به گزارش روز شنبه ایران پرس، امیر سرلشکر «سید عبدالرحیم موسوی» فرمانده کل ارتش در این نشست ضمن خیر مقدم به پیشکسوتان دوران دفاع مقدس گفت: یکی از ارزشمندترین کارها در راستای زنده نگهداشتن یاد و خاطره دوران دفاع مقدس، استفاده از تجربیات جبهههای جنگ و دیدار با افتخار آفرینان دفاع مقدس است.
سرلشکر موسوی افزود: دیدار با پیشکسوتان همواره مدیریت جهادی را یادآوری و عدم وجود بنبست در مواجهه با مشکلات را در سایه توکل بر خداوند متعال تداعی و میراث ارزشمند و پیشینه پرافتخار ارتش جمهوری اسلامی ایران را گوشزد میکند.
فرمانده کل ارتش در ادامه با ذکر خاطراتی از دوران دفاع مقدس به پایمردی و ایستادگی نسل گذشته ارتش اشاره کرد و آن را دستمایه الزام به کار جهادی توأم با ایثار و فداکاری برای نسل حاضر برشمرد.
در ادامه تعدادی از پیشکسوتان ضمن بیان وقایعی از 8 سال دفاع مقدس برای ایفای نقش موثرتر در جبهه جهاد فرهنگی، انتقال عبرتها و آموزههای دوران دفاع مقدس اعلام آمادگی کردند.
لزوم پژوهش در مورد آغاز جنگ تحمیلی، شناسایی و معرفی چهرههای ماندگار دوران دفاع مقدس و مشکلات جامعه پیشکسوت از دیگر محورهای گفتوگوهای صمیمانه پیشکسوتان با فرمانده کل ارتش بود.
رژیم بعث عراق در 31 شهریور 1359 با عبور از مرزهای ایران وارد جنگی تمام عیار شد؛ خرمشهر 4 آبان 1359 سرانجام پس از نبردی حماسی به دلیل برخی کارشکنیها و خیانتها به اِشغال دشمن متجاوز درآمد.
اشغال خرمشهر برای رژیم صدام و حامیانش کلید پیروزی در جنگ بود؛ صدام با اطمینان گفته بود اگر ایران بتواند خرمشهر را پس بگیرد او کلید بصره را به ایران خواهد داد.
اشغال خرمشهر 578 روز ادامه یافت؛ اما سرانجام در پی فرمان امام خمینی (ره) مبنی بر شکستن محاصره خرمشهر عملیات آزاد سازی خرمشهر آغاز شد.
در روز سوم خرداد ماه 1361، این شهر بندری و تاریخی طی عملیاتی شگفت انگیز و حماسی از دشمن پس گرفته شد و حماسهای بزرگ تحقق یافت. 142/118
بیشتر بخوانید:
تجربه آزادسازی خرمشهر؛ ما پیروزیم
خرمشهر را خدا آزاد کرد / تحلیل