ایران پرس- رئیس جمهور افغانستان و رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در دیدار با یکدیگر در خصوص اوضاع افغانستان و روند صلح در این کشور به رهبری افغان ها، گفت وگو کردند.

"محمد اشرف غنی" در دیدار ژنرال "مارک مایلی" رئیس جدید ستاد مشترک ارتش آمریکا در کابل گفت: دولت افغانستان برای اجرای اصلاحات، برنامه های لازم را تهیه کرده و در مسیر درست در حرکت است.

ژنرال "مارک مایلی" که اخیرا به جای "جوزف دانفورد" به عنوان رئیس جدید ستاد مشترک ارتش آمریکا منصوب شده، با سفر به کابل درصدد است ضمن دیدار با فرماندهان ارتش افغانستان از نزدیک با مسائل مربوط به حضور نظامی آمریکا در افغانستان آشنا شود.

بدون تردید این سفر بی ارتباط با طرح آمریکا برای خارج کردن بخشی از نیروهای نظامیش از افغانستان نیست.

"دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا اخیرا اعلام کرد قصد دارد حدود هفت هزار نیروی نظامی این کشور را از افغانستان خارج کند.

اگر چه این تصمیم ترامپ با واکنش هایی در سطوح سیاسی و نظامی آمریکا مواجه شده است اما تغییر و تحولات صورت گرفته در سطوح بالای نظامی و همچنین پنتاگون نشان می دهد، کاخ سفید در تغییر رویکرد نظامی خود در افغانستان جدی است.

"آدام شیف" نماینده کالیفرنیا ازحزب دمکرات در مجلس نمایندگان آمریکا در ارزیابی از حضور نظامی این کشور در افغانستان که سایت خبری ایران پرس آنرا منتشر کرد می گوید:

"با وجود گذشت 17 سال ازحضور نظامی آمریکا درافغانستان، واشنگتن تاکنون هیچ دستاوردی دراین کشور نداشته است و نیازمند اصلاح سیاست‌های خود است."

اما این به معنای خروج کامل ارتش آمریکا از افغانستان نیست بلکه کاخ سفید درصدد است از راه های سیاسی و حمایت از به اصطلاح روند صلح این کشور برنامه و اهداف خود را در افغانستان به پیش ببرد.

ناکامی نظامی آمریکا در 17 سال گذشته در افغانستان باعث شده تا کاخ سفید با تجدید نظر در برنامه های نظامیش در این کشور، الگوی حضور نظامیش در ژاپن و کره جنوبی را نیز در افغانستان پیاده کند.

آمریکا با تحمیل توافقنامه امنیتی به دولت افغانستان در سال 2014 نه تنها تاکنون در جهت کمک به استقرار صلح و امنیت در افغانستان گام جدی برنداشته است بلکه مردم این کشور شاهد تشدید خشونت‌های خونین و ظهور گروه‌های تروریستی جدید در کشورشان هستند که به گفته "محمد اشرف غنی" رئیس جمهوری افغانستان بالغ بر بیست گروه تروریستی در این کشور فعال هستند.

"جووان زراتی" معاون سابق مشاورامنیت ملی آمریکا در مورد نتایج حضور نظامی آمریکا در افغانستان که سایت خبری ایران پرس آن را منتشر کرد معتقد است؛ "تلاش‌های دولت آمریکا برای تأمین امنیت در افغانستان با شکست مواجه شده است و همچنان امنیت این کشور مورد تهدید است."

آمریکا با تثبیت حضور نظامیش در افغانستان درصدد است از این کشور به عنوان پایگاهی برای جاسوسی از منطقه و ترانزیت تروریسم تا مرزهای چین استفاده کند.

این بدان معنا است که ادامه فعالیت گروه طالبان برای آمریکا نه تنها نفع و منفعتی ندارد بلکه هزینه نظامی این کشور را در افغانستان افزایش می دهد. به همین دلیل کاخ سفید درصدد است با هماهنگی بخش نظامی و سیاسی در آمریکا، سیاست‌های خود را در افغانستان به گونه ای تغییر دهد که همچنان ابتکارعمل تحولات این کشور در دست واشنگتن باشد.

این در حالی است که گروه طالبان با اعزام هیاتی به کشورهای منطقه نشان داد، موضع کشورهای همسایه در ارتباط با تحولات آتی افغانستان را مهم و موثر می داند. موضوعی که دولت آمریکا نیز در هر گونه تغییر و تحول در افغانستان باید آنرا مد نظر قرار دهد. 139/117

نویسنده: مجید وقاری

بیشتر بخوانید:

انتقاد کرزی از کشتار غیرنظامیان افغان در حملات امریکا/ تحلیل

کرزی خطاب به آمریکا: افغانستان، میدان تقابل قدرت‌ها نسیت

اعلام آمادگی طالبان افغانستان برای مذاکرات صلح با آمریکا

گزارش: معادن افغانستان گزینه آمریکا برای جبران هزینه‌های جنگ