محور این مذاکرات مساله پناهجویان، حقوق زنان و اختلافات کنونی بین دو کشور بویژه در زمینه مسائل تجاری و اقتصادی بود. ترامپ در این دیدار با دفاع از سیاست های مهاجرتی خود، آن را رضایتبخش دانست.
ترودو نیز بر ادامۀ سیاست درهای باز به روی پناهجویان در کانادا تاکید کرد. با این حال سران هر دو کشور بر همکاریهای نزدیک اقتصادی تاکید کردند.
پس از روی کار آمدن ترامپ، سیاست ها و اقدامات وی نگرانی شدید مردم و دولت کانادا را بر انگیخته است.
شاید به همین دلیل است که نخست وزیر کانادا با وجود اختلافات گستردهای که این دو کشور به ویژه پس از روی کار آمدن دولت جدید آمریکا دچار آن هستند در دیدار با دولتمردان آمریکایی از جمله ترامپ تمام تلاش خود را برای نشان دادن همسویی با آمریکا بکار گرفت.
با اینهمه نگرانی کانادایی ها کماکان به قوت خود باقی است.بویژه اینکه رئیس جمهوری جدید آمریکا تجدید نظر در پیمان های تجارت آزاد از جمله پیمان تجارت آزاد آمریکای شمالی(نفتا) را که در سال ۱۹۹۴ میان کانادا، آمریکا و مکزیک به امضا رسیده از برنامه های خود عنوان کرده است.
مسلما عملی شدن وعده ترامپ در این زمینه باعث بروز مشکلات و معضلات جدی اقتصادی و تجاری برای کانادا خواهد شد آمریکا بزرگترین شریک تجاری کانادا محسوب می شود و لغو یا بازبینی کلی پیمان نفتا می تواند تبعات اقتصادی وخیمی برای بخش صنعتی و تجاری کانادا به همراه داشته باشد.
در پاسخ به ابراز نگرانی نخست زویر کانادا ، رئیس جمهوری آمریکا تاکید کرده است روابط اقتصادی این کشور با همسایۀ شمالی اش تغییری نخواهد کرد.
مساله اختلاف برانگیز دیگر در روابط این دو کشور آمریکای شمالی، تفاوت آشکار سیاست دولت ترامپ با خط مشی دولت ترودو در باره پذیرش مهاجران وپناهجویان است. دولت ترامپ یکی از رئوس برنامه های خود را ایجاد محدویت های شدید در زمینه ورود مهاجران بویژه پناهجویان اعلام کرده است .
در این راستا ترامپ مبادرت به صدور فرمان اجرایی برای ممنوعیت 90 روزه ورود اتباع 7 کشور مسلمان و تعلیق 120 روزه ورود پناهجویان به آمریکا کرده و در عین حال دستور تشدید اقدامات سخت گیرانه علیه مهاجران غیر قانونی لاتین تبار را صادر کرده است. اما در مقابل ترودو هشدار داده که کانادا به هیچ وجه با فرمان اخیر ترامپ مبنی بر ممنوعیت ورود اتباع یا مهاجران از هفت کشور اسلامی موافقت نخواهد کرد.پیش از این نیزنخست وزیر کانادا همزمان با اعلام این فرمان از سوی ترامپ با انتشار تصویری از یک کودک پناهجو، استقبال کانادا از پناهجویان را نشان داده بود.
بدین ترتیب در حالی که ترودو تصریح کرده که دولتش به استقبال از پناهجویان بدون انعطاف پذیری در مساله امنیت ملی ادامه خواهد داد، ترامپ تاکید میکند که دولتش خواهان این است که از ورود هرگونه باصطلاح"عنصر نامطلوب" به کشورش جلوگیری خواهد کرد.
مساله دیگرمورد بحث بین سران این دوکشور موضوع حقوق زنان بود .تردوو و ترامپ مواضع متفاوتی نسبت به حقوق زنان دارند. در حالی که کابینه ترودو کابینهای با برابری جنسیتی است و او همواره خود را به عنوان یک فمنیست معرفی میکند تاکنون ترامپ نسبت به مساله برابری جنسیتی واکنش مثبتی نداشته است.
با اینهمه در پایان این دیدار، ترودو و ترامپ ابتکار عمل مشترکی را اعلام کردند که به موجب آن شورایی برای پیشرفت زنان کارآفرین و رهبران تجاری تشکیل میشود.در مجموع می توان دیدار ترامپ و ترودو را دیداری بیشتر صوری و تشریفاتی تا دیداری دارای محتوا و در راستای تلاش برای حل وفصل اختلافات بین دو کشور دانست./113/111
بیشتر بخوانید:
امروز ترودو به آمریکا می رود/روابط تجاری، محور مذاکرات مقامات آمریکا و کانادا
سرگردانی مهاجران ناامید در مرز امریکا و کانادا
داماد ترامپ به کانادا می رود/اولین سفر خارجی اعضای کابینه دولت جدید آمریکا