ایران پرس: مسئول روابط ملی حزب الله لبنان و رئیس مرکز ملی لبنان در شمال با «سیدحسن نصرالله» دیدار و در خصوص مسائل انتخاباتی و آخرین تحولات سیاسی رایزنی کردند.

تنها یک ماه از برگزاری انتخابات پارلمانی لبنان باقی مانده است. قرار است انتخابات پارلمانی لبنان 15 ماه می برگزار شود. ثبت نام نامزدهای انتخاباتی پایان یافته و نامزدها برای رسیدن به پارلمان لبنان تبلیغات انتخاباتی را آغاز کرده اند.

پارلمان لبنان 128 کرسی دارد که به صورت مساوی میان شیعیان و مسیحیان این کشور تقسیم می شود. 64 کرسی در اختیار مسیحیان و 64 کرسی نیز در اختیار مسلمانان قرار می گیرد که در میان مسلمانان نیز 27 کرسی به اهل تسنن و 27 کرسی هم به شیعیان اختصاص دارد و 10 کرسی دیگر شامل 8 کرسی به دروزی ها و 2 کرسی هم به علوی های لبنان اختصاص پیدا می کند.

انتخابات پارلمانی لبنان اهمیت بسیاری دارد چرا که نظام سیاسی در این کشور پارلمانی است. رئیس جمهور توسط پارلمان معرفی می شود که باید ضرورتا از میان مسیحیان لبنانی باشد. نخست وزیر نیز توسط پارلمان معرفی می شود و باید از میان اهل سنت لبنان باشد و رئیس پارلمان باید از میان شیعیان لبنان انتخاب شود.

با توجه به اینکه اغلب دولت در لبنان دولت ائتلافی است ترکیب پارلمان به خصوص برای معرفی نخست وزیر جدید این کشور حائز اهمیت است. هیچ یک از گروه ها هم نمی توانند بدون در نظر گرفتن دیگر گروه ها دولت را تشکیل بدهند و دولت باید با مشارکت همه گروه ها تشکیل شود.

یکی از نکته های مهمی که در خصوص این دوره از انتخابات وجود دارد این است که این انتخابات در موعد مقرر و بدون وقفه و بدون از دست دادن فرصت در حال برگزار شدن است.

آخرین انتخابات در سال 2018 بوده است و انتخابات آینده هم قرار است در ماه می 2022 یعنی پس از 4 سال برگزار شود این در حالی است که انتخابات سال 2018 با یک تاخیر طولانی برگزار شده بود، بنابراین اینکه این انتخابات در موعد مقرر برگزار شود یک موفقیت برای لبنانی ها است.

نکته دیگر این است که در انتخابات سال 2018 ائتلاف مقاومت موفق شده بود 67 کرسی از 128 کرسی پارلمان لبنان را در اختیار داشته باشد. که این برای نخستین بار در تاریخ سیاسی لبنان است که یک جریانی موفق شد اکثریت مطلق را در اختیار بگیرد. بعد از این که ائتلاف مقاومت موفق شد اکثریت مطلق را در اختیار بگیرد کارشکنی مخالفان داخلی و خارجی لبنان هم شدت پیدا کرد و اجازه ثبات سیاسی به این کشور داده نشد به نحوی که «سعد الحریری» در نوامبر 2019 استعفا داد و از آن تاریخ به بعد لبنان وارد دوره ای از بی ثباتی سیاسی شد. بنابراین به این دلیل که دولت بعدی لبنان دولت دائمی باشد نه دولت موقت انتخابات ماه می اهمیت پیدا می کند.

مداخله خارجی در امور داخلی لبنان

نکته دیگر درباره انتخابات لبنان این است که مداخله خارجی در امور داخلی لبنان همواره زیاد بوده است. عمده مداخله خارجی هم ضد مقاومت است و تلاش بازیگران ضد مقاومت این است که گروه های مربوط به مقاومت نتوانند در ساخت قدرت لبنان پیروز باشند و نقش جدی داشته باشند.

هدف اصلی کارشکنی ها و بی ثباتی سیاسی لبنان هم به این موضوع بر می گردد. بنابراین دیدار انتخاباتی سیدحسن نصرالله از این جهت حائز اهمیت است که تلاش می کنند کار شکنی ها و مداخله های خارجی ضد حزب الله را در لبنان خنثی بکنند.

نکته ای که درباره مداخله خارجی وجود دارد این است که عربستان سعودی پیش از این سفیر خودش را از لبنان فرا خوانده بود اما اخیرا مجددا سفیر خودش را به بیروت باز گردانده است که دلیل اصلی این اقدام بر می گردد به نزدیک بودن انتخابات پارلمانی لبنان و این نشان می دهد که عربستان سعودی روی موضوع انتخابات لبنان سرمایه گذاری کرده است و تلاش می کند که در این دوره انتخابات نتایج به گونه ای رقم بخورد که مطلوب ریاض باشد.

آنچه عربستان را به انتخابات لبنان امیدوار کرده بر می گردد به انتخابات عراق. همان گونه که عراق نتیجه انتخابات به گونه ای بوده که گروه های مقاومت به خواسته خودشان در عراق نرسیدند عربستان امیدوار است که این وضعیت در لبنان هم تکرار شود.

بنابراین دیدار انتخاباتی سیدحسن نصرالله از این جهت هم حائز اهمیت است که ایشان به اهداف وسیاست های مخالفان مقاومت آشنایی دارد، از تحولات منطقه به خوبی آگاه است و سعی می کند با توجه به این وضعیت اهداف انتخاباتی حزب الله را در لبنان پیش ببرد.

سیدحسن نصرالله با آگاهی از تحولات منطقه مداخله خارجی در امور لبنان وبا توجه به اختلاف هایی که در لبنان وجود دارد در سخنرانی اخیر خودشان اعلام کردند که حزب الله در لبنان به دنبال وحدت هستند به دنبال این نیست که پارلمان را به طور کامل در اختیار بگیرند،بلکه به دنبال این است که دولت وحدت ملی را در لبنان شکل بدهند که این نشان دهنده این است که سیدحسن نصرالله از درون انتخابات پارلمانی لبنان ثبات و امنیت لبنان را پیگیری می کند.

نویسنده: سيدرضی عمادی

117