو سوئیس برگزار شد، نتوانسته بود تمامی نمایندگان گروه های معارض مسلح مخالف سوری را دور میز مذاکره جمع کند.

بحران در سوریه از سال 2011 با تهاجم گسترده گروه‎های تروریستی مورد حمایت عربستان، آمریکا و متحدانشان از جمله ترکیه برای سرنگون کردن دولت قانونی "بشار اسد" رئیس جمهوری سوریه آغاز شده است.118/117

بیشتر بخوانید:

اعلام 3 سر فصل از سوی «دی میستورا» برای ادامه مذاکرات ژنو 4

چشم انداز مذاکرات ژنو 4 درباره سوریه/ تحلیل

چند دستگی معارضان سوری در آستانه مذاکرات صلح ژنو 4